16 °C

Сребро и бронз записаха в сметката си приложните колоездачи от Първомай

Изображение 1 от 5

  Състезателите от Общинския център за обучение на деца и ученици по безопасност на движението и приложно колоездене при Община Първомай, с треньори Минко и Ваня Павлови, постигнаха много повече от поставените им цели и се завърнаха от I-я кръг на Републикански шампионат завоювайки отборния бронз. Петокласникът Йордан Начев постигна и най-доброто класиране от всички първомайски ученици, заемайки второто място в индивидуалното класиране пори момчетата.

  На 21 и 22 април 2017 г. в гр. София стартира I кръг от  надпреварата на 26 Републикански шампионат по приложно колоездене по правилата на Международната федерация по автомобилизъм(FIA) и Международния алианс по туризъм(AIT) за деца от 10 до 12 години. Над 60 състезатели включени индивидуално или в  11 отбора от столицата и страната премериха сили в администрираното от Съюза на българските автомобилисти(СБА) състезание. Негов домакин тази седмица беше Автомобилен Клуб „Север“ гр. София, който в тези два дни чества 25 години от своето създаване и 20 години от старта на настоящото съревнование. Това беше повод  всички участници и техните треньори да получат юбилеен медал „25 години Автомобилен Клуб „Север“ гр. София“ и куп предметни награди от организаторите. В срещата, на която присъстваше елита на този спорт в България, участваха успешно и състезателите от Първомай. Те спечелиха първото място „още в съблекалните“ в състезанието, администрирано от  Българския червен кръст(БЧК). То е част от голямата надпревара и това позволи на следващия ден нашите състезатели да докоснат и бронзовата купа в комплексното отборно класиране. Индивидуалното представяне на нашите участници също беше на ниво. Йордан Начев от Vб клас на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ счупи дългогодишния карък на вечно четвъртите индивидуални и отборни места за първомайци в този град и сложи сребро на гърдите си. Малко късмет не стигна на Данчо да завоюва златото – той остана след няколко проведени баража и равен брой точки с победителя. Изключително достойно се представи и Георги Иванов от Vа клас на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“, който се класира четвърти на нищожните три точки от бронзовия медалист и на осем от първенците. Момичетата ни Яна Иванова от IVa клас на ОУ „Христо Ботев“ село Градина и Мария Попчева от III клас на НУ „Христо Ботев“ гр. Първомай, се подредиха съответно на осмо и единадесето място, но според треньорите им Минко и Ваня Павлови това е отлично класиране за тях, имайки предвид недостатъчния състезателен опит който притежават. Малко по-назад в крайното индивидуално класиране останаха най-малките ни представители – Камелия Костадинова и Иван Попов, за които настоящето състезание беше първи сблъсък с представители на този спорт. Всеобщо е мнението, че бъдещето е пред тях. А то не е далече, защото през следващите два месеца предстоят състезания в Челопеч, Ботевград, Благоевград, Търговище и първото от 30 години международно състезание в България, което ще се проведе на 23-24 юни 2017 г. в … град Първомай.

  parvomai.net

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 17.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
  17 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
  17 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
  17 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
  17 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
  17 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
  17 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
  17 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
  17 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
  17 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
  17 май 2021
  Последни новини