Училищните вестници в Първомай са най-добрите в България

Изображение 1 от 2

    Два ученически вестника от Първомай участваха в конкурса за млади журналисти "Григор Попов“ и се класираха на първите две места - „Усмивка“, издаван от Клуб на радостта“ и „Училищен звънец“ на ОУ „Св.св. Кирил и Метдоий“ - гр. Първомай, издаван по проект "Твоят час".

    Конкурсът се организира от Центъра на ученическо техническо и научно творчество“ съвместно с община Разград за пета поредна година, а от 3 години е в Националния културен календар.

    „Усмивка“ и „Училищен звънец“ участваха в категорията Вестник на хартиен носител и се състезаваха с 41 екипа от цялата страна. Освен тях, в конкурса са участвали още 153 автора на 244 материала, най вече с публицистика, интервюта, есе, очерк и репортаж.

    Журито, съставено от публицисти, журналисти и краеведи, е било впечатлено от първомайските вестници с успешното покриване на основните критерии – да популяризират личности и събития с принос за образованието и културата, да възпитават уважение към хората, да съдействат за творческа, изследователска и краеведска дейност.

    Първото място на вестник „Усмивка“ е заслужено най-вече заради позитивизма и представянето на добрите новини.

    Впечатлени сме от това, че вестникът се издава със съдействието на кмета на общината Ангел Папазов– каза г-жа Цветанка Русева, директор на ЦУТНТ - Поздравяваме както ръководителя на клуба Татяна Вълчева, така и издателския екип, ръководен от г-жа Петя Георгиева. За нас вие сте изключително ценни и сме много радостни, че Първомай вече завоюва толкова сериозно място. Радваме се,че чрез нас тези два вестника получават още по-силен стимул за развитие.

    Русева поздрави екипа на „Училищен вестник“ и ръководителката му Дора Караманова за начина по който допринася за запазване на добрите традиции.

    Официалното награждаване ще се състои в Разград, на 31 март 2017 г. и ще бъде съпътствано от творчески срещи на ръководителите, ще се даде възможност и присъстващите ученици да обменят идеи и да се запознаят със свои „колеги“ от цялата страна.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини