Мюсюлманите започват благотворителна акция за набиранена средства за пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Благотворителна кампания в подкрепа на пострадалите от земетресението в Турция и Сирия започват мюсюлманите в община Първомай. По препоръка на мюфтийството финансови средства могат да бъдат привеждани на обявената от БЧК сметка

IBAN: BG64UNCR76301078660913

За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

На кратък номер 1466 към всички мобилни оператори може да бъде дарявано левче.

За улеснение на жителите в общината ще бъдат поставени и кутии за набиране на средства, които в последствие ще бъдат приведени също по сметката на БЧК. Такива кутии ще има  в магазините на селата с мюсюлманско население – Воден, Буково, Езерово, Православен. Собствениците на бензиностанция „Петрол“ също са се съгласили да бъде поставена благотворителна кутия. Организаторите на инициативата казаха, че ще разговарят и с търговците от хранителните магазини.

Има инициатива за събиране и на неизползвани дрехи и стоки от първа необходимост, но за тях все още не е ясно по какъв начин после ще бъдат изпратени и предоставени на нуждаещите. Червеният кръст е изпратил списък, а крайният срок е 10 февруари. След това ще бъдат дадени указания по какъв начин даренията ще достигнат до засегнатите от земетресението райони. Списъкът с необходимите и неизползвани стоки е:

1. Ръкавици

2. Якета

3. Боти

4. Шапки

5. Детски якета и детски зимни дрехи

6. Газова печка

7. Препарати за почистване

8. Дамски превръзки

9. Варива

10. Легло

11. Одеяло

12. Външна батерия

13. Консерви

14. Бебешки пелени

15. Бебешки пюрета

16. Дъждобран

17. Ботуши

Желаещите да дарят, могат да ги занесат в офиса на ДПС в ОбА.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини