Неокастрени навреме дървета причиниха инцидент на "Яворов"

Изображение 1 от 3

    Общинари не реагираха навреме на сигнал от гражданин и това доведе до инцидент на улица „Пейо Яворов“. Отчупено дърво, скъсан кабел и изгоряла техника са резултатите от това, че клоните на дърветата не са окастрени.

    Още на 4 октомври 2016 година в общината надлежно е заведена молба да бъдат орязани клоните на дърветата по улица „Яворов“ от номер 1 до номер 20.

    На 11 октомври същата година подателят на молбата е уведомен, че е избрана комисия и тя е установила, че сигналът е основателен, затова дава съгласието си 5 дървета да бъдат окастрени.

    Дърветата са в добро фитосанитарно състояние, се казва в отговора. На видима възраст 30-40 години. Корените на дърветата са широко разперени, голяма част от връхните клоните са надвиснали над уличното платно затрудняват преминаването на камиони и създават предпоставки за ПТП.

    Междувременно влиза в сила новата организация на движение в центъра на града. Паркирането е разрешено само от северната страна на улицата, а движението става в южната – там, където са и разклонените дървета. Става ясно, че те са пречка за придвижването на по-високи превозни средства и дори на колата за извозване на сметта. Допълнителен проблем създават и увиснали кабели.

    Вчера сутринта оттам е преминала висока машина, тя е закачила клон, който е опънал и скъсал захранващ кабел, а по думите на живеещи на улицата от това е изгорял климатикът им. Самото дърво се е разцепило и заплашва да падне. В общината отново е подаден сигнал. Комисия е била на мястото на вчерашния инцидент, но до края на работния ден крайно наложителното окастряне на дърветата не беше направено.


     

    В Комисията по опазване на околна среда потвърдиха, че сигналът е достигнал до тях, но не могат да окастрят веднага дърветата, защото общинската вишка е в ремонт. Оттам обещаха още в началото на другата седмица да си свършат работата. В същото време се оказа, че уличното осветление не работи и това ще бъде първият отстранен проблем.

    На улицата, в близост до едно от дърветата има и дървен стълб на БТК, който заплашва всеки момент да падне.

    Опасенията на подателите на молбата са, че при следващ инцидент пострадал може да бъде и човек.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      12
      123
      12 -1
      10:26, 16 фев 2017
      хич не им дреме на общинарите. още една година тази прослувута комисия ще се чеше и ще размишлява около дървото, ха-ха-ха. като всичко в нашия град заспал вечен , непробуден сън.Начело с ангата, който за нищо не го е еня в тоя град. Е не баш за нищо де. има си едничка цел .
    • 2
      Ср
      срамота!
      13 0
      11:04, 16 фев 2017
      Ако тежката и мързелива общинска "машина" си беше свършила работата така както е констатирала през октомври миналата година-то сега нямаше да има този инцидент и нямаше да си чешим пак езиците! Срамота! Колко месеца са нужни да минат за да се окастри едно дърво? Или може би години? Или май не им пука на общинарите?! Обаче "цяла комисия" са сформирали умниците за да констатират и нищо да не предприемат след това - СМЕШНИЦИ!
    • 3
      As
      asd
      4 0
      11:05, 16 фев 2017
      "..., голяма част от връхните клоните са надвиснали ..."
    • 4
      12
      123
      6 -1
      21:42, 16 фев 2017
      Ма как бе хора, градът да е неоправен?Та вижте ги, пак са наредени по листите с мераци за народни избраници ,държава да командват и вас акъл да ви дават! Първомай кучета го яли- улиците в дупки,дърветата падат по главите ви,зиме в тъмниците и мъглите се лутате по пътищата защото от 20 години не са видели по средата бяла боя,всичко младо избяга щото няма работа, а тук се мотаят само едни пенсии и некой дето е закъснял с бягането навън!С една дума град със затихващи функции.Ама мераклии да ви управляват колкото щеш,даже с лопата да ги ринеш пък биват ли, не биват ли вие ще кажете на 26 март!
    • 5
      Ня
      Някой си
      6 0
      06:24, 17 фев 2017
      Комисията да си върне заплатите от октомври до днес
    Последни новини