15 °C

Децата от отбора по приложно колоездене вдигнаха и златната купа

Изображение 1 от 6

  Само седмица след като прегърнаха сребърната амфора на гр. Търговище, състезателите до 12 годишна възраст на Община Първомай се изкачиха на най-високото стъпало на стълбичката на победителите и вдигнаха над себе си златната купа на IV кръг на тазгодишния Републикански шампионат по приложно колоездене по правилата на ФИА и АИТ администриран от НДПК „Младежта за безопасност на движението” при Съюза на българските автомобилисти гр. София.

  В индивидуалното класиране при момчетата Георги Иванов завоюва сребърен медал, Йордан Начев – бронзов, а Иван Попов е дванадесети. При момичетата Яна Иванова най-после „стисна” бронзовия вимпел. В предишно състезание тя отстъпи в пряк двубой на съперничка, която този път победи и Яна вече също емедалист. Мария Попчева се изстреля като ракета и влезе в орбитата на заветното шесто място, а Камелия Костадинова успя да се пребори и да стъпи в десетката на България. С тези си класирания състезателите на Община Първомай постигнаха най-големия си успех през годината и спечелиха второто място в генералното класиране, като някои от тях ще получат покана и за лагер-школа на разширения състав на националния отбор в гр. Берковица.

  Състезанието беше организирано от Община Първомай в съдружие с НДПК, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Първомай, Автомобилен Клуб „Север” гр. София, РУП гр. Първомай, БЧК гр. Пловдив и се проведе под патронажа на кмета на общината г-н Ангел Папазов. Това бе и първото международно състезание по този спорт в България от повече от 30 години. Извън класирането, за „сверяване на часовника” участва и сборен отбор на Румъния, който по същество представлява националния отбор на страната. В надпреварата участваха 8 тима, като три от тях се изкачиха на почетната стълбичка, а още три им асистираха и освен купите и дипломите победителите получиха за награда по един велосипед. Наградата предоставена на първенците от Община Първомай бе от местната фирма „Офисите”. За второто си място отборът на Пирдоп получи байка на пловдивският завод „Спринт” – спонсор на НДПК „Младежта за безопасност на движението”, а колоездачите на Берковица, които останаха трети, се сдобиха с велосипеда на Кмета на Община Първомай. Като признание за развитието на първомайското приложно колоездене за помощник треньори на националния отбор са поканени нашите наставници Ваня и Минко Павлови. Две момчета и две момичета, които успеят да се представят най-успешно и убедят националния съвет на НДПК в своето майсторство, ще пътуват в средата на месец септември до албанската столица Тирана за участие в европейското първенство като членове на националния отбор. Общинският тим получи покана и за участие на турнир в Румъния през месец август тази година и на представителни изяви в гр. Ямбол през септември и гр. Разлог през октомври. Всички тези спортни събития се състояха на фона на една отлично организирана от страна на Кмета на общината забавна културно-просветна кампания чрез запознаване с нейното минало и настояще. Беше проведена и кръгла маса с участието на ръководители на институции, треньори, учители, ученици, родители и граждани относно превенция на децата велосипедисти от участие в пътно-транспортни произшествия. Доклад за ролята на обществото във връзка с предотвратяване на човешки и материални щети изнесе главният треньор по приложно колоездене на Общината Първомай г-н Минко Павлов. Той обясни, че практикувания спорт се нарича приложно колоездене защото придобитите в тренировките знания и умения се прилагат в пътното движение за предотвратяване на пътно-транспортни произшествия и запозна присъстващите с държавната нормативна база по безопасност на движението за деца. Г-н Павлов предложи начини за обучаването им по безопасно управление на велосипед и отправи покана към децата от гр. Първомай и цялата страна, добре владеещи велосипеда и правилника за движение да се включат в националните състезания по този спорт.

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (10)

  • 1
   Ру
   Ружди Салим
   11 -1
   22:14, 27 юни 2017
   А някой да вземе да разкаже какво стана в петък вечерта след "приложното колоездене", отнасящо се за ония мустакатия чичко дето по някаква случайност е заместник кмет?! Или примерно едно хулиганство изразяващо се в това да пребиеш жена си на обществено място и след това да те спрат с колата и да установят, че си употребил алкохол и да ти вземат книжката е по-малко важна новина от тук написаната :)
   • Лю
    Любопитната
    6 0
    13:18, 28 юни 2017
    Да, и аз бих искала да прочета за това. Кирякова, нещо по въпроса, статийка, а у? Или не дават да пишеш по важните въпроси?
   • Пъ
    Първомай
    2 -4
    17:20, 28 юни 2017
    По повод разкази на "свидетели" на станалото и запитвания от страна на читатели на Първомай.нет направихме проверка и установихме, че слуховете за семеен скандал и шофиране в нетрезво състояние на зам.-кмета Ружди Салим до момента не се потвърждават нито от Полицията, нито от Районна прокуратура. Засега няма постъпил материал, по който да бъде образувано производство или да се извършва проверка – казаха от Районна прокуратура.
   • Лю
    Любопитната
    8 -1
    21:17, 28 юни 2017
    А това че жена му е в Първомайската болница нищо не значи, така ли? Или то понеже тя не се е оплакала, значи не се е случило? Интересно мислене...
  • 2
   За
   ЗАИНТЕРЕСОВАН
   0 0
   12:55, 28 юни 2017
   А някой няма ли да напише нещо за предстоящата Балканиада по бадминтон в Първомай?
   • 12
    123
    3 0
    15:01, 28 юни 2017
    Там кого ще бият?
  • 3
   99
   999
   9 -1
   17:55, 28 юни 2017
   Ех,Първомай, Първомай...Това,че официално не е регистриран случая, не означава, че не се е случил. Има много начини да се стигне до истината.
   • Ис
    истина
    3 -5
    09:23, 29 юни 2017
    "Истината е философско понятие, което няма едно единствено определение, но най-често се дефинира като твърдение, изказване, в съответствие с фактите или действителността.Във философията няма общоприето определение на термина и съществуват множество различни понятия за истината, както и възгледи за това кои обекти/твърдения/изказвания/заключения могат да бъдат истинни или неистинни, за начините за определяне на истинността и за това дали истината е субективна, относителна, обективна или абсолютна."
    Хайде ние да бъдем по-интелигентни от зам кмета! Хайде да го подминем с мълчание! Ако е станало нещо такова, то касае семейството му, а не първомайци.
  • 4
   12
   1212112
   9 -2
   11:42, 29 юни 2017
   Може да го подминем когато става въпрос за мен или вас , когато е за публична личност от управата на града е позор.
   Стига с това мълчание , прикриване и снижение.
   Да си носи отговорноста /срама / пред обществото.
  • 5
   12
   123
   0 0
   17:38, 30 юни 2017
   Ако това се случеше другаде...

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
  14 май 2021
  Последни новини