22 °C

Община Първомай изплаща само един дълг

Само един кредит обслужва община Първомай към месец януари 2017 година.

Той е от 2014 година и ще бъде погасяван до ноември 2024 година. Остатъкът по него към декември, миналата година е 992277 лв.и е използван за съфинансиране на водния проект.

Другият кредит, с който трябваше да бъде погасена финансовата корекция по същия проект, получи „опрощаване“ чрез Републиканския бюджет.

В него се предвижда размерът на задълженията за финансиране на плащания по проекти с наложени финансови корекции, да бъдат намалени с 80% чрез сключване на тристранно споразумение между Управляващия орган на програмата, министъра на финансите и кмета на общината. Останалата част от заема ще бъде изплатена с изравнителни субсидии от държавната хазна.

През май месец на кмета Папазов беше възложено да подготви и внесе предложение за поемане на дългосрочен дълг за рефинансиране на наложените на общината корекции. През месец октомври на редовна общинска сесия той направи такова предложение срещу което възразиха съветниците от ГЕРБ. Те оспориха срока – 10 години и лихвения процент – 4,78%, заложени в предложението. Всички общински съветници се съгласиха да отложат решението докато не се провери няма ли по-изгодно предложение и гласуваха „въздържал се“ или „против“. Забавянето с два месеца доведе до това не просто да бъде изтеглен кредит при по-добри условия, а да отпадне необходимостта от такъв.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Не
  Не
  8 -3
  15:53, 7 фев 2017
  Ако мнозинството свикне да чува какво им казва Вълчев може да вземат и други добри решения.
 • 2
  Пи
  питагор
  5 -3
  16:24, 7 фев 2017
  Ще вземат много добри решения примерно да отворят кръчма в общината след заседание в кръчмата ще ходят и на заседание на общинския съвет така всички ще са на едно мнение и ще викат на ангУ ти мен увъжаваш ли мъ или ни мъ уважаваш
 • 3
  Пе
  Песимист
  6 -5
  17:05, 7 фев 2017
  Не бива да се принизяват истинските неща с тъпи коментари. Тук проблема е че благодарение на Вълчев и групата на ГЕРБ се спестява един милион на общината който обаче ония другите вече мислят как да откраднат.
  • Ум
   умерен оптимист
   6 -1
   18:47, 7 фев 2017
   Значи Вълчев без да е кмет,но с акъл спестява един милион а Първомайският кръг КОЙ усвоява пари от общинската мандра.Има решение на проблема!Папазов, Митков и Ружди -депутати- Вълчев-кмет.Ааааа.... и ниКОЙ от сегашните съветници от мнозинството с нов мандат.

Хороскоп за 29.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
С подходящи аргументи и с приветливо поведение ще впечатлявате аудиторията, без да се натоварвате емоционално. Добрите познания, опит и ерудиция ще ви позволят да предвидите точните ходове, откривайки добри перспективи за себе си. С доказаните си качества ще привличате интереса към себе си и ще получите интересно предложение.
29 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Има реална опасност да разпилеете енергията си за дреболии. Може би си поставяте прекалено много задачи. Ориентирайте се към практичната страна на нещата и си дайте сметка доколко плановете ви са приложими. Заемете се с най-лесно изпълнимите и ще останете удовлетворени. Помислете за предстоящо начинание.
29 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Някои от вас недооценяват подкрепата, която ви се предлага. Колкото по-рано установите предимствата, толкова по-добре за вас. Не допускайте неловка ситуация да промени намеренията ви. Момента е подходящ за действия и не спирайте да сте активни. Здравословните ви проблеми вече отшумяват и това е достатъчен мотив да се отдадете на желанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Благоприятен ден за тези, които се занимават с бизнес. Контактите ви днес ще са ползотворни, ако успеете да бъдете едновременно убедителни и дипломатични. Не пренебрегвайте деловите си ангажименти, имате добри шансове за постигане на нещо значимо. Опитайте се да релаксирате вечерта.
29 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Трудолюбието и позитивното ви мислене ще запазят тенденцията на добрите развития около вас. Държанието ви се възприема добре и това е възможност да наложите идеите си, стига те да са в полза на повече хора. Не позволявайте лошото настроение на околните да ви влияе негативно.
29 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да наложите ред в мислите си, хаоса, който ви владее ви причинява щети. Започване на нова работа е сред приоритетите, но има и друго, което бихте желали да реализирате. Пътуване или събитие, свързано със семейството ще провокира у вас по-вълнуващи емоции. Не пренебрегвайте хората до себе си, с чиято любов и подкрепа ще стигнете далече.
29 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Вътрешен порив ще ви кара да търсите близостта на хора, които до сега са стояли в периферията на контактите ви. Нечии чувства ще ви покажат, че сте желани и значими за някого. Безспорно щастието ще ви озари, но няма да пренебрегнете бизнеса си. Нови идеи ще ви помогнат да се разгърнете и успеете в начинанията си.
29 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За да имате успешен ден, ще ви се наложи отрано да организирате делата си и да работите концентрирано върху всяка част от работата си. В противен случай ще разпилеете енергията си и ще загубите ценно време. Разчитайте предимно на себе си, особено за важни дела. Научаване добри новини, касаещи ваш много близък човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Смело и с хъс ще навлезете в бизнес, който е нов за вас. Имате опит в новите дейности, ще се справите и сега. В здравословно отношение не сте застрашени от физически сривове. Настроението ви ще се подобри вечерта, може би защото до себе си ще имате желан човек.
29 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Усилията ви изглежда са повече от предвидените, но за това пък ще получите приходи,.които ще надминат очакваното. Не бъдете алчни и приемете това, което ви се предлага. Прибързаните решения както винаги няма да ви донесат предимство, за това, ако е възможно избегнете ги. Очаква ви ново запознанство.
29 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Днес ще ви се наложи да промените плановете си, тъй като едва ли срещате нужното съдействие, за да ги осъществите. Нека това обаче не ви притеснява, тъй като просто момента не е подходящ, затова ще ви се наложи да изчакате с действията си. Приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Опитвате нещо ново вечерта, което ви въодушевява.
29 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Срещайки подкрепата на околните, ще се разгърнете в много посоки, окрилени от добрите взаимоотношения. С изненада ще откриете възможност за изгодна инвестиция и няма да се губите в съмнения, а ще действате. Лични срещи, на някои от които ще вземате важни решения за бъдещето си.
29 сеп 2020
Последни новини