Нови позиции завоюваха малките велосипедисти

Изображение 1 от 6

    На 16 и 17.06.2017 в гр. Търговище се състоя третия кръг на Републиканското първенство по приложно колоездене, провеждано по правилата на ФИА, където нашите деца надминаха себе си,  останаха втори в отборното класиране, след изявения фаворит Берковица и преди доказани и печеливши формации като тези на Пирдоп  и Челопеч.

    В индивидуалното класиране при момчетата златен медал спечели капитанът на отбора Йордан Начев, Георги Иванов от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ се сдоби с бронз, а Иван Попов от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ влезе за първи път в „десетката“ и е на осмо място.

    При момичетата Яна Иванова се класира пета и е голямата надежда на тима за следващата състезателна година заедно с Камелия Костадинова и Мария Попчева (и двете от НУ „Христо Ботев“ гр. Първомай) останали съответно на XIII и XIV място.

    Във всички проведени досега състезания през този сезон по неотложна долекарска помощ първомайският отбор е бил неизменно на най-високото ниво със само един неправилен отговор от всички състезания проведени досега, за което заслуга има и оказаната от БЧК гр. Пловдив методическа помощ.

    Визитната картичка на обора се допълва от дългогодишните треньори Минко и Ваня Павлови, за които приложното колоездене се превърна в съдба.

    На състезанието в гр. Търговище участва и отборът на ОУ „Христо Ботев“ с. Градина с треньор Калчо Калчев, като състезателите на отбора въпреки липсата на достатъчно опит оставиха много добри впечатления и се класираха на пето място.

    Особено плодовита може да се окаже 2017 година за младите велосипедисти по приложно колоездене от отбора на Община Първомай. След бързия удар в края на април в София със сребърния медал на Йордан Начев от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, четвърто място за Георги Иванов и трето място в отборното класиране от първи кръг по правилата на ФИА, последваха и две класирания на горната възрастова група с четвърти места отборно в Челопеч и Ботевград, четвърти позиции индивидуално за Йордана Тошева и Дани Костадинов и девета за Мария Петкова (и тримата от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“). По този начин отборът ни до 15 години, състезаващ се по правилата на НДПК, твърдо зае четвъртото място в генералното класиране от 10 отбора. Успехите при участниците до 12 годишна възраст продължиха и на състезанията от втори кръг по правилата на ФИА в гр. Благоевград. Отново трето място в отборното класиране,  отново сребро за Данчо Начев, както и седми места за Георги Иванов и Яна Иванова от ОУ „Христо Ботев“ с. Градина с миналогодишен треньор учителят по ФВС Калчо Калчев. 

    parvomai.net

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини