16 °C

Обучаваха СИК-овете в присъствието на външни наблюдатели

В присъствието на наблюдатели от Служба за демократични институции и права на човека, Ограничена мисия за наблюдение на избори беше проведено обучението на членовете на секционните комисии в Първомайска община.

Две дами – Габриеле Кьотшау и Барбара Силва Егер Малдонадо присъстваха, за да мога да съберат информация за провеждането на разяснителната кампания като част от изборния процес в България. При срещите си те се интересуват от ангажираността и работата на всички участници в процеса – Изборни комисии, областни и общински управи, кандидати и други. Целта е да се получи по-пълна картина за провежданите в Бългрия избори. Присъствалите в Първомай наблюдатели са един от 4-те екипа, които събират сведения за Пловдивска, за Хасковска, Смолянска, Кърджалийска, Старозагорска области.

Членовете на 40-те секционни комисии в община Първомай бяха обучавани от представители на РУП – Първомай, Пожарна безопасност и защита на населението и членове на 17 Районна избирателна комиси. Бяха разяснени правилата за опазване и охрана изборните помещение, правата и задълженията на охраняващите служители. Добромир Кузманов и Милена Калинова от 17 РИК запознаха своите колеги с най-важното за предстоящите на 26 март избори за Народно събрание

Обучението имаше предимно практическа насоченост. Беше разяснена последователността от действия на секционните избирателни комисии преди, по време и след изборния ден.

Обучаващите отговориха на въпросите кога може да бъде дописан избирател в списъка, как се броят преференции, с какъвокумент може да се упражни правото на глас и други.

Добромир Кузманов напомни, че изборният ден 26 март съвпада с деня, в който трябва да преместим стрелките на часовниците си час напред с един час. Изборният ден започва в 7:00 часа по актуализираното време.

Изборните материали ще пристигнат в общината на 23 март и ще бъдат раздадени по секции на 25 март.

Право на глас имат около 22000 жители на Първомайска община. Сигнали за нередности и проблеми ще могат да бъдат подавани на телефоните на Районната избирателна комисия. За удобство -всяка СИК ще разполага с тях.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  СБ
  с БСП назад
  7 -3
  19:50, 21 мар 2017
  А външните наблюдатели видяха ли как червен Кольо МиткООФ е ожъркал целия град с плакати.Не гласувайте за червените наглеци....
 • 2
  Ан
  Ангел Димитров Папазов
  0 0
  22:33, 22 мар 2017
  какъвокумент- Каква е тази дума Г-жо Кирякова

Хороскоп за 15.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
15 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
15 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
15 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
15 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
15 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
15 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
15 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
15 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
15 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
15 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
15 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
15 май 2021
Последни новини