20 °C

Неокастрени навреме дървета причиниха инцидент на "Яворов"

Изображение 1 от 3

  Общинари не реагираха навреме на сигнал от гражданин и това доведе до инцидент на улица „Пейо Яворов“. Отчупено дърво, скъсан кабел и изгоряла техника са резултатите от това, че клоните на дърветата не са окастрени.

  Още на 4 октомври 2016 година в общината надлежно е заведена молба да бъдат орязани клоните на дърветата по улица „Яворов“ от номер 1 до номер 20.

  На 11 октомври същата година подателят на молбата е уведомен, че е избрана комисия и тя е установила, че сигналът е основателен, затова дава съгласието си 5 дървета да бъдат окастрени.

  Дърветата са в добро фитосанитарно състояние, се казва в отговора. На видима възраст 30-40 години. Корените на дърветата са широко разперени, голяма част от връхните клоните са надвиснали над уличното платно затрудняват преминаването на камиони и създават предпоставки за ПТП.

  Междувременно влиза в сила новата организация на движение в центъра на града. Паркирането е разрешено само от северната страна на улицата, а движението става в южната – там, където са и разклонените дървета. Става ясно, че те са пречка за придвижването на по-високи превозни средства и дори на колата за извозване на сметта. Допълнителен проблем създават и увиснали кабели.

  Вчера сутринта оттам е преминала висока машина, тя е закачила клон, който е опънал и скъсал захранващ кабел, а по думите на живеещи на улицата от това е изгорял климатикът им. Самото дърво се е разцепило и заплашва да падне. В общината отново е подаден сигнал. Комисия е била на мястото на вчерашния инцидент, но до края на работния ден крайно наложителното окастряне на дърветата не беше направено.


   

  В Комисията по опазване на околна среда потвърдиха, че сигналът е достигнал до тях, но не могат да окастрят веднага дърветата, защото общинската вишка е в ремонт. Оттам обещаха още в началото на другата седмица да си свършат работата. В същото време се оказа, че уличното осветление не работи и това ще бъде първият отстранен проблем.

  На улицата, в близост до едно от дърветата има и дървен стълб на БТК, който заплашва всеки момент да падне.

  Опасенията на подателите на молбата са, че при следващ инцидент пострадал може да бъде и човек.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   12
   123
   12 -1
   10:26, 16 фев 2017
   хич не им дреме на общинарите. още една година тази прослувута комисия ще се чеше и ще размишлява около дървото, ха-ха-ха. като всичко в нашия град заспал вечен , непробуден сън.Начело с ангата, който за нищо не го е еня в тоя град. Е не баш за нищо де. има си едничка цел .
  • 2
   Ср
   срамота!
   13 0
   11:04, 16 фев 2017
   Ако тежката и мързелива общинска "машина" си беше свършила работата така както е констатирала през октомври миналата година-то сега нямаше да има този инцидент и нямаше да си чешим пак езиците! Срамота! Колко месеца са нужни да минат за да се окастри едно дърво? Или може би години? Или май не им пука на общинарите?! Обаче "цяла комисия" са сформирали умниците за да констатират и нищо да не предприемат след това - СМЕШНИЦИ!
  • 3
   As
   asd
   4 0
   11:05, 16 фев 2017
   "..., голяма част от връхните клоните са надвиснали ..."
  • 4
   12
   123
   6 -1
   21:42, 16 фев 2017
   Ма как бе хора, градът да е неоправен?Та вижте ги, пак са наредени по листите с мераци за народни избраници ,държава да командват и вас акъл да ви дават! Първомай кучета го яли- улиците в дупки,дърветата падат по главите ви,зиме в тъмниците и мъглите се лутате по пътищата защото от 20 години не са видели по средата бяла боя,всичко младо избяга щото няма работа, а тук се мотаят само едни пенсии и некой дето е закъснял с бягането навън!С една дума град със затихващи функции.Ама мераклии да ви управляват колкото щеш,даже с лопата да ги ринеш пък биват ли, не биват ли вие ще кажете на 26 март!
  • 5
   Ня
   Някой си
   6 0
   06:24, 17 фев 2017
   Комисията да си върне заплатите от октомври до днес

  Хороскоп за 13.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не мислете за нищо, което ви натоварва и избягвайте хора, които ви създават притеснения. Посветете деня си на приятни занимания, за да се разтоварите от стреса. Направите ли го, ще имате спокоен ден в компанията на обичани хора. Други от вас ще се подготвят за гости от далече или сами ще пътуват.
  13 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще берете плодовете на усилията от последните дни. Може да възникнат непредвидени ситуации,но с вродената си интелигентност и находчивост ще се справите с лекота. Вземете инициативата в свои ръце, за да сте сигурни, че ще изкарате една чудесна вечер.
  13 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Днес сте изпълнени с енергия и желание за действие. Захващате се последователно с какво ли не, но успявате да го свършите по-най добрия начин. Затова ви съветвам да използвате момента и да изберете нещо наистина важно за професионалното ви развитие. Ще срещнете съпричастност и доброта, което е добър знак.
  13 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате конкретни планове за този ден и сте твърдо решени да ги свършите, особено ако вече сте били възпрепятствани да го сторите. Добре ще е ако работите съвместно с други хора, които могат да ви бъдат полезни с ценни идеи и съвети. На ваш близък му предстои пътуване, ще ви се наложи да отделите време и за него. Добри финансови постъпления.
  13 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Чувствате се объркани и се лутате ту в една ту в друга посока. Внимавайте ласкателствата на приближен човек да не ви подведат към необмислени действия. Спокойно можете да избягате от светската суета сред семейството си, което ще ви утеши с непринудеността си.
  13 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес заложете на умението си да общувате. Ще ви донесе възможности за изява на талантите и подготвеността ви. Наред с добрите новини обърнете внимание на здравето си, което може да ви създаде проблеми. Притеснения са възможни и по линия на по-възрастните родители или близки хора.
  13 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Доверието, с което се ползвате сред колегите си ще благоприятства участието ви в общ проект. Старанието ви е забелязано и в крайна сметка ще се отрази положително на финансите ви. Ще получите предложения, които с времето ще задълбочите в нови позиции. Може би трябва да се ориентирате в тази посока.
  13 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Прибягвате до изпитани методи, за да постигнете целите си. Нека обаче това не става за сметка на някой, от чиято помощ скоро може да имате нужда. Опитайте се да бъдете в крак с времето, дори ако трябва да пренебрегнете ваши стари прийоми.
  13 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако работата ви днес е свързана с контакти, бъдете сигурни, че ще успеете да свършите всичко точно така, както сте го планирали. Радвате се на подкрепата на близките си, които ще ви бъдат от полза със съвети по всяко време. Отношенията ви с любимия човек зависят в огромна степен от вас.
  13 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Финансовите ви постъпления днес ще ви позволят да си отдъхнете. Разчитайте на приятелите си в евентуален труден за вас момент. Събират ви се доста предизвикателства, но са напълно във възможностите ви. При работа с валута бъдете внимателни. За някои от вас - пътуване в чужбина, или ще сте привлечени от някой, който се връща от там.
  13 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес сте творчески настроени и съсредоточени в работата си. Сигурни сте в това, което правите и това проличава в добре свършената ви работа. Не се колебайте да използвате познанствата си относно разрешението на сериозен професионален въпрос.
  13 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  13 май 2021
  Последни новини