С 9 завоювани медала и поне 6 изпуснати се върнаха бадминтонистите ни от Сърбия

    3 златни, 2 сребърни и 4 бронзови медала донесоха бадминтонистите на КФВС „Атлет“ от Нови Сад, където преди дни се проведе международен турнир от европейския календар за деца.

    Андрей Нешев и Калояна Налбантова станаха първи на сингъл в своите групи. Андрей спечели и второ злато, но на двойки заедно с Никола Йорданов.

    Среброто е за Станимир Терзиев на сингъл и за Елена Димитрова, която го спечели в двойка с  представителка на Сърбия.

    Брозновите медали са на Елена Попиванова единично до 9 години и на сестра ѝ Цвети Попиванова до 13. Елена Попиванова и Виктория Попова спечелиха бронз на двойки до 9 години, а Елена Димитрова с Александра Василева до 11.

    В състезанието участваха 363 състезатели от 25 страни. От България се състезаваха представители на клубове от Стара Загора, Хасково, Пазарджик и Първомай. 18 бяха децата от Първомай, разпределени в различни възрастови групи. В публиката беше и председателя на УС на КФВС „Атлет“ Ангел Папазов.

    Треньорът Илиян Кръстев е разочарован от цялостното представяне. Според него поне още 6-7 медала са можели да бъдат на сметката на първомайци. Той се надява на по-добро представяне след 2 седмица на балканиадата за деца до 13 години.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини