По сигнал: Чешмата до оранжериите - мръсотия и мизерия

Изображение 1 от 5

    Сигнал за замърсен терен около "чешмата до оранжериите" получихме от наш читатл. Още преди да падне големият сняг, той ни изпрати имейл, в който посочва, че е възмутен от мръсотията наоколо.

    „Няма такава мизерия, която се стича във водата на реката - споделя той - Ако това беше по голям град в България, като столицата ни, целият терен от двете страни на реката покрай минералната вода щеше да е озеленен със отделно обособени места за сядане беседки, навеси и т.н.
    Това, което заварих аз там е отвратително.“

    Проверка преди дни показа, че мястото е трудно достъпно, защото пътят до там е изровен, а хората обикновено ходят до чешмата с автомобили. До иначе изградената мивка е поставен контейнер, който отдавна не е почистван, препълнен и ръждясал, а мястото по което се стича водата е разкаляно, неугледно и отблъскващо. Теренът е общинска собственост.

    Нашият читател предлага кметът да потърси подходящ европроект, който да даде възможност мястото да се облагороди и да стане приятна дестинация за разходки на първомайци.

    От това, което се вижда „на терен“ става ясно, че  е въпрос на елементарна култура той да изглежда добре – да не си изхвърляме пластмасовите бутилки в реката и около чешмата. Да се научим да смачкваме бутилките преди да ги изхвърлим в контейнера, за да заемат по- малко място. След това са нужни малко инвестиции. Да се почисти контейнерът и ако може да бъде заменен от друг с приличен вид и по-голям обем, който поне веднъж месечно да се изпразва. Да се направи отводнителна тръба, по която да се стича водата, за да не разкалва почвата наоколо. Поставянето на пейки и беседка не изисква огромни средства, но дали сме готови да опазим такива придобивки далече от погледите на хората, е отделен въпрос.

    Преди всичко, е необходимо наоколо да се почисти.

    По темата не сме разгоаряли с човек от ОбА, който да работи по въпросите за опазване на околната среда. А във фронт-офиса подобни сигнали не са постъпвали.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (7)

    • 1
      Въ
      ВЪЗМУТЕН
      12 -7
      15:00, 7 мар 2017
      Абе първомайци ами съберете си сами средства и го облагородете. Защо трябва пак някой друг да го прави, кмета или еди кой си ами със собствен труд го нпаравете. Само мрънкате а като стане време да действате търсите кмет държава или някой друг, а не сами да си го направите.
      • Ба
        БАЙ ХУАЙ
        18 -4
        17:45, 7 мар 2017
        Абе въмутен дай сега да се съберем тогава всички и да ринем снега другата зима. Да се съберем всички и да си асфалтираме пътищата.да се съберем всички и ти на чело да си оправяме уличното осветление. Да се съберем всички и да вземем да вършим и работата на общината и за ко ни е ангу. Ти не четеш ли че тедиту ти пише че това е общинска собственост. Никой не ще магастрила да се направи до там а елементарни неща.тоя контейнер сигурно не е почистван от като е сложен там. Ангу за тва е кмет най малко да има инициатива да предложи нещо а надали го е направил. Все пак това е средище на хора от общината отдавна известно както би казал ангу още от времето на траките/нали иска да сме известна историческа дестинация/ да циментира малко да отводни ей това се иска не някакви сложни и скъпи съоражения. Ако не беше назначавал още един кмет и беше махнал фитката който иска да става депутатин само със заплатата им можеше да се направи това без много шум. И паркинг можеше да направи и вместо зам кметове можеше да ги назначи да късат билетчета и всичко щеше да е ок
    • 2
      12
      1212112
      11 -1
      16:48, 7 мар 2017
      Но ,,,,, преди всичко това трябва да се изринат компторите преди чешмата.
      Да се прекрати гледането на животни и изхвърлянето на ***** в околноста и водопоя им от чешмата.
    • 3
      Фа
      Фак офф Първомай
      8 0
      18:31, 7 мар 2017
      Каквито гражданите,такъв и кмета..всичко на боклука!
    • 4
      Пи
      питанка
      5 0
      20:59, 7 мар 2017
      Над чещмата нямаше ли направена дървения някаква, навес?
    • 5
      11
      11
      4 -3
      13:36, 8 мар 2017
      егати сигнала голяма новина пък се найдоха и махна да нахудът
    • 6
      До
      До питанка
      1 0
      18:54, 8 мар 2017
      Имаше навес. И аз се чудя къде е?
    Последни новини