15 °C

По сигнал: Чешмата до оранжериите - мръсотия и мизерия

Изображение 1 от 5

  Сигнал за замърсен терен около "чешмата до оранжериите" получихме от наш читатл. Още преди да падне големият сняг, той ни изпрати имейл, в който посочва, че е възмутен от мръсотията наоколо.

  „Няма такава мизерия, която се стича във водата на реката - споделя той - Ако това беше по голям град в България, като столицата ни, целият терен от двете страни на реката покрай минералната вода щеше да е озеленен със отделно обособени места за сядане беседки, навеси и т.н.
  Това, което заварих аз там е отвратително.“

  Проверка преди дни показа, че мястото е трудно достъпно, защото пътят до там е изровен, а хората обикновено ходят до чешмата с автомобили. До иначе изградената мивка е поставен контейнер, който отдавна не е почистван, препълнен и ръждясал, а мястото по което се стича водата е разкаляно, неугледно и отблъскващо. Теренът е общинска собственост.

  Нашият читател предлага кметът да потърси подходящ европроект, който да даде възможност мястото да се облагороди и да стане приятна дестинация за разходки на първомайци.

  От това, което се вижда „на терен“ става ясно, че  е въпрос на елементарна култура той да изглежда добре – да не си изхвърляме пластмасовите бутилки в реката и около чешмата. Да се научим да смачкваме бутилките преди да ги изхвърлим в контейнера, за да заемат по- малко място. След това са нужни малко инвестиции. Да се почисти контейнерът и ако може да бъде заменен от друг с приличен вид и по-голям обем, който поне веднъж месечно да се изпразва. Да се направи отводнителна тръба, по която да се стича водата, за да не разкалва почвата наоколо. Поставянето на пейки и беседка не изисква огромни средства, но дали сме готови да опазим такива придобивки далече от погледите на хората, е отделен въпрос.

  Преди всичко, е необходимо наоколо да се почисти.

  По темата не сме разгоаряли с човек от ОбА, който да работи по въпросите за опазване на околната среда. А във фронт-офиса подобни сигнали не са постъпвали.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Въ
   ВЪЗМУТЕН
   12 -7
   15:00, 7 мар 2017
   Абе първомайци ами съберете си сами средства и го облагородете. Защо трябва пак някой друг да го прави, кмета или еди кой си ами със собствен труд го нпаравете. Само мрънкате а като стане време да действате търсите кмет държава или някой друг, а не сами да си го направите.
   • Ба
    БАЙ ХУАЙ
    18 -4
    17:45, 7 мар 2017
    Абе въмутен дай сега да се съберем тогава всички и да ринем снега другата зима. Да се съберем всички и да си асфалтираме пътищата.да се съберем всички и ти на чело да си оправяме уличното осветление. Да се съберем всички и да вземем да вършим и работата на общината и за ко ни е ангу. Ти не четеш ли че тедиту ти пише че това е общинска собственост. Никой не ще магастрила да се направи до там а елементарни неща.тоя контейнер сигурно не е почистван от като е сложен там. Ангу за тва е кмет най малко да има инициатива да предложи нещо а надали го е направил. Все пак това е средище на хора от общината отдавна известно както би казал ангу още от времето на траките/нали иска да сме известна историческа дестинация/ да циментира малко да отводни ей това се иска не някакви сложни и скъпи съоражения. Ако не беше назначавал още един кмет и беше махнал фитката който иска да става депутатин само със заплатата им можеше да се направи това без много шум. И паркинг можеше да направи и вместо зам кметове можеше да ги назначи да късат билетчета и всичко щеше да е ок
  • 2
   12
   1212112
   11 -1
   16:48, 7 мар 2017
   Но ,,,,, преди всичко това трябва да се изринат компторите преди чешмата.
   Да се прекрати гледането на животни и изхвърлянето на ***** в околноста и водопоя им от чешмата.
  • 3
   Фа
   Фак офф Първомай
   8 0
   18:31, 7 мар 2017
   Каквито гражданите,такъв и кмета..всичко на боклука!
  • 4
   Пи
   питанка
   5 0
   20:59, 7 мар 2017
   Над чещмата нямаше ли направена дървения някаква, навес?
  • 5
   11
   11
   4 -3
   13:36, 8 мар 2017
   егати сигнала голяма новина пък се найдоха и махна да нахудът
  • 6
   До
   До питанка
   1 0
   18:54, 8 мар 2017
   Имаше навес. И аз се чудя къде е?

  Хороскоп за 14.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
  14 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
  14 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
  14 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
  14 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
  14 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
  14 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
  14 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
  14 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
  14 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
  14 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
  14 май 2021
  Последни новини