1 °C

Актуализират заплатите на кметовете

Нов размер на кметските заплати е предложен и  ще бъде гласуван на предстоящата сесия на Общинския съвет – Първомай.

Съгласно Закона за местното самоуправление, промените се правят по предложение на кмета. Затова докладната записка е внесена от кмета Ангел Папазов. От нея става ясно, че заплатите не са актуализирани от февруари 2014 година, с изключение на две населени места, които от кметски наместничества са станали кметства – Драгойново и Поройна. Предложението на кмета е от 1 април възнагражденията да са за него – 1500 лв., за заместниците му 1300 лв, а в зависимост от броя на населението, предложението за  заплатите на селските кметове варира от 900 до 660 лв. Като най-голяма сума е предвидена за кмета на с. Градина, а най-малката за поройненския кмет. За кметският наместник на Добри дол предложението е 550 лв.

Посочените суми са основна месечна заплата, като по ТК за придобит трудов стаж и професионален опит се начислява допълнително възнаграждения в размер на 1% за всяка прослужена година.

Предложението на кмета Папазов може да бъде разгледано тук.

Като следствие от това предложение, ще бъдат променени и заплатите на председателя и заместник-председателя на Общинския съвет, които се изчисляват на база заплащане на кмета на общината.

Сесията, на която ще бъдат одобрени новите възнаграждения ще се състои на 27 април от 17.30 часа в Пленарна зала на ОбА.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Км
  Кмета
  12 0
  09:21, 24 апр 2017
  Добре това е заплатата за кмета 1500? Ами,защо не са такива заплатите и за нас?
 • 2
  12
  123
  12 0
  09:38, 24 апр 2017
  '' Като най-голяма сума е предвидена за кмета на с. Градина''.За този смешник,който не знае реда за погребения и получаване на документи по този повод? Ама нали е наш човек,какво да се прави!
 • 3
  Хр
  хрантутници
  13 -1
  15:20, 24 апр 2017
  Сигурно, това са най-незаслужените заплати !!!
 • 4
  Не
  неразбрал
  14 0
  15:29, 24 апр 2017
  За какво ще получава парите. за разбитите улици или за урана във водата.А може би и за други постижения.
 • 5
  98
  987
  15 0
  15:35, 24 апр 2017
  Нашият кмет да вземе пример от кмета на Димитровград !
 • 6
  Не
  Недоумяващ
  9 0
  21:02, 24 апр 2017
  Това - вместо да ремонтират разбити пътища!?
 • 7
  1-
  1-2-3
  9 0
  20:32, 25 апр 2017
  Малко в повече ми идва това увеличение- бонуси за какво ?За най добро хоро !? В повече са ми и зам.кметовете особено третия - Али Реза . Заместват титуляра да може да хойка и да ни побратимява с ердогановите вилаети? И за това , увеличение на заплатите- засрами се Анго!

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини