10 °C

Деца срещу директор! 81-во СУ си иска уволнен учител

Ученици от столичното 81 СУ “Виктор Юго“ излязоха на протест в подкрепа на уволнения зам.-директор Румяна Парцова.

Според тях тя е била уволнена без причина от настоящия директор Елена Налбантова.

Пред репортер на Bulgaria ON AIR десетките събрали се в двора на  школото ученици споделиха, че г-жа Парцова е била за тях като втора майка.

"Винаги ни е помагала с каквото може и винаги е била зад гърба ни. Обединява ни да бъдем като екип и не бива да напуска това училище. Първо се говореше, че ще бъде отстранена и след това попитахме учителите дали е истина", разказа Илияна, момичето, което е организатор на протеста.

По думите на учениците директорката им е казала, че това не е тяхно право и ги е заплашила, че ако има протести – класните ръководители ще да бъдат уволнени.

Самата Елена Налбантова също излезе на двора пред децата, които я посрещнаха с освирквания и застана пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Тя призна, че няма обяснение за ученическия протест, не е съгласна, че има реваншизъм от нейна страна към г-жа Парцова и е на този пост, за да спазва закона.

"С влизането в сила на Закона за училищното и предучилищното образование изискванията се повишиха. С цел повишаване на качеството пуснах характеристики. Парцова няма първо и второ ПКС  и вчера й връчих заповед за прекратяване на договора. Най-лошото е, че са въвлекли учениците в тази грозна история. Ако искат да ми кажат нещо, има законен начин", коментира тя.

Децата обаче споделиха, че Налбантова има зъб на Парцова, защото двете са се явили на конкурса за директор на столичното училище и с една точка настоящата директорка изпреварила в конкурса уволнената педагожка.

Според тях тази една точка се дължи на връзките на Налбантова в Столичния инспекторат, а и заради това, че е съпруга на Юлиян Петров – председател на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа".

Учениците от горните класове, подкрепени от родителите им, обявиха, че ще протестират, докато директорката не върне г-жа Румяна Парцова отново на работа. Дали това ще стане факт, очакваме развръзката!

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Хороскоп за 04.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Този ден ще ви предложи много предизвикателства. Това ви стимулира да се развихрите и да покажете на околните способността си да се справяте с какви ли не ситуации. Не поемайте обаче излишни рискове, за да не съжалявате след това.
04 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се чувствате далеч по-добре, ако се постараете да изчистите недоразуменията, които има между вас и близките ви, задълбочаването им ще създаде повече проблеми. Не се изкушавайте да пренебрегвате въпроси, чието решение е належащо. Ще имате послания, стига да можете да вниквате в тях и да ги разчитате.
04 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще следвате събитията и с тях ще съобразявате програмата си днес. Предстои да вземете решения, предвид на скъсените срокове и ново възникнали въпроси. Няма да сгрешите, ако се доверите на интуицията си. Самочувствието ви чувствително ще се подобри, равнявайки постиженията си с най-добрите от сферата на интересите ви.
04 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Вътрешното ви усещане за нещата не е лъжливо чувство, вслушвайте се и няма да сгрешите. Погрижете се за духовния си комфорт, избягвайте теми, които ви натоварват и съсипват настроението ви. Гледайте на случващото се философски и търсете поуката от всяка ситуация. По често си отговаряйте на въпроса “защо ми се случва това“. Има какво да научите за себе си.
04 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате нужда от промяна, затова няма да сгрешите, ако заминете някъде с приятна компания. Не мислете за неща, които ви натоварват, отпуснете се и си починете добре. Гледайте оптимистично на живота и се замислете за всички, които обичате.
04 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Развитията в последно време ще ви подтикнат да направите промени в живота си, за да стане той по-привлекателен и спокоен. Не е нужно да поемате и още отговорности, прагматично ги разпределете с околните. Приемете готовността им да ви помогнат. Това ще ви облекчи и освободи време за развлечения.
04 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Покажете широта на мисленото и проявете отзивчивостта си и към онези, които мислят различно от вас. С такт и усмивка ще наложите елегантно мнението си, и без усилия ще си осигурите предимство пред някого, с когото се съревновавате. Към близките си не превръщайте умората в причина за недоволство и враждебност.
04 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвате се на прекрасни отношения със сърдечния си партньор днес. Имате възможност да си починете, да се разтоварите и да се заредите с нови сили за всичко, което ви предстои от тук нататък. Ще останете поласкани от вниманието, което получавате днес. Не обръщайте внимание на дреболии.
04 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Вътрешната ви сила се нуждае от обновление. Енергия и добро настроение може да получите от природата, потърсете я сами или с приятели. Подемът, който следва ще засили решимостта ви и ще ви направи успешни във всичко. Материални придобивки и свързаните с тях удобства ще ви подскажат, че вървите по вярната пътека.
04 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Благодарение на старанията си, печелите уважението на хора, към които е насочен интересът ви. Взаимоотношенията в семейството също се подобряват. Близките ви са благосклонни да приемат ваша идея и може да очаквате съдействие. В любовта от вас се очаква повече внимание и съпричастност към проблемите на партньора.
04 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Овладейте вълненията си, независимо от причините, които са ги предизвикали. Запазете присъствие на духа и не предприемайте действия в състояние на афект. Ще си спестите нечии гняв, ако се въздържате от ненужни коментари, а и себе си ще натоварите по-малко. Добре ще ви се отрази чистия въздух, природата ще ви зарежда с енергия и повече оптимизъм.
04 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Заели сте се с много неща наведнъж. Ако не сте достатъчно съсредоточени, това може да доведе до разпиляване на енергията ви. Постарайте се да бъдете и в помощ на близките си, те ще оценят усилията ви. Радвате се на добро самочувствие, но все има нещо, което не ви достига за да бъдете доволни от себе си.
04 апр 2020
Последни новини