6 °C

Госпожица Форси спечели купата за красота

  Спрингер шпаньолката Форси е най-красивото куче на The Dog Show- Първомай 2017 и е избрана за носител на Купата на кмета – между победителите от двата дни на киноложкото събитие.

  Собственик на Форси е Христина Костадинова, която участва в надпреварата на кучета в Първомай още от първото издание, когато имаше само специализирана изложба за далматини. Христина тогава се надпреварва в състезанието за млади хендлери. Възпитаник на Пловдивското киноложко дружество, тя още тогава даде заявка, че ще бъде фактор в българската кинология.  Тази година Христина Костадинова изведе много кучета, голяма част от тях взеха призови места, но най-голямата ѝ радост е, че нейното уникално куче е шампион на изложбата.

  Красивата шпаньолка Форси е младо куче, от порода, която има само още един представител в цяла България. Форси има дълго родово име, защото е наследник на шампиони с голямо родословно дърво.

  Съдийката, която определи най-красивото куче, Галя Тодорова сподели, че изборът ѝ се е основавал на това, че Форси е младо куче, представител на рядка порода, което има отлични характеристики.

  Best In Show-то беше водено от Вихра Григорова, международен съдия и приятел на киноложките ученически клубове в Първомай. Тя не само показа отлични познания за кучетата и породите, но не пропусна възможността да обогати знанията и на публиката по особено забавен начин.

  На второ място между най-добрите от добрите беше класиран далматина Дайкири, а третото спечели дратхаара Байкал на Михаил Михайлов. Миналата година неговото куче Ерик, от същата порода беше класирано на второ място в Best In Shou-то.

  Всеки от гостите на Първомай си тръгна с най-красивото куче и с обещанието, че ще се завърне, защото всички бяха очаровани от организацията на изложбата и богатата и разнообразна съпътстваща програма.

  Събитието ще остане паметно благодарение на всеотдайността на Пеньо Запрянов и партньорството на Киноложкото дружество в Първомай с  Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 25.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Професионалните си проблеми няма да успеете да решите в рамките на деня. Мислите повече за човек, с когото скоро сте се срещнали, но е добре да бъдете по-сдържани. Възможно е прекаленото ви внимание към него да ви изиграе лоша шега. Станете по-загрижени към здравето си и не рискувайте излишно.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въпреки че имате желанието да си починете най-вероятно днес ще бъдете толкова заети, колкото и през седмицата. Има доста неща, които трябва да довършите и едва ли ще сте спокойни, докато не го направите. Работа, свързана с дома ви дава възможност да проявите сръчността и въображението си. Не пропускайте предложение за нещо приятно през деня.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Налага се да се заемете по-активно с деловите си ангажименти. Тръпката от успеха ще ви завладее и вие просто ще бъдете във вихъра си. Вечерта са възможни разочарования от нелоялни познанства. Това са уроци, които вие трябва да приемете. Независимо от наранените ви чувства не губете присъствие на духа.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съумейте да съчетаете действията си с тези на партньорите ви и ще успеете да осъществите намеренията си. Работата ще ви носи удовлетворение и придобивки. Решителните ви действия, говорещи за увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Събитията на деня ще са във ваша полза. Освободете се от мнителността си и запазете самообладание при взимането на важни решения. Интелектуалните ви дадености и постижения ви дават основателно самочувствие. Натоварването ви прави малко нервни, но умеете да отсявате важните моменти.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ви предлага прекрасни възможности, от които непременно трябва да се възползвате. Мислейки за лични проблеми може да пропуснете шанс, който очаквате отдавна. Вярвайте в себе си и късметът сам ще ви намери.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте склонни да рискувате и да действате без предварително да съгласувате постъпките си с хората, с които работите. Направете го, ако мислите, че това е най - разумният вариант. Имате пълна подкрепа от страна на вашия интимен партньор. На някои от вас предстои скорошно пътуване, свързано с работата ви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За повечето от вас денят ще бъде интересен. Други ще допринесат за доброто ви настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата няма да ви създава проблеми, правите нещата с желание, и това ви носи активи. Обърнете внимание на духовните си потребности. Посетете място, за което чувате добри отзиви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Податливи сте на внушения, приемайки ги като добронамерени, но скоро може да се убедите в противното. Във ваш интерес е днес да се дистанцирате от хора, които ви пречат да работите според собствените си разбирания. Предстоящо пътуване или друг ангажимент изискват подготовка, за да си спестите неудобства.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Опитвате различни способи да се справите с важни за вас въпроси днес. Ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие, тъй като в момента едва ли е подходящо да правите промени. Разчитайте на подкрепата на свой близък, който в решителен момент ще ви се притече на помощ. За предпочитане е да избягвате всякакви конфликтни ситуации днес.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не допускайте инерцията да ви води и да се превърне в двигател на ежедневието ви. Чувствате се безсилни, но ако успеете да се освободите от множеството условности, на които робувате, ще излезете от праволинейността. Опитайте се да разнообразите емоционалния си живот.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Много динамичен и интересен ден ви предстои Риби. Срещите с различни хора ви обогатяват и ви мотивират за работа. Не е изключено днес да получите добра новина, свързана с вашия бизнес. Помислете за физическата си форма.
  25 фев 2021
  Последни новини