20 °C

По сигнал: Чешмата до оранжериите - мръсотия и мизерия

Изображение 1 от 5

  Сигнал за замърсен терен около "чешмата до оранжериите" получихме от наш читатл. Още преди да падне големият сняг, той ни изпрати имейл, в който посочва, че е възмутен от мръсотията наоколо.

  „Няма такава мизерия, която се стича във водата на реката - споделя той - Ако това беше по голям град в България, като столицата ни, целият терен от двете страни на реката покрай минералната вода щеше да е озеленен със отделно обособени места за сядане беседки, навеси и т.н.
  Това, което заварих аз там е отвратително.“

  Проверка преди дни показа, че мястото е трудно достъпно, защото пътят до там е изровен, а хората обикновено ходят до чешмата с автомобили. До иначе изградената мивка е поставен контейнер, който отдавна не е почистван, препълнен и ръждясал, а мястото по което се стича водата е разкаляно, неугледно и отблъскващо. Теренът е общинска собственост.

  Нашият читател предлага кметът да потърси подходящ европроект, който да даде възможност мястото да се облагороди и да стане приятна дестинация за разходки на първомайци.

  От това, което се вижда „на терен“ става ясно, че  е въпрос на елементарна култура той да изглежда добре – да не си изхвърляме пластмасовите бутилки в реката и около чешмата. Да се научим да смачкваме бутилките преди да ги изхвърлим в контейнера, за да заемат по- малко място. След това са нужни малко инвестиции. Да се почисти контейнерът и ако може да бъде заменен от друг с приличен вид и по-голям обем, който поне веднъж месечно да се изпразва. Да се направи отводнителна тръба, по която да се стича водата, за да не разкалва почвата наоколо. Поставянето на пейки и беседка не изисква огромни средства, но дали сме готови да опазим такива придобивки далече от погледите на хората, е отделен въпрос.

  Преди всичко, е необходимо наоколо да се почисти.

  По темата не сме разгоаряли с човек от ОбА, който да работи по въпросите за опазване на околната среда. А във фронт-офиса подобни сигнали не са постъпвали.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Въ
   ВЪЗМУТЕН
   12 -7
   15:00, 7 мар 2017
   Абе първомайци ами съберете си сами средства и го облагородете. Защо трябва пак някой друг да го прави, кмета или еди кой си ами със собствен труд го нпаравете. Само мрънкате а като стане време да действате търсите кмет държава или някой друг, а не сами да си го направите.
   • Ба
    БАЙ ХУАЙ
    18 -4
    17:45, 7 мар 2017
    Абе въмутен дай сега да се съберем тогава всички и да ринем снега другата зима. Да се съберем всички и да си асфалтираме пътищата.да се съберем всички и ти на чело да си оправяме уличното осветление. Да се съберем всички и да вземем да вършим и работата на общината и за ко ни е ангу. Ти не четеш ли че тедиту ти пише че това е общинска собственост. Никой не ще магастрила да се направи до там а елементарни неща.тоя контейнер сигурно не е почистван от като е сложен там. Ангу за тва е кмет най малко да има инициатива да предложи нещо а надали го е направил. Все пак това е средище на хора от общината отдавна известно както би казал ангу още от времето на траките/нали иска да сме известна историческа дестинация/ да циментира малко да отводни ей това се иска не някакви сложни и скъпи съоражения. Ако не беше назначавал още един кмет и беше махнал фитката който иска да става депутатин само със заплатата им можеше да се направи това без много шум. И паркинг можеше да направи и вместо зам кметове можеше да ги назначи да късат билетчета и всичко щеше да е ок
  • 2
   12
   1212112
   11 -1
   16:48, 7 мар 2017
   Но ,,,,, преди всичко това трябва да се изринат компторите преди чешмата.
   Да се прекрати гледането на животни и изхвърлянето на лайна в околноста и водопоя им от чешмата.
  • 3
   Фа
   Фак офф Първомай
   8 0
   18:31, 7 мар 2017
   Каквито гражданите,такъв и кмета..всичко на боклука!
  • 4
   Пи
   питанка
   5 0
   20:59, 7 мар 2017
   Над чещмата нямаше ли направена дървения някаква, навес?
  • 5
   11
   11
   4 -3
   13:36, 8 мар 2017
   егати сигнала голяма новина пък се найдоха и махна да нахудът
  • 6
   До
   До питанка
   1 0
   18:54, 8 мар 2017
   Имаше навес. И аз се чудя къде е?

  Хороскоп за 24.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
  24 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
  24 сеп 2020
  Последни новини