Имаме балкански шампион по културизъм

22-годишният първомаец Димитър Иванов е балкански абсолютен шампион по културизъм за младежи и шампион в категория над 75 кг.

Първенството на Балканите се проведе в последните дни на април в Бар, Черна гора. В категорията на Димитър имаше представители на Македония, Сърбия и Румъния, като основния му конкурент беше от Македония.

Димитър Иванов се занимава с културизъм от 2 години. Успеха си постига след 4 месечна усилена подготовка, която включва освен постоянни тренировки, стриктен хранителен режим.

През последните месеци живеех буквално при треньора си Радо Вълчев на лагер, за да може да следи храна, вода, добавки-разказа шампионът – Успеха си дължа най-вече на него.

България беше представена от 8 състезателя на 29 – то Балканско първенство, като  тимът ни спечели общо  3 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала.

Димитър Иванов получи правото си за участие след като спечели златен медал на турнир „Пловдив“, той е и републикански шампион. От сега започва подготовка за две големи първенства през следващата година – европейското в Санта Сузана, Испания и световното през ноември 2018-та.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини