TrackTest Assessment Centre избра да работи с училище "Златаров"

От утре СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ става официален партньор и тестови център на TrackTest Assessment Centre.

Това е втори изпитен борд, който избира да работи с първомайското училище.

Тестовете имат за цел да установят нивото на знание на езика, а полученият сертификат ще го удостоверява и ще може да се прилага към портфолиото на всеки ученик. Изпитният тест се провежда он-лайн.

От миналата година златаровци си партнират и с Anglia Examinations . Това им дава възможност да участват в различни събития, организирани от тях, да ползват техни продукти, да получават консултации, съвети, подходяща литература, да участват в конференции, да организират езикови лагери. Тази година отношенията са преминали на ново ниво и Средното училище вече е и изпитен център. Това означава, че всички желаещи ученици, независимо от възрастта им, могат да се явят на изпит и да получат оценка на знанията си от международна комисия и съответстващия на тях сертификат. В гимназиален етап тези сертификати биха били полезни за кандидатстване във висши учебни заведения, а вече и при започване на работа.

Изпитът не е задължителен за учениците от училище „Златаров“, на него могат да се явят и външни, дори и възрастни хора. Тази година ще се поведе през месец юли, в почивен ден. Изпитът се заплаща, а работите се изпращат и се проверяват в Англия.

Една от амбициите на директора Чавдар Здравчев е да намери финансиране, което да даде възможност на изявени или отличени ученици да се явят на изпита безплатно или да се намали таксата на явяващите се.

Изборът на училището ни за изпитен или тестови център е престиж за нас – споделя директорът Здравчев – това е „добавена стойност“ към предимствата на езиковите паралелки в гимназиалния курс и паралелките с разширено изучаване на английски език след 5 клас. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Бр
    Браво
    6 -3
    18:23, 8 фев 2017
    Браво Чавдаре, браво г-н Директор! Благодаря Ви, че превърнахте това обикновено провинциално училище в европейски център за развитие на науката и таланта. Радвам се,че след няколко години детето ми ще има възможността да се обучава именно тук.
    • Ам
      Амин
      3 -3
      08:52, 9 фев 2017
      Само с вяра в Бога може да се постигне нещо.
      Нашето доверие в Бог трябва да бъде неограничено, тъй като поставяйки вярата си в Бог, ние зависим от един съвършен, всемогъщ, всезнаещ Създател. Нашата вяра в науката трябва да бъде умствена – и нищо повече.
      Ако ние поставим вярата си в науката, ние зависим от несъвършени, грешни, ограничени смъртни хора.
  • 2
    66
    666_1486571667
    1 0
    18:34, 8 фев 2017
    И тези деца за чии кадри ще се обучават - в полза на България или на ползу европу? ..........и Теди дразнещо е когато в текст на български има непреведени думи на друг език!
Последни новини