Приключи конкурсът "Аз и Детското полицейско управление" в "Христо Ботев"

Изображение 1 от 3

    След труден избор на журито, две деца от Детската полицейска академия в НУ „Христо Ботев“ продължават участието си в конкурса „Аз и Детското полицейско управление“ на областен кръг.  Това са Ерика Димитрова и Габриела Йорданова, които заеха първото и второто място в училищния кръг. Трети, на крачка от следващото ниво остана, Цветелина Иванова. Класиралите се на призовите места получиха грамоти, художествени материали и тематичен календар за 2017 година.

    Участие в конкурса взеха третокласниците - доброволци с класен ръководител Ваня Димитрова. Всички те получиха от секретаря на МКБППМН поощрителни награди и специално изработения за целта тематичен календар за 2017г. „Детско полицейско управление в НУ „Христо Ботев“.

    Церемонията по награждаване беше водена от секретаря на МКБППМН Кария Кьосева. Тя беше и част от журито, заедно с директорката на училището Радослава Ставрева. Основната отговорност се падна на председателя – Зорка Каразпряноваа - дългогодишен преподавател по изобразително изкуство и ръководител на първомайската школа по изкуства. Като главно условие при подбора на рисунките, беше придържането към темата на конкурса, без значение на използваните техники и художествени материали, както и оригиналност на композицията.

    С рисунките на децата беше подредена изложба.

    Конкурсът за детска рисунка на тема "АЗ и детското полицейско управление” е част от Национална програма Детско полицейско управление, която е инициатива на Министерството на вътрешните работи и се осъществява със съдействието на Министерство на образованието и науката, Министерство на правосъдието, Български младежки червен кръст, Българска православна църква. Идеите и темите заложени в програмата са дългосрочни и са предназначени за двугодишно извънкласно обучение на деца. Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита, безопасност на движението по пътищата, на долекарска помощ, здраве, етика и право, децата да получат съответните знания и умения. Най-добрите рисунки, представени на областния кръг, продължават на национално ниво.
    Наградите за конкурса са осигурени от МКБППМН при община Първомай.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини