15 °C

Сребро и бронз записаха в сметката си приложните колоездачи от Първомай

Изображение 1 от 5

  Състезателите от Общинския център за обучение на деца и ученици по безопасност на движението и приложно колоездене при Община Първомай, с треньори Минко и Ваня Павлови, постигнаха много повече от поставените им цели и се завърнаха от I-я кръг на Републикански шампионат завоювайки отборния бронз. Петокласникът Йордан Начев постигна и най-доброто класиране от всички първомайски ученици, заемайки второто място в индивидуалното класиране пори момчетата.

  На 21 и 22 април 2017 г. в гр. София стартира I кръг от  надпреварата на 26 Републикански шампионат по приложно колоездене по правилата на Международната федерация по автомобилизъм(FIA) и Международния алианс по туризъм(AIT) за деца от 10 до 12 години. Над 60 състезатели включени индивидуално или в  11 отбора от столицата и страната премериха сили в администрираното от Съюза на българските автомобилисти(СБА) състезание. Негов домакин тази седмица беше Автомобилен Клуб „Север“ гр. София, който в тези два дни чества 25 години от своето създаване и 20 години от старта на настоящото съревнование. Това беше повод  всички участници и техните треньори да получат юбилеен медал „25 години Автомобилен Клуб „Север“ гр. София“ и куп предметни награди от организаторите. В срещата, на която присъстваше елита на този спорт в България, участваха успешно и състезателите от Първомай. Те спечелиха първото място „още в съблекалните“ в състезанието, администрирано от  Българския червен кръст(БЧК). То е част от голямата надпревара и това позволи на следващия ден нашите състезатели да докоснат и бронзовата купа в комплексното отборно класиране. Индивидуалното представяне на нашите участници също беше на ниво. Йордан Начев от Vб клас на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ счупи дългогодишния карък на вечно четвъртите индивидуални и отборни места за първомайци в този град и сложи сребро на гърдите си. Малко късмет не стигна на Данчо да завоюва златото – той остана след няколко проведени баража и равен брой точки с победителя. Изключително достойно се представи и Георги Иванов от Vа клас на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, който се класира четвърти на нищожните три точки от бронзовия медалист и на осем от първенците. Момичетата ни Яна Иванова от IVa клас на ОУ „Христо Ботев“ село Градина и Мария Попчева от III клас на НУ „Христо Ботев“ гр. Първомай, се подредиха съответно на осмо и единадесето място, но според треньорите им Минко и Ваня Павлови това е отлично класиране за тях, имайки предвид недостатъчния състезателен опит който притежават. Малко по-назад в крайното индивидуално класиране останаха най-малките ни представители – Камелия Костадинова и Иван Попов, за които настоящето състезание беше първи сблъсък с представители на този спорт. Всеобщо е мнението, че бъдещето е пред тях. А то не е далече, защото през следващите два месеца предстоят състезания в Челопеч, Ботевград, Благоевград, Търговище и първото от 30 години международно състезание в България, което ще се проведе на 23-24 юни 2017 г. в … град Първомай.

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 01.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
  01 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
  01 окт 2020
  Последни новини