Злато потече от мивките на градче в Монтана

Жителите на малко монтанско градче обявиха, че чисто злато тече от мивките им и се безпокоят, че може би не само това се съдържа във водата, която пият, пише "Дейли мейл".
Марк Браун от Уайтхол твърди, че жена му Шарън забелязала нещо да проблясва в кухненската мивка. Тя повикала съпруга си и те двамата изследвали блестящите люспи. Първоначално решили, че е невъзможно това да е злато, но химическите анализи по-късно потвърдили, че става въпрос за самородно злато, аблосютно чисто, пише NBS. "Не мога да го опиша, странно е," казва Браун. "Учудващо той не се радва особено от необичайния подарък, а е повече загрижен за качеството на водата, която пие. Ако вътре има злато, кой знае какви химикали може да се съдържат във водата, без да подозираме за тях."

На пет мили от градчето се намира златната мина Сънлайт, която функционира от 1982 г. Според еколози обаче нямало как течащото от мивките злато да е свързано с мината. Според тях е най-вероятно то да е изтекло през водопровода, след като е било извлечено от помпите.

Източник: Блиц

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини