5 °C

Нови позиции завоюваха малките велосипедисти

Изображение 1 от 6

  На 16 и 17.06.2017 в гр. Търговище се състоя третия кръг на Републиканското първенство по приложно колоездене, провеждано по правилата на ФИА, където нашите деца надминаха себе си,  останаха втори в отборното класиране, след изявения фаворит Берковица и преди доказани и печеливши формации като тези на Пирдоп  и Челопеч.

  В индивидуалното класиране при момчетата златен медал спечели капитанът на отбора Йордан Начев, Георги Иванов от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ се сдоби с бронз, а Иван Попов от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ влезе за първи път в „десетката“ и е на осмо място.

  При момичетата Яна Иванова се класира пета и е голямата надежда на тима за следващата състезателна година заедно с Камелия Костадинова и Мария Попчева (и двете от НУ „Христо Ботев“ гр. Първомай) останали съответно на XIII и XIV място.

  Във всички проведени досега състезания през този сезон по неотложна долекарска помощ първомайският отбор е бил неизменно на най-високото ниво със само един неправилен отговор от всички състезания проведени досега, за което заслуга има и оказаната от БЧК гр. Пловдив методическа помощ.

  Визитната картичка на обора се допълва от дългогодишните треньори Минко и Ваня Павлови, за които приложното колоездене се превърна в съдба.

  На състезанието в гр. Търговище участва и отборът на ОУ „Христо Ботев“ с. Градина с треньор Калчо Калчев, като състезателите на отбора въпреки липсата на достатъчно опит оставиха много добри впечатления и се класираха на пето място.

  Особено плодовита може да се окаже 2017 година за младите велосипедисти по приложно колоездене от отбора на Община Първомай. След бързия удар в края на април в София със сребърния медал на Йордан Начев от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, четвърто място за Георги Иванов и трето място в отборното класиране от първи кръг по правилата на ФИА, последваха и две класирания на горната възрастова група с четвърти места отборно в Челопеч и Ботевград, четвърти позиции индивидуално за Йордана Тошева и Дани Костадинов и девета за Мария Петкова (и тримата от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“). По този начин отборът ни до 15 години, състезаващ се по правилата на НДПК, твърдо зае четвъртото място в генералното класиране от 10 отбора. Успехите при участниците до 12 годишна възраст продължиха и на състезанията от втори кръг по правилата на ФИА в гр. Благоевград. Отново трето място в отборното класиране,  отново сребро за Данчо Начев, както и седми места за Георги Иванов и Яна Иванова от ОУ „Христо Ботев“ с. Градина с миналогодишен треньор учителят по ФВС Калчо Калчев. 

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Професионалните си проблеми няма да успеете да решите в рамките на деня. Мислите повече за човек, с когото скоро сте се срещнали, но е добре да бъдете по-сдържани. Възможно е прекаленото ви внимание към него да ви изиграе лоша шега. Станете по-загрижени към здравето си и не рискувайте излишно.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въпреки че имате желанието да си починете най-вероятно днес ще бъдете толкова заети, колкото и през седмицата. Има доста неща, които трябва да довършите и едва ли ще сте спокойни, докато не го направите. Работа, свързана с дома ви дава възможност да проявите сръчността и въображението си. Не пропускайте предложение за нещо приятно през деня.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Налага се да се заемете по-активно с деловите си ангажименти. Тръпката от успеха ще ви завладее и вие просто ще бъдете във вихъра си. Вечерта са възможни разочарования от нелоялни познанства. Това са уроци, които вие трябва да приемете. Независимо от наранените ви чувства не губете присъствие на духа.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съумейте да съчетаете действията си с тези на партньорите ви и ще успеете да осъществите намеренията си. Работата ще ви носи удовлетворение и придобивки. Решителните ви действия, говорещи за увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Събитията на деня ще са във ваша полза. Освободете се от мнителността си и запазете самообладание при взимането на важни решения. Интелектуалните ви дадености и постижения ви дават основателно самочувствие. Натоварването ви прави малко нервни, но умеете да отсявате важните моменти.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ви предлага прекрасни възможности, от които непременно трябва да се възползвате. Мислейки за лични проблеми може да пропуснете шанс, който очаквате отдавна. Вярвайте в себе си и късметът сам ще ви намери.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте склонни да рискувате и да действате без предварително да съгласувате постъпките си с хората, с които работите. Направете го, ако мислите, че това е най - разумният вариант. Имате пълна подкрепа от страна на вашия интимен партньор. На някои от вас предстои скорошно пътуване, свързано с работата ви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За повечето от вас денят ще бъде интересен. Други ще допринесат за доброто ви настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата няма да ви създава проблеми, правите нещата с желание, и това ви носи активи. Обърнете внимание на духовните си потребности. Посетете място, за което чувате добри отзиви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Податливи сте на внушения, приемайки ги като добронамерени, но скоро може да се убедите в противното. Във ваш интерес е днес да се дистанцирате от хора, които ви пречат да работите според собствените си разбирания. Предстоящо пътуване или друг ангажимент изискват подготовка, за да си спестите неудобства.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Опитвате различни способи да се справите с важни за вас въпроси днес. Ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие, тъй като в момента едва ли е подходящо да правите промени. Разчитайте на подкрепата на свой близък, който в решителен момент ще ви се притече на помощ. За предпочитане е да избягвате всякакви конфликтни ситуации днес.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не допускайте инерцията да ви води и да се превърне в двигател на ежедневието ви. Чувствате се безсилни, но ако успеете да се освободите от множеството условности, на които робувате, ще излезете от праволинейността. Опитайте се да разнообразите емоционалния си живот.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Много динамичен и интересен ден ви предстои Риби. Срещите с различни хора ви обогатяват и ви мотивират за работа. Не е изключено днес да получите добра новина, свързана с вашия бизнес. Помислете за физическата си форма.
  25 фев 2021
  Последни новини