15 °C

Драгойновци набират средства за църковната камбанария

Кметът на село Драгойна и църковното настоятелство на местния храм „Св. Георги“ започват кампания за набиране на средства за укрепване и ремонт на камбанарията. Нужни са около 16 000 лв., за самата кула и още около 4 000, за належащото изкърпване по оградата и фасадата. Надеждата на кмета Димитър Петров е до началото на септември да са събрани достатъчно средства, за да започнат дейности по укрепването.

Сметката, по която могат да бъдат превеждани средства е

BG17 BPBI 7924 1086 1181 01

Димитър Атанасов Петров

основание: За камбанарията на църквата „Св. Георги“ - село Драгойново.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  Др
  драгойновец
  0 0
  10:13, 13 май 2017
  Вземете такава, която да се чува до Буково и я направете да бие на всеки час. Когато се правеше подписката за това първомайската камбана да продължи да бие като часовник, ние също се подписахме. Ето, слънцето изгря и в нашето село.
  • Дв
   две стинки
   2 0
   10:43, 13 май 2017
   Туй слънце ще бъде жарко. Да не изпъди щъркелите от купола.
 • 2
  12
  123
  0 0
  11:06, 13 май 2017
  За няколко десетилетия жителите на Драгойново са намалели повече от три пъти. Останали са триста - четиристотин жители - възрастни хора. Всеки да задели от пенсията си 50-60 лева и да се радват. Макар че това едва ли ще възроди селото.
  • Ър
   Ърнест
   4 -1
   16:36, 13 май 2017
   Да заделят, но хората едва успяват хляб и хапчета да си купуват. Ако единственото, което кметът може да направи за драгойновци, е да им оправи камбанарията, при това с техните пари, то се връщаме на въпроса: за кого и как ще бие камбаната. Някак тази статия създаде зловещо чувство, а не радостно.
 • 3
  Те
  Теди
  0 -3
  13:10, 14 май 2017
  Мили Драгойновци. За да запомните какво ви казвам си повтаряите на ум - Нужни са около 16 000 лв, нужни са около 16 000 лв. нужни са около 16 000 лв.
  Мили хора събирайте пари.
 • 4
  Цъ
  църковен служител
  2 -1
  23:36, 14 май 2017
  Кво доживяхме от години се събират пари за камбанарията.Христо Вълчев дари прилична сума и сега туй измислено кметче да се прай че милее за черквата и че подел инииатива.Смешно и жалко за туй село с такъв кмет.
 • 5
  Хората едвам свързват двата края. Народ не остана. Как седят нещата с инфраструктурата на селището - пътна, водна, електрическа. При толкова много възрастни, какво прави кметството за тях?
 • 6
  Ми
  Мисулимец
  2 0
  13:09, 15 май 2017
  Никога! Коийго продава водата на Драгойново,да развърже кесията и да позлати кубетата на всички църкви в общинота,а не да се ,,тупа народния бедняшки чувал.Срамота е ,Км3ете! Тоава е твоя работа -да уредиш парите с арендатора,а не да се проси от беднотата.
 • 7
  Шу
  Шумишлиец-търговец
  1 -1
  13:37, 15 май 2017
  Тва-убаво.А може ли един хутографчия да отиде в село Дубри- дол да хтогрфира църквата и нашта пърумайска кумпютърна служба да публикува снимките. Да видитя какъв смаях за попвето ще падне. Идете и снимайте.Ама и Теодора -да ги напечата.
 • 8
  Пъ
  Първомаец
  2 0
  11:03, 16 май 2017
  Не се заблуждавайте! Проблема на Първомай сега е водата.Димукратите повече лъжат от комунистите.Те чак сега казаха на хората,че урана изпуща три вида лъчи -алфа,бета, гама като алфа и бета са най-опасните и причиняват рак.Откривателят на урана-Мария Кюри умира от рак само дето е пипала камъчета,съдържащи ураниева руда.А ние тази руда сега е пием-как ви се струва?Атом уран попаднал в тялото ни продължава да ни облъчва 100 години,докато се превърне в безопасния хелий.,а ние през това време отдавна сме седнали до св, Петър и си пием кафето с него .Трябва да действаме, а не да се осланяме на това кой какво казал и най вече на пишман ,,учени,, .

Хороскоп за 15.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
15 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
15 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
15 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
15 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
15 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
15 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
15 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
15 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
15 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
15 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
15 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
15 май 2021
Последни новини