20 °C

Нови позиции завоюваха малките велосипедисти

Изображение 1 от 6

  На 16 и 17.06.2017 в гр. Търговище се състоя третия кръг на Републиканското първенство по приложно колоездене, провеждано по правилата на ФИА, където нашите деца надминаха себе си,  останаха втори в отборното класиране, след изявения фаворит Берковица и преди доказани и печеливши формации като тези на Пирдоп  и Челопеч.

  В индивидуалното класиране при момчетата златен медал спечели капитанът на отбора Йордан Начев, Георги Иванов от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ се сдоби с бронз, а Иван Попов от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ влезе за първи път в „десетката“ и е на осмо място.

  При момичетата Яна Иванова се класира пета и е голямата надежда на тима за следващата състезателна година заедно с Камелия Костадинова и Мария Попчева (и двете от НУ „Христо Ботев“ гр. Първомай) останали съответно на XIII и XIV място.

  Във всички проведени досега състезания през този сезон по неотложна долекарска помощ първомайският отбор е бил неизменно на най-високото ниво със само един неправилен отговор от всички състезания проведени досега, за което заслуга има и оказаната от БЧК гр. Пловдив методическа помощ.

  Визитната картичка на обора се допълва от дългогодишните треньори Минко и Ваня Павлови, за които приложното колоездене се превърна в съдба.

  На състезанието в гр. Търговище участва и отборът на ОУ „Христо Ботев“ с. Градина с треньор Калчо Калчев, като състезателите на отбора въпреки липсата на достатъчно опит оставиха много добри впечатления и се класираха на пето място.

  Особено плодовита може да се окаже 2017 година за младите велосипедисти по приложно колоездене от отбора на Община Първомай. След бързия удар в края на април в София със сребърния медал на Йордан Начев от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, четвърто място за Георги Иванов и трето място в отборното класиране от първи кръг по правилата на ФИА, последваха и две класирания на горната възрастова група с четвърти места отборно в Челопеч и Ботевград, четвърти позиции индивидуално за Йордана Тошева и Дани Костадинов и девета за Мария Петкова (и тримата от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“). По този начин отборът ни до 15 години, състезаващ се по правилата на НДПК, твърдо зае четвъртото място в генералното класиране от 10 отбора. Успехите при участниците до 12 годишна възраст продължиха и на състезанията от втори кръг по правилата на ФИА в гр. Благоевград. Отново трето място в отборното класиране,  отново сребро за Данчо Начев, както и седми места за Георги Иванов и Яна Иванова от ОУ „Христо Ботев“ с. Градина с миналогодишен треньор учителят по ФВС Калчо Калчев. 

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  14 май 2021
  Последни новини