14 °C

В МБАЛ - Първомай честват Деня на здравния работник

45 лекари и 69 сестри посрещат днес Деня на здравния работник в МБАЛ – Първомай и Медицински център I. Над 7700 болни са преминали лечение през 105-те легла в първомайската болница. 20%  са жителите на други общини. Най-често Садово, Чирпан, Братя Даскалови.

Управителят на двете общински здравни заведения д-р Румяна Бойлова сподели, че посрещат Празника на здравния работник с удовлетворението от високите оценки поставени при цялостната акредитация на дейността. Защитени са всички дейности, извършвани до момента. За огромен успех се счита възможността за практическо обучение на студенти и специализанти по 8 специалности – акушеро-гинекология, анестезиология, вътрешни болести, клинична лаборатория, неврология, образна диагностика, педиатрия и хирургия. .

Направените инвестиции за последната година са 116 000 лв. за ремонт на отделенията и апаратура. Средствата са от собствения бюджет на болницата, още 65000 лв са инвестирани в апаратура за физиотерапия. Реновирането на болничните отделения продължава втора година.

Най-сърдечно поздравявам колегите си по случай нашия професионален празник – каза д-р Бойлова - Пожелавам им лично и професионално здраве, милосърдие към човешката болка и удовлетвореност от благородната професия, която сме призвани да упражняваме. Пожелавам им да не спират да мечтаят и да осъществяват мечтите си. Благодаря им за предаността.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Че
    Честит празник!
    8 0
    12:00, 7 апр 2017
    Да сте живи и здрави, мили хора. Без вас сме за никъде.
  • 2
    Че
    Честит празник!
    8 0
    15:02, 7 апр 2017
    Честит празник, скъпи наши лекари и мед сестри! Желаем Ви много здраве и повече усмивки.Не се давайте на временните трудности! Човек и император да е, все някога в живота му идва ден в който той самият поставя лекаря си по-високо дори от короната.
  • 3
    12
    123
    4 -2
    17:43, 7 апр 2017
    Пълен смех!49 лекари и САМО 69 мед сестри!А къде са изискванията на СЗО за пълноценни грижи за болния при положение, че съотношението лекари към сестри в болницата ни е почти 1:1, а би трябвало да е 1:3? Навярно заплащането на сестринския труд при това положение е високо в което дълбоко се съмнявам!Жалка и мизерна държава.

Случаен виц

Последни новини