20 °C

Започна празничният месец май в Първомай

В присъствието на много гости от страната и чужбина, между които руски космонавти и стотици граждани на Първомай, градът отбеляза своя празник. С поздрав към всички се обърна кметът на общината.

По случай празника на града и Международния ден на труда - 1 май бяха отличени фирми с принос към икономиката и развитието на Първомай и техните собственици – Йордан Терзиев и ТЕР-М, Чугонолеене АД и една съвсем нова фирма за прозиводство на фрешове, която затваря цикълът за отглеждане на ябълки в региона.

С плакет на кмета за заслуги в спорта и високи постижения в леката атлетика беше отличена и Лиляна Георгиева, която присъства на празника заедно със своята треньорка Радмила Станкович.

По традиция на 1 май бяха официално открити Майските културни тържества. За 45-ти път беше запален огъня, символ на духа, търсещ красотата в изкуството.

Подаръкът за първомайци тази година беше поднесен от Танцова формация „Елика“ с художествен ръководител Павел Зарев.

А тържествената част завърши с общоградско хоро.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  в един свят, в една държава, в един град, в едно време една съвсем нова фирма за прозиводство на фрешове, която затваря цикълът за отглеждане на ябълки в региона...
 • 2
  Пъ
  Първомаец
  7 -2
  14:18, 2 май 2017
  Заглавието нещо не върви .1-ви май ден на ГРАДА и след това всичко останало!!!!!!!!!
 • 3
  Ко
  коментар
  7 -4
  19:19, 2 май 2017
  Пълна нула беше организацията,,,,,,,,,,браво.Направете нещо организирано поне един път,бе хора.
 • 4
  12
  123
  8 -2
  21:15, 2 май 2017
  Ами днес е вече 2 май,уважаеми трудови хора! Нещо местната журналистика върви след събитията.А що се отнася до подготовката и организацията, както винаги е нула- едно дребно нещо, но правещо впечатление - с хоризонтална маркировка и то от десет години само улиците по които ще минават гостите,а другите много им здраве!Айде до следващия 2 май, когато ще отбележим празника Първи май!
 • 5
  32
  321
  1 -6
  15:38, 3 май 2017
  Тоя очилат палячо освен да открива нещо, да се кип... Виж коментара
 • 6
  Ст
  Станко Радев
  6 -2
  20:49, 3 май 2017
  Кое точно не харесвате в организацията и какво изобщо наричате организация? Аз пък ХАРЕСАХ приветствената реч на г-н Кмета, допадна ми това, че не четеше нещо написано от някого си.Направи ми впечатление как хората спонтанно го поздравяваха на площада. А концертът, който изнесе ансамбъл "Елика", беше впечатляващ. Уви, не може да се угоди на всеки...
  Но това, че празникът на града се отразява в електронна медия едва след повече от 24 часа в 21-ви век, е под всяка критика...

 • 7
  Ди
  Димо Димов
  6 -2
  07:19, 4 май 2017
  Станко е прав какво не ви хареса. Празника беше чудесен, много, много различен от друга година, кога играеха само ц***** на хорото. Всичко беше тържествено, толкова народ години не съм виждал в града и с тези носии. Децата ми напълниха сърцето .Браво че сте поканили и Лили тя си е нашето момиче. Благодарност отправям към колектива на читалището !
 • 8
  12
  1212112
  5 -2
  14:07, 5 май 2017
  """ Какво не ми хареса в организацията """
  Аз като родител на децата които бяха извикани в 10:15 а откриването започна в 11:00 и после да стоят до 13:00 часа не е нормално.
  Организация наричам това , че ако не бяха мобилизирани децата от спортните клубове в града и техните родители да ги водят , хората от туристическото дружество и други организаций , не бе заповядано на учителите да присъстват задължително надали щяха да напълнят площада.
  Чакаха навярно гостите да пристигнат и затова закъсняха , нали трябваше да са представят публично макар да не са направили нищо за хората от гр. Първомай.
  А и да раздават балони на БСП също не бе уместно - нали празника е на града.

Хороскоп за 08.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Добър енергиен тонус и физическа устойчивост. Радвате се на споделено внимание в работата си. Признанието, което получавате не е случайно. Положените усилия за да се приспособите към новата ситуация ви карат да се чувствате добре. Приемате градивно забележките и продължавате напред.
08 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви спокоен ден на работното място. Със задоволство ще установите, че служебните ви дела се развиват успешно като някои от тях е възможно да надхвърлят очакванията ви. От вас се излъчват добро настроение и оптимизъм, които действат стимулиращо на близките ви хора. Отложете ангажименти вечерта, за да прекарате повече време с любимия човек.
08 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
08 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Присъствието ви от много хора е търсено и желано. Знайте, че само с постоянство и воля можете да постигнете желанията си, нищо няма да дойде наготово. В отношенията с роднините са възможни разногласия, от вас зависи да ги убедите аргументирано в правотата на доводите си.
08 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Приключете навреме започнатите задачи, денят е подходящ и за други занимания. Ще останете адекватни на ситуацията и ще покажете най-доброто от себе си, споделяйки идеите си пред когото трябва. Разбирателството помежду ви ще помогне по-лесно да се постигнете обща цел. Други ще се подготвят за предстоящо събитие, важно за професионалната им реализация.
08 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предстоят ви важни ви срещи, изискващи да сте в добра форма. Ще се концентрирате в сферата на професионалните си занимания и ще търсите по-добри пътища за изяви. Личен проблем е на път да бъде решен, но не проявявайте твърдоглавие, а се вслушвайте в съветите на онези, които милеят за вас.
08 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Посветете времето си за приключване на проект, по който работите от дълго време. Придържайте се към онова, което ви е познато. Всяко отклонение от пътя, може да ви навреди. Покажете на близките си колко много ги цените и се нуждаете от помощта им. Това ще ги мотивира да поемат част от грижите ви. Заемете се със самоусъвършенстването си - изучаването на чужда език е добро начало.
08 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще спечелите, ако не пренебрегвате предложенията на колегите си и заедно взимате решения по общите ви задачи. Може да се наложат и компромиси, за това не бъдете категорични. За реализацията на нова идея също се консултирайте със специалисти, за да не хвърлите труда си на празно.
08 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Доста напрежение и непредвидени ядове се очертават пред повечето от вас. Въпреки това денят има изгледи да се превърне в един от най-успешните ви в последно време. При по-голяма концентрация ще успеете да избегнете повечето неприятности и да се възползвате от шансовете, които ви се откриват. Важно е да не губите обзелия ви днес ентусиазъм.
08 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С творческо настроение ще се отнесете към работата си. Една от причинете за повишения ентусиазъм е зараждаща се нова връзка или вълнуващо ви познанство. Но не така ще бъде с онези, които са заети да раздават “правосъдие”. Ако нямате пряко отношение към проблемите се въздържайте от коментари, за да не дистанцирате публиката от себе си.
08 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Бъдете повече пестеливи. Сега не е желателно да си позволявате излишни харчове. Отваряйте си очите на четири, особено ако при работата си работите с пари. Помощта, която ще ви бъде поискана е много необходима. Не я отказвайте. Всяко ваше доброволно желание за подкрепа ще бъде многократно възнаградено.
08 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задача, върху която отдавна работите ще се придвижи успешно напред и ще я приключите с добри резултати за себе си. Други ще поставят условие пред партньора си за конкретни обвързаности, може да не са в личен план. Но това е начина да продължите спокойно напред, със защитени интереси.
08 май 2021
Последни новини