3 °C

Община Първомай изплаща само един дълг

Само един кредит обслужва община Първомай към месец януари 2017 година.

Той е от 2014 година и ще бъде погасяван до ноември 2024 година. Остатъкът по него към декември, миналата година е 992277 лв.и е използван за съфинансиране на водния проект.

Другият кредит, с който трябваше да бъде погасена финансовата корекция по същия проект, получи „опрощаване“ чрез Републиканския бюджет.

В него се предвижда размерът на задълженията за финансиране на плащания по проекти с наложени финансови корекции, да бъдат намалени с 80% чрез сключване на тристранно споразумение между Управляващия орган на програмата, министъра на финансите и кмета на общината. Останалата част от заема ще бъде изплатена с изравнителни субсидии от държавната хазна.

През май месец на кмета Папазов беше възложено да подготви и внесе предложение за поемане на дългосрочен дълг за рефинансиране на наложените на общината корекции. През месец октомври на редовна общинска сесия той направи такова предложение срещу което възразиха съветниците от ГЕРБ. Те оспориха срока – 10 години и лихвения процент – 4,78%, заложени в предложението. Всички общински съветници се съгласиха да отложат решението докато не се провери няма ли по-изгодно предложение и гласуваха „въздържал се“ или „против“. Забавянето с два месеца доведе до това не просто да бъде изтеглен кредит при по-добри условия, а да отпадне необходимостта от такъв.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Не
  Не
  8 -3
  15:53, 7 фев 2017
  Ако мнозинството свикне да чува какво им казва Вълчев може да вземат и други добри решения.
 • 2
  Пи
  питагор
  5 -3
  16:24, 7 фев 2017
  Ще вземат много добри решения примерно да отворят кръчма в общината след заседание в кръчмата ще ходят и на заседание на общинския съвет така всички ще са на едно мнение и ще викат на ангУ ти мен увъжаваш ли мъ или ни мъ уважаваш
 • 3
  Пе
  Песимист
  6 -5
  17:05, 7 фев 2017
  Не бива да се принизяват истинските неща с тъпи коментари. Тук проблема е че благодарение на Вълчев и групата на ГЕРБ се спестява един милион на общината който обаче ония другите вече мислят как да откраднат.
  • Ум
   умерен оптимист
   6 -1
   18:47, 7 фев 2017
   Значи Вълчев без да е кмет,но с акъл спестява един милион а Първомайският кръг КОЙ усвоява пари от общинската мандра.Има решение на проблема!Папазов, Митков и Ружди -депутати- Вълчев-кмет.Ааааа.... и ниКОЙ от сегашните съветници от мнозинството с нов мандат.

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
03 мар 2021
Последни новини