15 °C

TrackTest Assessment Centre избра да работи с училище "Златаров"

От утре СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ става официален партньор и тестови център на TrackTest Assessment Centre.

Това е втори изпитен борд, който избира да работи с първомайското училище.

Тестовете имат за цел да установят нивото на знание на езика, а полученият сертификат ще го удостоверява и ще може да се прилага към портфолиото на всеки ученик. Изпитният тест се провежда он-лайн.

От миналата година златаровци си партнират и с Anglia Examinations . Това им дава възможност да участват в различни събития, организирани от тях, да ползват техни продукти, да получават консултации, съвети, подходяща литература, да участват в конференции, да организират езикови лагери. Тази година отношенията са преминали на ново ниво и Средното училище вече е и изпитен център. Това означава, че всички желаещи ученици, независимо от възрастта им, могат да се явят на изпит и да получат оценка на знанията си от международна комисия и съответстващия на тях сертификат. В гимназиален етап тези сертификати биха били полезни за кандидатстване във висши учебни заведения, а вече и при започване на работа.

Изпитът не е задължителен за учениците от училище „Златаров“, на него могат да се явят и външни, дори и възрастни хора. Тази година ще се поведе през месец юли, в почивен ден. Изпитът се заплаща, а работите се изпращат и се проверяват в Англия.

Една от амбициите на директора Чавдар Здравчев е да намери финансиране, което да даде възможност на изявени или отличени ученици да се явят на изпита безплатно или да се намали таксата на явяващите се.

Изборът на училището ни за изпитен или тестови център е престиж за нас – споделя директорът Здравчев – това е „добавена стойност“ към предимствата на езиковите паралелки в гимназиалния курс и паралелките с разширено изучаване на английски език след 5 клас. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Бр
  Браво
  6 -3
  18:23, 8 фев 2017
  Браво Чавдаре, браво г-н Директор! Благодаря Ви, че превърнахте това обикновено провинциално училище в европейски център за развитие на науката и таланта. Радвам се,че след няколко години детето ми ще има възможността да се обучава именно тук.
  • Ам
   Амин
   3 -3
   08:52, 9 фев 2017
   Само с вяра в Бога може да се постигне нещо.
   Нашето доверие в Бог трябва да бъде неограничено, тъй като поставяйки вярата си в Бог, ние зависим от един съвършен, всемогъщ, всезнаещ Създател. Нашата вяра в науката трябва да бъде умствена – и нищо повече.
   Ако ние поставим вярата си в науката, ние зависим от несъвършени, грешни, ограничени смъртни хора.
 • 2
  66
  666_1486571667
  1 0
  18:34, 8 фев 2017
  И тези деца за чии кадри ще се обучават - в полза на България или на ползу европу? ..........и Теди дразнещо е когато в текст на български има непреведени думи на друг език!

Хороскоп за 14.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С намерение сте да се посветите на работните си ангажименти и няма да сбъркате. Шансовете ви за добър изход от предстояща делова среща са реални, но трябва да се постараете повече. Но не пренасяйте грижите си върху отношението ви към близките хора. Организирайте си излет сред природата, ще се обновите.
14 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес не са препоръчват участия във финансови операции и даване пари на заем. Повече време отделете на познатите ви неща, в които имате опит. Експериментите отложете за друг ден. Ще се заредите със свежи идеи и енергия, ако се посветите на занимания, развиващи интелектуалните ви и душевни качества.
14 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Като отговорни хора, ще се погрижите за задълженията си, оставяйки всичко останало на за по-късно. Общуването с приятели ще внесе повече настроение и желание за развлечения. Текат трансформации, които могат да повлияят на общото ви разположение, не се притеснявайте, ако се почувствате и раздразнителни.
14 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
И без особени усилия днес ще привличате вниманието на околните. Както в деловото си общуване, така и в личните си дела ще се изявите с качествата и уменията си, а защо не и с чара си. Ще получите изгодни оферти, някои от които имат отношение към бъдещия ви дом. Не семейните ще мислят за по-сериозно обвързване с партньора си.
14 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работите усилено по даден проект, в чийто успех сте абсолютно убедени. Бъдете готови за промени и противоречия с деловите партньори. До голяма степен от вас зависи дали преговорите ви ще имат резултат. Ще трябва да запазите спокойствие и да изложите ясно и точно позициите си. Ценно за вас ще се окаже намирането на верен съюзник.
14 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Днешният ден е пълен с изненади, но част от тях едва ли ще ви удовлетворят. Имате конкретни очаквания за нещата, които ви се случват, но събитията днес напълно ще ги опровергаят. Въпреки това имате възможността да извлечете дивиденти от новото положение, затова не се колебайте да го сторите. В личен план направете вие крачката към подобрение.
14 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Не пропускайте момента да покажете какво можете, още повече, че той ще създаде предпоставки за финансов просперитет. Не ви липсва мотивация, а и сте наясно, че трябва да разчитате предимно на себе си. И ще се справите. Вслушвайте се в интуицията си и се водете от разума си.
14 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Превърнете идеите си в своя цел, станете активни и действайте. Наложете си да спазите уговорените срокове и ще се поздравите с придобивки. За съжаление около вас има хора, които не споделят амбициите ви и това може да ви огорчи. Силни сте и ще се справите. Вечерта си починете.
14 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Този ден ще е динамичен и изпълнен с разнообразни преживявания. Подходете с чувство за хумор към несгодите и не се поддавайте на колебание относно важни въпроси. Действайте уверено и обмисляйте всяка своя стъпка. Установявате контакти с важни хора, с които впоследствие ще имате съвместна работа.
14 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Шансовете да завоювате сърцето на желания човек днес са огромни за това не губете време. Направете най-оптимистичния план и го изпълнете докрай. Възможно е да не се придържате към плана и да импровизирате, важно е да постигнете целта си, а това със сигурност ще стане. Честито.
14 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Краят на работната седмица ще повиши напрежението на работното място. От много страни ще ви търсят за консултация и обяснения. Намерете време и за близките си, те очакват поетите от вас обещания да бъдат спазени. А вас ви очакват финансови придобивки и среща с желан човек.
14 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Дори и да сте се почувствали огорчени от неприемливо за вас мнение на партньорите ви, не падайте духом, и не си помисляйте за промяна на плановете си. Момента не е подходящ за това. Нещо повече. Заредете се с търпение, и спокойно обмислете кой и къде греши. Бъдете доволни от съдбата, че до вас имате добър човек, на когото можете да разчитате за съвет и помощ.
14 май 2021
Последни новини