Децата от отбора по приложно колоездене вдигнаха и златната купа

Изображение 1 от 6

    Само седмица след като прегърнаха сребърната амфора на гр. Търговище, състезателите до 12 годишна възраст на Община Първомай се изкачиха на най-високото стъпало на стълбичката на победителите и вдигнаха над себе си златната купа на IV кръг на тазгодишния Републикански шампионат по приложно колоездене по правилата на ФИА и АИТ администриран от НДПК „Младежта за безопасност на движението” при Съюза на българските автомобилисти гр. София.

    В индивидуалното класиране при момчетата Георги Иванов завоюва сребърен медал, Йордан Начев – бронзов, а Иван Попов е дванадесети. При момичетата Яна Иванова най-после „стисна” бронзовия вимпел. В предишно състезание тя отстъпи в пряк двубой на съперничка, която този път победи и Яна вече също емедалист. Мария Попчева се изстреля като ракета и влезе в орбитата на заветното шесто място, а Камелия Костадинова успя да се пребори и да стъпи в десетката на България. С тези си класирания състезателите на Община Първомай постигнаха най-големия си успех през годината и спечелиха второто място в генералното класиране, като някои от тях ще получат покана и за лагер-школа на разширения състав на националния отбор в гр. Берковица.

    Състезанието беше организирано от Община Първомай в съдружие с НДПК, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Първомай, Автомобилен Клуб „Север” гр. София, РУП гр. Първомай, БЧК гр. Пловдив и се проведе под патронажа на кмета на общината г-н Ангел Папазов. Това бе и първото международно състезание по този спорт в България от повече от 30 години. Извън класирането, за „сверяване на часовника” участва и сборен отбор на Румъния, който по същество представлява националния отбор на страната. В надпреварата участваха 8 тима, като три от тях се изкачиха на почетната стълбичка, а още три им асистираха и освен купите и дипломите победителите получиха за награда по един велосипед. Наградата предоставена на първенците от Община Първомай бе от местната фирма „Офисите”. За второто си място отборът на Пирдоп получи байка на пловдивският завод „Спринт” – спонсор на НДПК „Младежта за безопасност на движението”, а колоездачите на Берковица, които останаха трети, се сдобиха с велосипеда на Кмета на Община Първомай. Като признание за развитието на първомайското приложно колоездене за помощник треньори на националния отбор са поканени нашите наставници Ваня и Минко Павлови. Две момчета и две момичета, които успеят да се представят най-успешно и убедят националния съвет на НДПК в своето майсторство, ще пътуват в средата на месец септември до албанската столица Тирана за участие в европейското първенство като членове на националния отбор. Общинският тим получи покана и за участие на турнир в Румъния през месец август тази година и на представителни изяви в гр. Ямбол през септември и гр. Разлог през октомври. Всички тези спортни събития се състояха на фона на една отлично организирана от страна на Кмета на общината забавна културно-просветна кампания чрез запознаване с нейното минало и настояще. Беше проведена и кръгла маса с участието на ръководители на институции, треньори, учители, ученици, родители и граждани относно превенция на децата велосипедисти от участие в пътно-транспортни произшествия. Доклад за ролята на обществото във връзка с предотвратяване на човешки и материални щети изнесе главният треньор по приложно колоездене на Общината Първомай г-н Минко Павлов. Той обясни, че практикувания спорт се нарича приложно колоездене защото придобитите в тренировките знания и умения се прилагат в пътното движение за предотвратяване на пътно-транспортни произшествия и запозна присъстващите с държавната нормативна база по безопасност на движението за деца. Г-н Павлов предложи начини за обучаването им по безопасно управление на велосипед и отправи покана към децата от гр. Първомай и цялата страна, добре владеещи велосипеда и правилника за движение да се включат в националните състезания по този спорт.

    parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (10)

    • 1
      Ру
      Ружди Салим
      11 -1
      22:14, 27 юни 2017
      А някой да вземе да разкаже какво стана в петък вечерта след "приложното колоездене", отнасящо се за ония мустакатия чичко дето по някаква случайност е заместник кмет?! Или примерно едно хулиганство изразяващо се в това да пребиеш жена си на обществено място и след това да те спрат с колата и да установят, че си употребил алкохол и да ти вземат книжката е по-малко важна новина от тук написаната :)
      • Лю
        Любопитната
        6 0
        13:18, 28 юни 2017
        Да, и аз бих искала да прочета за това. Кирякова, нещо по въпроса, статийка, а у? Или не дават да пишеш по важните въпроси?
      • Пъ
        Първомай
        2 -4
        17:20, 28 юни 2017
        По повод разкази на "свидетели" на станалото и запитвания от страна на читатели на Първомай.нет направихме проверка и установихме, че слуховете за семеен скандал и шофиране в нетрезво състояние на зам.-кмета Ружди Салим до момента не се потвърждават нито от Полицията, нито от Районна прокуратура. Засега няма постъпил материал, по който да бъде образувано производство или да се извършва проверка – казаха от Районна прокуратура.
      • Лю
        Любопитната
        8 -1
        21:17, 28 юни 2017
        А това че жена му е в Първомайската болница нищо не значи, така ли? Или то понеже тя не се е оплакала, значи не се е случило? Интересно мислене...
    • 2
      За
      ЗАИНТЕРЕСОВАН
      0 0
      12:55, 28 юни 2017
      А някой няма ли да напише нещо за предстоящата Балканиада по бадминтон в Първомай?
      • 12
        123
        3 0
        15:01, 28 юни 2017
        Там кого ще бият?
    • 3
      99
      999
      9 -1
      17:55, 28 юни 2017
      Ех,Първомай, Първомай...Това,че официално не е регистриран случая, не означава, че не се е случил. Има много начини да се стигне до истината.
      • Ис
        истина
        3 -5
        09:23, 29 юни 2017
        "Истината е философско понятие, което няма едно единствено определение, но най-често се дефинира като твърдение, изказване, в съответствие с фактите или действителността.Във философията няма общоприето определение на термина и съществуват множество различни понятия за истината, както и възгледи за това кои обекти/твърдения/изказвания/заключения могат да бъдат истинни или неистинни, за начините за определяне на истинността и за това дали истината е субективна, относителна, обективна или абсолютна."
        Хайде ние да бъдем по-интелигентни от зам кмета! Хайде да го подминем с мълчание! Ако е станало нещо такова, то касае семейството му, а не първомайци.
    • 4
      12
      1212112
      9 -2
      11:42, 29 юни 2017
      Може да го подминем когато става въпрос за мен или вас , когато е за публична личност от управата на града е позор.
      Стига с това мълчание , прикриване и снижение.
      Да си носи отговорноста /срама / пред обществото.
    • 5
      12
      123
      0 0
      17:38, 30 юни 2017
      Ако това се случеше другаде...
    Последни новини