Сергии с цветя смениха мартениците

Сергии с цветя замениха сергиите с мартеници в центъра на Първомай по случай Денят на жената. Търговци и производители на градински и домашни растения затрупаха с предложения минаващите отам мъже и жени, без да се плашат от дъждовното време. По традиция на днешния ден са предпочитани пролетните цветя – зюмбюл и лале. В саксийка с луковица цената им варира между 2,50 и 3 лв. в зависимост от това дали имат опаковка или не. Освен това, се предлагат теменужки, циклами и още 1-2 вида стайни цветя.

Далеч по-голямо е разнообразието в цветарските магазини. Там изборът е между саксии и рязан стрък. По наблюдение на продавачите, мъжете са традиционалисти и любовта си изразяват най-често с роза, без да се съобразяват със сезона. Всеки цветарски магазин предлага на клиентите си красиви, нестандартни и стандартни букети. 

Понякога размерът на букета не отговаря на размера на чувствата, а красотата му носи повече емоцията на продавача отколкото на подаряващият. Въпреки това, жените са уверени, че могат безпогрешно да познаят посланието и да усетят чувството, с което им се поднася.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    1_
    1_1488967738
    5 -3
    12:08, 8 мар 2017
    Да бяхте поздравили жените, вместо да пишете за сергиите на центъра.
  • 2
    Въ
    възмутен
    3 0
    21:14, 8 мар 2017
    Не купувайте цветя и букети от цветарските, защото там за един мизерно направен букет ще ви оскубят над 20лв а ще получите нещо грозно или стереотипно което предлагат ежедневно!Продавачките нямат фантазия нямат и художествен усет!По -добре си купете от сергиите ,там са евтини цветята и са от същите складове и оранжерии.Честит осми март, мили български жени, майки, съпруги ,приятелки,бъдете винаги усмихнати и здрави !
Последни новини