16 °C

Община Първомай изплаща само един дълг

Само един кредит обслужва община Първомай към месец януари 2017 година.

Той е от 2014 година и ще бъде погасяван до ноември 2024 година. Остатъкът по него към декември, миналата година е 992277 лв.и е използван за съфинансиране на водния проект.

Другият кредит, с който трябваше да бъде погасена финансовата корекция по същия проект, получи „опрощаване“ чрез Републиканския бюджет.

В него се предвижда размерът на задълженията за финансиране на плащания по проекти с наложени финансови корекции, да бъдат намалени с 80% чрез сключване на тристранно споразумение между Управляващия орган на програмата, министъра на финансите и кмета на общината. Останалата част от заема ще бъде изплатена с изравнителни субсидии от държавната хазна.

През май месец на кмета Папазов беше възложено да подготви и внесе предложение за поемане на дългосрочен дълг за рефинансиране на наложените на общината корекции. През месец октомври на редовна общинска сесия той направи такова предложение срещу което възразиха съветниците от ГЕРБ. Те оспориха срока – 10 години и лихвения процент – 4,78%, заложени в предложението. Всички общински съветници се съгласиха да отложат решението докато не се провери няма ли по-изгодно предложение и гласуваха „въздържал се“ или „против“. Забавянето с два месеца доведе до това не просто да бъде изтеглен кредит при по-добри условия, а да отпадне необходимостта от такъв.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Не
  Не
  8 -3
  15:53, 7 фев 2017
  Ако мнозинството свикне да чува какво им казва Вълчев може да вземат и други добри решения.
 • 2
  Пи
  питагор
  5 -3
  16:24, 7 фев 2017
  Ще вземат много добри решения примерно да отворят кръчма в общината след заседание в кръчмата ще ходят и на заседание на общинския съвет така всички ще са на едно мнение и ще викат на ангУ ти мен увъжаваш ли мъ или ни мъ уважаваш
 • 3
  Пе
  Песимист
  6 -5
  17:05, 7 фев 2017
  Не бива да се принизяват истинските неща с тъпи коментари. Тук проблема е че благодарение на Вълчев и групата на ГЕРБ се спестява един милион на общината който обаче ония другите вече мислят как да откраднат.
  • Ум
   умерен оптимист
   6 -1
   18:47, 7 фев 2017
   Значи Вълчев без да е кмет,но с акъл спестява един милион а Първомайският кръг КОЙ усвоява пари от общинската мандра.Има решение на проблема!Папазов, Митков и Ружди -депутати- Вълчев-кмет.Ааааа.... и ниКОЙ от сегашните съветници от мнозинството с нов мандат.

Хороскоп за 17.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
17 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
17 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
17 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
17 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
17 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
17 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
17 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
17 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
17 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
17 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
17 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
17 май 2021
Последни новини