Със спектакъл от нов вид ОУ"Св.св. Кирил и Методий" отбеляза празника си

    В деня, когато православната църква чества Деня на светите братя Кирил и Методий, учители и ученици от първомайското училище, носещо тяхното име, представиха спектакъла „Село, село, пусто село“ по разкази на Чудомир.

    Във фоайето на читалището беше подредена изложба от творбите на ученици. Директорът Елена Добрева поздрави своите колеги и възпитаниците на училището, положили труд за овладяване на тайните на познанието и благодари на ОбА и кмета Ангел Папазов за помощта му при попълване на материалната база. Той също поздрави ученици и учители.

    Гости на тържеството бяха бившият директор на училището Кирил Тодоров, учители, които вече не преподават, родители и ученици. 

    Букса се опита да „предаде“ техниката и категорично „отказа“ да изпълнява задължението си да прекарва звук от компютъра до уредбата, но Гергана Аспарухова, която се занимаваше с озвучаването, намери изход и спектакълът стана факт.

    Изградено изцяло на фолклорна основа, със случки от началото на миналия век, в представлението бяха вплетени много народни танци, подготвени от Венче Колева и нейните ученици. Имаше нестандартни преходи, забавни хрумвания и прекрасна актьорска игра на деца от 2 до 7 клас, ръководени от Теодора Кирякова. Малчуганите трябваше да си партнират с петел, направен от покривки, да представят кмет, изпълнявайки го по метода „двама в един“, да разказват истории с доста непознати в съвременния ни език думи. Публиката видимо се забавляваше и възнагради актьорите с много смях и аплодисменти. Тържеството завърши с изпълнение на вокалната група на Ваня Павлова.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини