19 °C

Нови позиции завоюваха малките велосипедисти

Изображение 1 от 6

  На 16 и 17.06.2017 в гр. Търговище се състоя третия кръг на Републиканското първенство по приложно колоездене, провеждано по правилата на ФИА, където нашите деца надминаха себе си,  останаха втори в отборното класиране, след изявения фаворит Берковица и преди доказани и печеливши формации като тези на Пирдоп  и Челопеч.

  В индивидуалното класиране при момчетата златен медал спечели капитанът на отбора Йордан Начев, Георги Иванов от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ се сдоби с бронз, а Иван Попов от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ влезе за първи път в „десетката“ и е на осмо място.

  При момичетата Яна Иванова се класира пета и е голямата надежда на тима за следващата състезателна година заедно с Камелия Костадинова и Мария Попчева (и двете от НУ „Христо Ботев“ гр. Първомай) останали съответно на XIII и XIV място.

  Във всички проведени досега състезания през този сезон по неотложна долекарска помощ първомайският отбор е бил неизменно на най-високото ниво със само един неправилен отговор от всички състезания проведени досега, за което заслуга има и оказаната от БЧК гр. Пловдив методическа помощ.

  Визитната картичка на обора се допълва от дългогодишните треньори Минко и Ваня Павлови, за които приложното колоездене се превърна в съдба.

  На състезанието в гр. Търговище участва и отборът на ОУ „Христо Ботев“ с. Градина с треньор Калчо Калчев, като състезателите на отбора въпреки липсата на достатъчно опит оставиха много добри впечатления и се класираха на пето място.

  Особено плодовита може да се окаже 2017 година за младите велосипедисти по приложно колоездене от отбора на Община Първомай. След бързия удар в края на април в София със сребърния медал на Йордан Начев от СУ „Проф. д-р Асен Златаров“, четвърто място за Георги Иванов и трето място в отборното класиране от първи кръг по правилата на ФИА, последваха и две класирания на горната възрастова група с четвърти места отборно в Челопеч и Ботевград, четвърти позиции индивидуално за Йордана Тошева и Дани Костадинов и девета за Мария Петкова (и тримата от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“). По този начин отборът ни до 15 години, състезаващ се по правилата на НДПК, твърдо зае четвъртото място в генералното класиране от 10 отбора. Успехите при участниците до 12 годишна възраст продължиха и на състезанията от втори кръг по правилата на ФИА в гр. Благоевград. Отново трето място в отборното класиране,  отново сребро за Данчо Начев, както и седми места за Георги Иванов и Яна Иванова от ОУ „Христо Ботев“ с. Градина с миналогодишен треньор учителят по ФВС Калчо Калчев. 

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 10.04.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Като изявени професионалисти по-често ще се вслушват в мнението ви, което ви задължава да се поддържате в добра форма и да не прекалявате с нищо. Партньорските начинания ще имат успех, ако с поведението си на коректни, честни и добри хора създадете около себе си градивна атмосфера и насърчите творческата мисъл у всеки един от тях.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Напрегнати сте и рискувате да разберат погрешно думите ви, и това да стане причина за обтягане на отношения. За предпочитане е да избягвате големите компании, където едва ли ще се чувствате добре. Намерете начин да си починете сред спокойствие и уединение. Разговор с ваш близък ще ви бъде от полза.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обкръжението на близките ви хора внася спокойствие в душата и мислите ви. Заедно ще решавате възникващите въпроси и ще планирате бъдещето си. Ще разчитате както на собствените си сили, така и на подкрепата им. Всичко започнато днес обещава да завърши с успех.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Вашата упоритост ще ви изведе до високи хоризонти. Ще имате повече от очакваните финансови постъпления. Вълнения от философски, духовен и религиозен характер ще преобладават в мислите ви. Постепенно постигате хармонията, към която винаги сте се стремили. Отношенията с любимия човек се развиват в желаната от вас насока.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Повод за размисъл ще ви създадат развитията около вас и ще търсите решение на въпросите, които ви безпокоят. Не се тревожете, ще имате сили, с които ще преодолеете временните си затруднения. Най-важното е, че ще продължите уверено напред, другото са подробности. Здравето няма да ви притеснява.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отговорното ви отношение към работата ще бъде провокирано и днес. Няма да ви остане много лично време, предвид неотложните задачи, които ще се появят пред вас. Независимо от всичко трябва да си починете. Новите задачи през идващата седмица ще изискват от вас повече съсредоточеност.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Уморени от грижите, ще предпочетете по-приятни занимания днес. Почивка в компанията на хората, които обичате ще се отрази добре на мисленето, здравето и духа ви. Това е вашия начин да релаксирате, което ще ви приведе в подходяща форма, за да се справите по-лесно с отговорностите през идващите дни.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Едва ли някой е в състояние да предположи вашата следваща стъпка, но вие със сигурност можете да познаете чуждите. Това ще се окаже голямото ви предимство и днес, когато от заплетена ситуация вие ще излезете с най-добри позиции. В личен план обаче е възможно да претърпите разочарование, което не е по ваша вина. Скоро ще намерите изход.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви може да бъде и по-добър, ако не се вживявате чак толкова от битовите неуредици. Може да наблегнете на дребните подробности в делови план, за да избегнете конфликтни ситуации. Погрижете се за здравето си, имате нужда от повече почивка и положително настроение. Прекарайте деня у дома.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас ще се посветят на семейството и дома. Ще предприемете промени по интериора, надявайки се с тях да промените и в някаква степен живота си. Професионалните задачи също ще присъстват в програмата ви, перспективите са добри и ще се похвалите с придобивки. Не бягайте от късмета си, ще се прояви, бъдете активни.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не допускайте с емоционалните си реакции да нараните някого. Понякога те излизат от границите на контрол и това ви обрича на изолация. Помислете за подходящи занимания, носещи ви успокоение и романтично настроение. Потърсете компанията на приятели.
  10 апр 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Общувайте с хора, които вече са минали по вашия път. Това ще ви спести време и ще съберете повече мъдрост. Разочарованието ви от определено събитие ще отстъпи място на приятна изненада. Чистите ви намерения ще се оценят и ще получите подкрепата, от която се нуждаете. Нова любов.
  10 апр 2020
  Последни новини