От днес започва подаването за гласуване на хората под карантина на изборите 2 в 1

Изображение 1 от 5

    От днес карантинираните като болни или контактни на ковид болни могат да подават заявленията си за гласуване на предстоящите след 14 дни избори за народни представители и президент.

    На консултациите в общината за по -малко от десет минути представителите на парламентарно представените партии и коалициите в Хасково, без Демократична България, успяха да постигнат консенсус за разпределението на съставите на секционните комисии, които ще бъдат разположени в ковид отделенията, болниците и следствения ареста, както и за секциите с подвижни кутии за трудноподвижни хора. Въпреки че броят на гласуващите в някои от секциите, като тези за хората под карантина, е плаващ, представителите на политическите сили направиха принципна договорка и за тези състави.

    По данни от днес под карантина в община Хасково са 577 души.

    Те могат да подават заявленията си за участие във вота до края на изборния ден, няма указания на ЦИК, приети до момента, които да посочват краен час.

    Подаването на заявление за гласуване от човек под задължителна карантина може да стане от упълномощено от него лице в свободен текст на място в общината или пък по имейл. От кметството ще извършат проверка за това лице, то ще бъде уведомено, че е включено в списъка за гласуване в т.н. подвижна кутия. За да да сформира такава подвижна секция трябва да бъдат подадени поне седем заявления.

    При поне десет лежащо болни секции за изборите ще бъдат сформирани и в ковид секторите на МБАЛ – Хасково и Белодробната болница.

    До миналата събота в общината са подадени 33 заявления за гласуване в Подвижна секционна комисия от хора с трайни увреждания.

    Източник: Haskovo.NET

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      За
      Заглавието кърти
      1 0
      03:43, 2 ное 2021
      "От днес започва подаването за гласуване..." Подаването на заявления за гласуване....!!!!!
      Отщя ми се да изчета статията.
    • 2
      И
      И
      1 0
      09:04, 2 ное 2021
      Цирка почва, той не е свършил.
    • 3
      Ма
      мастикаджия
      1 0
      09:34, 3 ное 2021
      Защо всички се крият?Имат ли българско гражданство?

    Още новини

    Последни новини