16 °C

Актуализират заплатите на кметовете

Нов размер на кметските заплати е предложен и  ще бъде гласуван на предстоящата сесия на Общинския съвет – Първомай.

Съгласно Закона за местното самоуправление, промените се правят по предложение на кмета. Затова докладната записка е внесена от кмета Ангел Папазов. От нея става ясно, че заплатите не са актуализирани от февруари 2014 година, с изключение на две населени места, които от кметски наместничества са станали кметства – Драгойново и Поройна. Предложението на кмета е от 1 април възнагражденията да са за него – 1500 лв., за заместниците му 1300 лв, а в зависимост от броя на населението, предложението за  заплатите на селските кметове варира от 900 до 660 лв. Като най-голяма сума е предвидена за кмета на с. Градина, а най-малката за поройненския кмет. За кметският наместник на Добри дол предложението е 550 лв.

Посочените суми са основна месечна заплата, като по ТК за придобит трудов стаж и професионален опит се начислява допълнително възнаграждения в размер на 1% за всяка прослужена година.

Предложението на кмета Папазов може да бъде разгледано тук.

Като следствие от това предложение, ще бъдат променени и заплатите на председателя и заместник-председателя на Общинския съвет, които се изчисляват на база заплащане на кмета на общината.

Сесията, на която ще бъдат одобрени новите възнаграждения ще се състои на 27 април от 17.30 часа в Пленарна зала на ОбА.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Км
  Кмета
  12 0
  09:21, 24 апр 2017
  Добре това е заплатата за кмета 1500? Ами,защо не са такива заплатите и за нас?
 • 2
  12
  123
  12 0
  09:38, 24 апр 2017
  '' Като най-голяма сума е предвидена за кмета на с. Градина''.За този смешник,който не знае реда за погребения и получаване на документи по този повод? Ама нали е наш човек,какво да се прави!
 • 3
  Хр
  хрантутници
  13 -1
  15:20, 24 апр 2017
  Сигурно, това са най-незаслужените заплати !!!
 • 4
  Не
  неразбрал
  14 0
  15:29, 24 апр 2017
  За какво ще получава парите. за разбитите улици или за урана във водата.А може би и за други постижения.
 • 5
  98
  987
  15 0
  15:35, 24 апр 2017
  Нашият кмет да вземе пример от кмета на Димитровград !
 • 6
  Не
  Недоумяващ
  9 0
  21:02, 24 апр 2017
  Това - вместо да ремонтират разбити пътища!?
 • 7
  1-
  1-2-3
  9 0
  20:32, 25 апр 2017
  Малко в повече ми идва това увеличение- бонуси за какво ?За най добро хоро !? В повече са ми и зам.кметовете особено третия - Али Реза . Заместват титуляра да може да хойка и да ни побратимява с ердогановите вилаети? И за това , увеличение на заплатите- засрами се Анго!

Хороскоп за 13.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Задълженията ви на работното място се повишават и за нечие съжаление това не събужда ентусиазма ви. Защитете интересите си, като поискате повишение на възнаграждението. Имате шанс да го получите, предвид промените. Ще покажете щедростта си към друг, с което ще го изненадате приятно, но нали това целите.
13 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Тактично ще се намесите там, където считате, че е наложително, разчиствайки пътя за развитие на идеите ви. По този начин ще покажете на когото трябва, че не търпите възражения, но деликатно, без да влизате в открит спор или конфликт. Бъдете сговорчиви и ще ви бъде по-лесно.
13 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Уверени във възможностите си излизате от пасивността, която ви беше обгърнала и поемете нещата в свои ръце. Ще покажете гъвкавост в непредвидена ситуация. Не отклонявайте покана за среща, ще ви бъде интересно и приятно. Общувайте, развличайте се, станете отново себе си.
13 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
С разбиране ще подходите към проблемите на хората около вас и ще ги подкрепите в старанията им. В много отношения се чувствате водещи и заслугата си е изцяло ваша. Стремежът ви към овладяване на повече знания ще ви обогати, като на първо място ще подобри позициите ви на работното място, а по-късно и в обществото.
13 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днес се опитайте да удържате емоциите си, особено на работното място. В противен случай рискувате да си навлечете гнева на високопоставен човек. Не натоварвайте вашите близки с проблемите си. Те самите сигурно също имат свои вълнения. Имате нужда от спокойствие и уединение към края на деня.
13 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Изпълнението на служебни или семейни ангажименти може да създаде напрежение в отношенията ви с околните, но проявете търпение. Интересно запознанство или предложение ще ви накара да промените част от плановете си. Не след дълго със задоволство ще установите, че точно този човек сте търсили.
13 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Въпреки натовареността ви с проблеми ще бъдете на висота и уверено ще ги отхвърляте. Може да лансирате идеите си по отношение развитието на бизнеса и те ще се възприемат положително. Бъдете оптимисти, случващото се идва да покаже качествата ви. Любовта ви дава допълнителни сили, действайте.
13 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Нямате сериозни основания да се съмнявате в лоялността на делови партньори, за това не си създавайте сами проблеми. Може би прекалено много се доверявате на непроверени сведения. Делата ви днес вървят много добре и ако не допуснете фатални грешки, днешният ден може да се окаже един от най-успешните ви напоследък.
13 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Стои пред вас въпрос, който не търпи отлагане. Ситуацията ще ви предложи избор и колкото по-бързо реагирате, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си и това ви помага да наложите вижданията си по предстоящи промени. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
13 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Доброто ви настроение е гаранция за добре свършена работа, както и за подобряване на общия климат. До толкова влияете на околните, че би трябвало да си давате по-често сметка за това. Ще създавате повече и полезни контакти, които бихте могли да използвате за каузата си. Запомнящи се изяви за хората, чиято работа е свързана със социални ангажименти.
13 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Повярвайте в перспективата на начинанията си и не давайте ухо на съмненията. Страхът не е добър съветник, ще ви връща назад. С част от задачите ще приключите успешно още днес. Това ще ви стимулира и направи оптимисти за бъдещето ви. Любовни вълнения ще ви настроят романтично и ще търсите близостта на любимия си човек.
13 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще проявявате силно чувство за отговорност и с търпение, стъпка по стъпка ще се добирате до върха. Работохолизма ви е пословичен. Бъдете овладени и спокойни, и не се поддавайте на провокации. Ако това се случи опитайте се да контролирате страстите. Денят ви е динамичен и многообещаващ. Бъдете откровени и открити и ще се справите.
13 май 2021
Последни новини