Състезаваха се майсторите на управлението на трактор

    Най-добрите майстори в управлението на трактори от ПГСС „Васил Левски“ се състезаваха в рамките на Дните на любимата професия. Инициативата е традиционна и предхожда празника на гимназията.

    Тази година победител е дванадесетокласникът Иван Колев, който преодоля трасето за най-кратко време и допусна само една грешка.

    „Обичам да се занимавам с това, каза той, зад волана се чувствам добре“. Семейството му гледа много земеделски земи и Иван от малък се върти покрай тракторите. Казва, че му е като хоби, но ще стане негова професия. На регионалния кръг на състезанието „Млад фермер“ е бил най-добрият тракторист между гимназистите, но нелепа грешка го е лишила от класиране – вместо да слезе както е по правилник, в бързината Иван скочил от кабината на тракториста, заради което бил дисквалифициран.

    Днес той показа, че си е взел поука.

    Инструкторът на гимназистите Димитър Янков казва, че съветва възпитаниците си да внимават със скоростта, да не скачат от трактора, да пазят техниката, накратко - да мислят преди да потеглят.

    След броени дни механизаторите от 12 клас ще се явят на изпит за категория „Т“. Днес те преминаха по същото трасе, със същите елементи, които трябва да преодолеят с и без ремарке, но без грешка, за да получат своето свидетелство.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини