15 °C

Започна празничният месец май в Първомай

В присъствието на много гости от страната и чужбина, между които руски космонавти и стотици граждани на Първомай, градът отбеляза своя празник. С поздрав към всички се обърна кметът на общината.

По случай празника на града и Международния ден на труда - 1 май бяха отличени фирми с принос към икономиката и развитието на Първомай и техните собственици – Йордан Терзиев и ТЕР-М, Чугонолеене АД и една съвсем нова фирма за прозиводство на фрешове, която затваря цикълът за отглеждане на ябълки в региона.

С плакет на кмета за заслуги в спорта и високи постижения в леката атлетика беше отличена и Лиляна Георгиева, която присъства на празника заедно със своята треньорка Радмила Станкович.

По традиция на 1 май бяха официално открити Майските културни тържества. За 45-ти път беше запален огъня, символ на духа, търсещ красотата в изкуството.

Подаръкът за първомайци тази година беше поднесен от Танцова формация „Елика“ с художествен ръководител Павел Зарев.

А тържествената част завърши с общоградско хоро.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  в един свят, в една държава, в един град, в едно време една съвсем нова фирма за прозиводство на фрешове, която затваря цикълът за отглеждане на ябълки в региона...
 • 2
  Пъ
  Първомаец
  7 -2
  14:18, 2 май 2017
  Заглавието нещо не върви .1-ви май ден на ГРАДА и след това всичко останало!!!!!!!!!
 • 3
  Ко
  коментар
  7 -4
  19:19, 2 май 2017
  Пълна нула беше организацията,,,,,,,,,,браво.Направете нещо организирано поне един път,бе хора.
 • 4
  12
  123
  8 -2
  21:15, 2 май 2017
  Ами днес е вече 2 май,уважаеми трудови хора! Нещо местната журналистика върви след събитията.А що се отнася до подготовката и организацията, както винаги е нула- едно дребно нещо, но правещо впечатление - с хоризонтална маркировка и то от десет години само улиците по които ще минават гостите,а другите много им здраве!Айде до следващия 2 май, когато ще отбележим празника Първи май!
 • 5
  32
  321
  1 -6
  15:38, 3 май 2017
  Тоя очилат палячо освен да открива нещо, да се кип... Виж коментара
 • 6
  Ст
  Станко Радев
  6 -2
  20:49, 3 май 2017
  Кое точно не харесвате в организацията и какво изобщо наричате организация? Аз пък ХАРЕСАХ приветствената реч на г-н Кмета, допадна ми това, че не четеше нещо написано от някого си.Направи ми впечатление как хората спонтанно го поздравяваха на площада. А концертът, който изнесе ансамбъл "Елика", беше впечатляващ. Уви, не може да се угоди на всеки...
  Но това, че празникът на града се отразява в електронна медия едва след повече от 24 часа в 21-ви век, е под всяка критика...

 • 7
  Ди
  Димо Димов
  6 -2
  07:19, 4 май 2017
  Станко е прав какво не ви хареса. Празника беше чудесен, много, много различен от друга година, кога играеха само ц***** на хорото. Всичко беше тържествено, толкова народ години не съм виждал в града и с тези носии. Децата ми напълниха сърцето .Браво че сте поканили и Лили тя си е нашето момиче. Благодарност отправям към колектива на читалището !
 • 8
  12
  1212112
  5 -2
  14:07, 5 май 2017
  """ Какво не ми хареса в организацията """
  Аз като родител на децата които бяха извикани в 10:15 а откриването започна в 11:00 и после да стоят до 13:00 часа не е нормално.
  Организация наричам това , че ако не бяха мобилизирани децата от спортните клубове в града и техните родители да ги водят , хората от туристическото дружество и други организаций , не бе заповядано на учителите да присъстват задължително надали щяха да напълнят площада.
  Чакаха навярно гостите да пристигнат и затова закъсняха , нали трябваше да са представят публично макар да не са направили нищо за хората от гр. Първомай.
  А и да раздават балони на БСП също не бе уместно - нали празника е на града.

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини