Рок банди "ще забият" в Първомай на 20 май

Рок банди от региона ще се съберат в Първомай на 20 май, пред читалището от 19 часа, за да реализират концерт „Поп и рок за всеки“ и да поставят едно ново начало. Амбицията на организаторите е Денят, посветен на българската и световна музика, да стане традиционен и да е част от Майските културни тържества и в бъдеще.

Идеята е на Янко Диков, който като общински съветник настоя в културния календар на общината да влезе това събитие и за него да бъдат отделени поне 2 000 лв. Колегите му от всички политически групи го подкрепиха.

„Идеята за такова събитие не е нова, сподели Диков - С Васил Атанасов и Атанас Методиев от рок Сдружение „ЕВА“ се познаваме отдавна, винаги съм ги подкрепял и тях, и много други наши съграждани в реализацията на подобни мероприятия. Знам, че те винаги са намирали добър отзвук в обществеността на Първомай. За съжаление до сега нямаше официално обществено мероприятие посветено на поп и рок музиката. Нашата община има дългогодишна традиция в съхранението и популяризирането на българската народна музика, но за почитателите на съвременната по-твърда музика липсваше такова събитие, с което да е ангажирана общината и организаторите на майските тържества. Тази година то ще бъде факт. Много е важно да се отбележи,че без партньорството на Рок сдружение „ЕВА“ тази идея в този си вид трудно би се осъществила за, което искрено им благодаря и от името на общината.“

Рок сдружение „Ева“ е създадено през 2009г. от Емануил Димитров,Васил Атанасов и Атанас Методиев с идеята да се популяризира рок музиката в нашият град и да се даде възможност за изява на млади и неизвестни групи от региона. Те вече имат натрупан ценен опит в организирането на подобни мероприятия, а сега получават доверието и подкрепата на община и спонсори.

Така една мечта е осъществена - да има официален ден в празничния календар на града, посветен на поп и рок- музиката.

И ако трябва да бъдат представени съставите ще започнем с IVORY TWILIGHT, защото едно от лицата на бандата е добре познато на няколко поколения първомайци – Удо – Димитър Ангелов. Рокаджията – адвокат не веднъж е предизвиквал еуфория сред почитателите на рока и е разтуптял много женски сърца. Неотдавна той спечели и млаежката аудитория с много различни от музикалните му увлечения умения - изключително интересните беседи и ораторски умения. На 20 май ще забие с колегите си пред читалището така, както го е правил за последно преди 8 години.

Тогава едва са прохождали другите две гост групи -TRANSROCK, формирана през 2008г. и създадената преди 10 години ROCKBULL. В сравнение с тях А-grupata са истински ветерани. Създадени през 2004 те са почти връстници на IVORY TWILIGHT.

В концертът ще се включи и Атанаска Тенева, която първомайци добре познават като изпълнител на поп и фолклорни песни, а на 20 май ще експериментира в рока.

За финален шрих организаторите са намислили мощно афтър парти, което ще се проведе в Клуб „313“. 

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пл
    племе заспало
    4 0
    14:43, 12 май 2017
    От това имаше нужда.Не само от поп–фолк.
Последни новини