15 °C

TrackTest Assessment Centre избра да работи с училище "Златаров"

От утре СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ става официален партньор и тестови център на TrackTest Assessment Centre.

Това е втори изпитен борд, който избира да работи с първомайското училище.

Тестовете имат за цел да установят нивото на знание на езика, а полученият сертификат ще го удостоверява и ще може да се прилага към портфолиото на всеки ученик. Изпитният тест се провежда он-лайн.

От миналата година златаровци си партнират и с Anglia Examinations . Това им дава възможност да участват в различни събития, организирани от тях, да ползват техни продукти, да получават консултации, съвети, подходяща литература, да участват в конференции, да организират езикови лагери. Тази година отношенията са преминали на ново ниво и Средното училище вече е и изпитен център. Това означава, че всички желаещи ученици, независимо от възрастта им, могат да се явят на изпит и да получат оценка на знанията си от международна комисия и съответстващия на тях сертификат. В гимназиален етап тези сертификати биха били полезни за кандидатстване във висши учебни заведения, а вече и при започване на работа.

Изпитът не е задължителен за учениците от училище „Златаров“, на него могат да се явят и външни, дори и възрастни хора. Тази година ще се поведе през месец юли, в почивен ден. Изпитът се заплаща, а работите се изпращат и се проверяват в Англия.

Една от амбициите на директора Чавдар Здравчев е да намери финансиране, което да даде възможност на изявени или отличени ученици да се явят на изпита безплатно или да се намали таксата на явяващите се.

Изборът на училището ни за изпитен или тестови център е престиж за нас – споделя директорът Здравчев – това е „добавена стойност“ към предимствата на езиковите паралелки в гимназиалния курс и паралелките с разширено изучаване на английски език след 5 клас. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Бр
  Браво
  6 -3
  18:23, 8 фев 2017
  Браво Чавдаре, браво г-н Директор! Благодаря Ви, че превърнахте това обикновено провинциално училище в европейски център за развитие на науката и таланта. Радвам се,че след няколко години детето ми ще има възможността да се обучава именно тук.
  • Ам
   Амин
   3 -3
   08:52, 9 фев 2017
   Само с вяра в Бога може да се постигне нещо.
   Нашето доверие в Бог трябва да бъде неограничено, тъй като поставяйки вярата си в Бог, ние зависим от един съвършен, всемогъщ, всезнаещ Създател. Нашата вяра в науката трябва да бъде умствена – и нищо повече.
   Ако ние поставим вярата си в науката, ние зависим от несъвършени, грешни, ограничени смъртни хора.
 • 2
  66
  666_1486571667
  1 0
  18:34, 8 фев 2017
  И тези деца за чии кадри ще се обучават - в полза на България или на ползу европу? ..........и Теди дразнещо е когато в текст на български има непреведени думи на друг език!

Хороскоп за 23.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Енергиите са така сложени, че могат да създадат проблеми в отношенията ви с колеги, партньори и семейството. По-малко се ангажирайте с чужди въпроси и се съсредоточете изцяло върху своята си работа. Ограничете разходите си и живейте по-спокойно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Имате възможност за избор на подход при решаването на професионалните си задачи през този ден. Преценете добре плюсовете и минусите и се опитайте да комбинирате до колкото можете полезността от всяко ваше действие. Ще трябва да приложите всичката си способност да убеждавате, за да подредите нещата според желанията си. Това ще е трудно, но не и невъзможно.
23 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Днес респектирате околните с невероятната си концентрация и усърдие на работното място. Ще чуете добри отзиви за доскорошната си работа и това ще се отрази благотворно на самочувствието ви. Опитайте се да отбягвате това, което ви носи напрежение, като се стремите само към най-доброто на което сте способни.
23 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще научите много нови неща свързани както с работата, така и с личния ви живот. Внимателно се вслушвайте в това, което минава покрай ушите ви защото може да пропуснете много важна за вас новина, която ще е определяща за бъдещите ви планове. При късмета, който имате днес и който се очертава, в близките дни ще имате много поводи за радост.
23 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Действайте внимателно днес, скъпи Лъвове, тъй като е възможно нещо дребно да обърка работата ви. Ентусиазмът ви е похвален, но не бива да прекалявате с преждевременни действия. Контактите ви с представител на земните зодии ще ви балансира.
23 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В търсене на по-добри варианти, ще помислите за промяна и на работното място. Съдбата ще ви срещне с подходящия човек, с когото ще реализирате намеренията си. Прагматично ще подновите връзката си с личност, от която може да имате полза за бъдещи свои проекти. Дайте повече свода на близките си, не взимайте решенията вместо тях.
23 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще изясните отношенията си с човек от обкръжението ви и на душата ви ще олекне. Нещата ви ще потръгнат и ще се развиват според вложените от вас усилия. И правейки равносметка ще откриете, че сте могли много по-рано да решите проблема без да задълбочавате в него. Приятелска сбирка ще ви зареди с хубави емоции.
23 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден ще ви накара доста да се позамислите относно бъдещата си работа. Оказва се че голяма част от проектите ви нямат резултатът, който сте очаквали, затова наистина ще трябва да промените подхода си. Нека обаче това става постепенно, тъй като така вие по-лесно ще свикнете. Дайте си необходимата почивка вечерта, имате нужда от релаксация.
23 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Денят ви предразполага към повече екстравагантност и емоционалност. Стремете се към по-високи цели, към промяна в себе си и около вас. Сега е момента да планирате пътуванията, за които мечтаете. Ще се справите без усилие с проблеми с юридически характер, финансов и селскостопански. Някои ще търсят духовно извисяване чрез отдаване на философски размисъл. Направете го умерено.
23 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Ще покажете на практика професионалното си отношение към служебен, обществен или друг важен проблем, с което ще си спечелите привърженици. Работата ви ще се улесни, защото много хора ще пожелаят да станат част от екипа ви. Настроението ви ще се подобри и от вест, имаща отношение към семейството ви.
23 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Водени от интересите си, ще продължите да търсите най-доброто за себе си. Финансови придобивки ще удовлетворят някои от вас и мотивират за други. Каквото и да изживеете, бъдете коректни в отношенията си към заобикалящия ви свят и спазвайте договореностите. Това са условия, носещи предимства на последващ етап.
23 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Давайки предимство на важните неща за деня, ще пристъпите към изпълнението им, без да пренебрегвате текущите. Светски изяви ще поддържат тонуса на други, заразявайки ги със суетата на известните. Договореностите ви ще са успешни, пропорционални на вложената в тях енергия.
23 сеп 2020
Последни новини