Младежи и девойки от "Атлет" играха на Държавното първенство по бадминтон

Младежите до 19 години на КФВС „Атлет“ заеха отборно 4 място от 13 отбора на Държавното първенство по бадминтон, което се проведе през уикенда в София.

Преди състезанието по тимове, се проведе и Личният държавен шампионат. От Първомай защитаваха Манол Атанасов, Серкан Себайдин, Илиян Йорданов, Деян Ангелов, Христомира Поповска, Аделина Аврамова и Никол Колева.

При жените Христомира Поповска в партньорство с Паола Кирова от Стара Загора бяха без конкуренция, победиха всичките си съпернички с 2:0 и станаха първи на двойки. Мъжката ни двойка Манол Атанасов и Серкан Себайдин стана пета.

В отборното първенство се включиха само младежите, като към изброените се присъединиха Стефан Терзиев и Никола Колев. „Атлет“ бяха в група с Русе и „Академик“ - София. Първомайци се наложиха над съперниците си, но на полуфинал загубиха от Хасково. В срещите за 3 място малко н им достигна и с 3:2 загубиха от ВИАС София.

„Преследвани сме от контузии и здравословни проблеми – оплака се треньорът Илиян Кръстев- здравословното състояние на Симона Миневска не ни позволи да направим отбор жени. Въпреки това се представихме достойно при 19 годишните. Михаела Чепишева също е със здравословен проблем и тепърва ѝ предстои да влезе в зала за тренировки. Надяваме се всичко това с времето да отшуми и да заемем мястото си сред най-добрите“. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини