16 °C

Рок банди "ще забият" в Първомай на 20 май

Рок банди от региона ще се съберат в Първомай на 20 май, пред читалището от 19 часа, за да реализират концерт „Поп и рок за всеки“ и да поставят едно ново начало. Амбицията на организаторите е Денят, посветен на българската и световна музика, да стане традиционен и да е част от Майските културни тържества и в бъдеще.

Идеята е на Янко Диков, който като общински съветник настоя в културния календар на общината да влезе това събитие и за него да бъдат отделени поне 2 000 лв. Колегите му от всички политически групи го подкрепиха.

„Идеята за такова събитие не е нова, сподели Диков - С Васил Атанасов и Атанас Методиев от рок Сдружение „ЕВА“ се познаваме отдавна, винаги съм ги подкрепял и тях, и много други наши съграждани в реализацията на подобни мероприятия. Знам, че те винаги са намирали добър отзвук в обществеността на Първомай. За съжаление до сега нямаше официално обществено мероприятие посветено на поп и рок музиката. Нашата община има дългогодишна традиция в съхранението и популяризирането на българската народна музика, но за почитателите на съвременната по-твърда музика липсваше такова събитие, с което да е ангажирана общината и организаторите на майските тържества. Тази година то ще бъде факт. Много е важно да се отбележи,че без партньорството на Рок сдружение „ЕВА“ тази идея в този си вид трудно би се осъществила за, което искрено им благодаря и от името на общината.“

Рок сдружение „Ева“ е създадено през 2009г. от Емануил Димитров,Васил Атанасов и Атанас Методиев с идеята да се популяризира рок музиката в нашият град и да се даде възможност за изява на млади и неизвестни групи от региона. Те вече имат натрупан ценен опит в организирането на подобни мероприятия, а сега получават доверието и подкрепата на община и спонсори.

Така една мечта е осъществена - да има официален ден в празничния календар на града, посветен на поп и рок- музиката.

И ако трябва да бъдат представени съставите ще започнем с IVORY TWILIGHT, защото едно от лицата на бандата е добре познато на няколко поколения първомайци – Удо – Димитър Ангелов. Рокаджията – адвокат не веднъж е предизвиквал еуфория сред почитателите на рока и е разтуптял много женски сърца. Неотдавна той спечели и млаежката аудитория с много различни от музикалните му увлечения умения - изключително интересните беседи и ораторски умения. На 20 май ще забие с колегите си пред читалището така, както го е правил за последно преди 8 години.

Тогава едва са прохождали другите две гост групи -TRANSROCK, формирана през 2008г. и създадената преди 10 години ROCKBULL. В сравнение с тях А-grupata са истински ветерани. Създадени през 2004 те са почти връстници на IVORY TWILIGHT.

В концертът ще се включи и Атанаска Тенева, която първомайци добре познават като изпълнител на поп и фолклорни песни, а на 20 май ще експериментира в рока.

За финален шрих организаторите са намислили мощно афтър парти, което ще се проведе в Клуб „313“. 

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Пл
  племе заспало
  4 0
  14:43, 12 май 2017
  От това имаше нужда.Не само от поп–фолк.

Хороскоп за 15.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
15 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
15 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
15 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
15 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
15 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
15 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
15 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
15 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
15 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
15 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
15 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
15 май 2021
Последни новини