3 °C

Сребро и бронз записаха в сметката си приложните колоездачи от Първомай

Изображение 1 от 5

  Състезателите от Общинския център за обучение на деца и ученици по безопасност на движението и приложно колоездене при Община Първомай, с треньори Минко и Ваня Павлови, постигнаха много повече от поставените им цели и се завърнаха от I-я кръг на Републикански шампионат завоювайки отборния бронз. Петокласникът Йордан Начев постигна и най-доброто класиране от всички първомайски ученици, заемайки второто място в индивидуалното класиране пори момчетата.

  На 21 и 22 април 2017 г. в гр. София стартира I кръг от  надпреварата на 26 Републикански шампионат по приложно колоездене по правилата на Международната федерация по автомобилизъм(FIA) и Международния алианс по туризъм(AIT) за деца от 10 до 12 години. Над 60 състезатели включени индивидуално или в  11 отбора от столицата и страната премериха сили в администрираното от Съюза на българските автомобилисти(СБА) състезание. Негов домакин тази седмица беше Автомобилен Клуб „Север“ гр. София, който в тези два дни чества 25 години от своето създаване и 20 години от старта на настоящото съревнование. Това беше повод  всички участници и техните треньори да получат юбилеен медал „25 години Автомобилен Клуб „Север“ гр. София“ и куп предметни награди от организаторите. В срещата, на която присъстваше елита на този спорт в България, участваха успешно и състезателите от Първомай. Те спечелиха първото място „още в съблекалните“ в състезанието, администрирано от  Българския червен кръст(БЧК). То е част от голямата надпревара и това позволи на следващия ден нашите състезатели да докоснат и бронзовата купа в комплексното отборно класиране. Индивидуалното представяне на нашите участници също беше на ниво. Йордан Начев от Vб клас на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ счупи дългогодишния карък на вечно четвъртите индивидуални и отборни места за първомайци в този град и сложи сребро на гърдите си. Малко късмет не стигна на Данчо да завоюва златото – той остана след няколко проведени баража и равен брой точки с победителя. Изключително достойно се представи и Георги Иванов от Vа клас на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, който се класира четвърти на нищожните три точки от бронзовия медалист и на осем от първенците. Момичетата ни Яна Иванова от IVa клас на ОУ „Христо Ботев“ село Градина и Мария Попчева от III клас на НУ „Христо Ботев“ гр. Първомай, се подредиха съответно на осмо и единадесето място, но според треньорите им Минко и Ваня Павлови това е отлично класиране за тях, имайки предвид недостатъчния състезателен опит който притежават. Малко по-назад в крайното индивидуално класиране останаха най-малките ни представители – Камелия Костадинова и Иван Попов, за които настоящето състезание беше първи сблъсък с представители на този спорт. Всеобщо е мнението, че бъдещето е пред тях. А то не е далече, защото през следващите два месеца предстоят състезания в Челопеч, Ботевград, Благоевград, Търговище и първото от 30 години международно състезание в България, което ще се проведе на 23-24 юни 2017 г. в … град Първомай.

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 03.03.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
  03 мар 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
  03 мар 2021
  Последни новини