5 °C

Неокастрени навреме дървета причиниха инцидент на "Яворов"

Изображение 1 от 3

  Общинари не реагираха навреме на сигнал от гражданин и това доведе до инцидент на улица „Пейо Яворов“. Отчупено дърво, скъсан кабел и изгоряла техника са резултатите от това, че клоните на дърветата не са окастрени.

  Още на 4 октомври 2016 година в общината надлежно е заведена молба да бъдат орязани клоните на дърветата по улица „Яворов“ от номер 1 до номер 20.

  На 11 октомври същата година подателят на молбата е уведомен, че е избрана комисия и тя е установила, че сигналът е основателен, затова дава съгласието си 5 дървета да бъдат окастрени.

  Дърветата са в добро фитосанитарно състояние, се казва в отговора. На видима възраст 30-40 години. Корените на дърветата са широко разперени, голяма част от връхните клоните са надвиснали над уличното платно затрудняват преминаването на камиони и създават предпоставки за ПТП.

  Междувременно влиза в сила новата организация на движение в центъра на града. Паркирането е разрешено само от северната страна на улицата, а движението става в южната – там, където са и разклонените дървета. Става ясно, че те са пречка за придвижването на по-високи превозни средства и дори на колата за извозване на сметта. Допълнителен проблем създават и увиснали кабели.

  Вчера сутринта оттам е преминала висока машина, тя е закачила клон, който е опънал и скъсал захранващ кабел, а по думите на живеещи на улицата от това е изгорял климатикът им. Самото дърво се е разцепило и заплашва да падне. В общината отново е подаден сигнал. Комисия е била на мястото на вчерашния инцидент, но до края на работния ден крайно наложителното окастряне на дърветата не беше направено.


   

  В Комисията по опазване на околна среда потвърдиха, че сигналът е достигнал до тях, но не могат да окастрят веднага дърветата, защото общинската вишка е в ремонт. Оттам обещаха още в началото на другата седмица да си свършат работата. В същото време се оказа, че уличното осветление не работи и това ще бъде първият отстранен проблем.

  На улицата, в близост до едно от дърветата има и дървен стълб на БТК, който заплашва всеки момент да падне.

  Опасенията на подателите на молбата са, че при следващ инцидент пострадал може да бъде и човек.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (5)

  • 1
   12
   123
   12 -1
   10:26, 16 фев 2017
   хич не им дреме на общинарите. още една година тази прослувута комисия ще се чеше и ще размишлява около дървото, ха-ха-ха. като всичко в нашия град заспал вечен , непробуден сън.Начело с ангата, който за нищо не го е еня в тоя град. Е не баш за нищо де. има си едничка цел .
  • 2
   Ср
   срамота!
   13 0
   11:04, 16 фев 2017
   Ако тежката и мързелива общинска "машина" си беше свършила работата така както е констатирала през октомври миналата година-то сега нямаше да има този инцидент и нямаше да си чешим пак езиците! Срамота! Колко месеца са нужни да минат за да се окастри едно дърво? Или може би години? Или май не им пука на общинарите?! Обаче "цяла комисия" са сформирали умниците за да констатират и нищо да не предприемат след това - СМЕШНИЦИ!
  • 3
   As
   asd
   4 0
   11:05, 16 фев 2017
   "..., голяма част от връхните клоните са надвиснали ..."
  • 4
   12
   123
   6 -1
   21:42, 16 фев 2017
   Ма как бе хора, градът да е неоправен?Та вижте ги, пак са наредени по листите с мераци за народни избраници ,държава да командват и вас акъл да ви дават! Първомай кучета го яли- улиците в дупки,дърветата падат по главите ви,зиме в тъмниците и мъглите се лутате по пътищата защото от 20 години не са видели по средата бяла боя,всичко младо избяга щото няма работа, а тук се мотаят само едни пенсии и некой дето е закъснял с бягането навън!С една дума град със затихващи функции.Ама мераклии да ви управляват колкото щеш,даже с лопата да ги ринеш пък биват ли, не биват ли вие ще кажете на 26 март!
  • 5
   Ня
   Някой си
   6 0
   06:24, 17 фев 2017
   Комисията да си върне заплатите от октомври до днес

  Хороскоп за 25.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Професионалните си проблеми няма да успеете да решите в рамките на деня. Мислите повече за човек, с когото скоро сте се срещнали, но е добре да бъдете по-сдържани. Възможно е прекаленото ви внимание към него да ви изиграе лоша шега. Станете по-загрижени към здравето си и не рискувайте излишно.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Въпреки че имате желанието да си починете най-вероятно днес ще бъдете толкова заети, колкото и през седмицата. Има доста неща, които трябва да довършите и едва ли ще сте спокойни, докато не го направите. Работа, свързана с дома ви дава възможност да проявите сръчността и въображението си. Не пропускайте предложение за нещо приятно през деня.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Налага се да се заемете по-активно с деловите си ангажименти. Тръпката от успеха ще ви завладее и вие просто ще бъдете във вихъра си. Вечерта са възможни разочарования от нелоялни познанства. Това са уроци, които вие трябва да приемете. Независимо от наранените ви чувства не губете присъствие на духа.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Съумейте да съчетаете действията си с тези на партньорите ви и ще успеете да осъществите намеренията си. Работата ще ви носи удовлетворение и придобивки. Решителните ви действия, говорещи за увереност и знания ще ви отворят врати. Връзката със семейството ви е силна и това допълнително ви мотивира.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Събитията на деня ще са във ваша полза. Освободете се от мнителността си и запазете самообладание при взимането на важни решения. Интелектуалните ви дадености и постижения ви дават основателно самочувствие. Натоварването ви прави малко нервни, но умеете да отсявате важните моменти.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Този ден ви предлага прекрасни възможности, от които непременно трябва да се възползвате. Мислейки за лични проблеми може да пропуснете шанс, който очаквате отдавна. Вярвайте в себе си и късметът сам ще ви намери.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Днес сте склонни да рискувате и да действате без предварително да съгласувате постъпките си с хората, с които работите. Направете го, ако мислите, че това е най - разумният вариант. Имате пълна подкрепа от страна на вашия интимен партньор. На някои от вас предстои скорошно пътуване, свързано с работата ви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  За повечето от вас денят ще бъде интересен. Други ще допринесат за доброто ви настроение, за което ще им бъдете благодарни. Работата няма да ви създава проблеми, правите нещата с желание, и това ви носи активи. Обърнете внимание на духовните си потребности. Посетете място, за което чувате добри отзиви.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Податливи сте на внушения, приемайки ги като добронамерени, но скоро може да се убедите в противното. Във ваш интерес е днес да се дистанцирате от хора, които ви пречат да работите според собствените си разбирания. Предстоящо пътуване или друг ангажимент изискват подготовка, за да си спестите неудобства.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Опитвате различни способи да се справите с важни за вас въпроси днес. Ще ви се наложи да изчакате благоприятен момент за действие, тъй като в момента едва ли е подходящо да правите промени. Разчитайте на подкрепата на свой близък, който в решителен момент ще ви се притече на помощ. За предпочитане е да избягвате всякакви конфликтни ситуации днес.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не допускайте инерцията да ви води и да се превърне в двигател на ежедневието ви. Чувствате се безсилни, но ако успеете да се освободите от множеството условности, на които робувате, ще излезете от праволинейността. Опитайте се да разнообразите емоционалния си живот.
  25 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Много динамичен и интересен ден ви предстои Риби. Срещите с различни хора ви обогатяват и ви мотивират за работа. Не е изключено днес да получите добра новина, свързана с вашия бизнес. Помислете за физическата си форма.
  25 фев 2021
  Последни новини