1 °C

2016-та във фирма "Искра": устойчивост, подмладяване, инвестиции

Във фирмата за пасмантерийни изделия „Искра“ООД гр.Първомай, проведоха годишното си 
събрание на ръководството и работещият персонал. 
„Наложихме си го като традиция, каза Стойчо Шапатов, за да споделим какво сме правили през годината и какви са ни перспективите. 
Може би сме изключение от правилото, такива събрания се правят обикновено между акционерите, но мисля, че е добре да споделим с хората ,какво сме направили през годината,и какво ни предстои.
Той благодари на мениджърският екип на дружеството ,ръководено от управителят инж. Марин Маринов и определи изтеклата 2016 година в три думи: устойчивост, подмладяване и инвестиции.
През последната година, фирмата отбелязва устойчив ръст на развитие и продажби на своята продукция, както и разширяване на асортимента на произвежданите артикули.
За постигнатите добри резултати през 2016 година ,всеки един служител на фирмата ще получи Коледна премия в брутен размер м/у 400лв. до 450лв.,и благодарност от ръководсвото за положеният висококвалифициран труд.
 Броят на клиентите е над 700, а 200 от тях са поръчители на около 95% от произведената и реализирана продукция през годината.
По програми за заетост са назначени 42 работници и служители, 14 от тях са останали във фирмата с постоянни трудови договори, като по-голямата част са на възраст м/у 25 и 35години.
  През годината са инвестирани собственни финансови средства в дълготрайни активи: стаи за отдих и почивка ,изцяло нов пласмент ,машини и съоръжения, асфалтиране на фирменият път в завода ,общо на стойност 197 021 лв.
Очакванията за следващата година са да бъдат възложени обществени поръчки от МВР,МО и Интенданско обслужване,както и да продължат инвестициите в нови машини и технологии.
 Активно се работи по съвместни проекти за доставка на консумативи за облекла за Немската армия ,и внедряването на нови високотехнологични артикули за военни облекла и бронежилетки.
Пред ръководството стои задачата за търсене на нови клиенти, допълнителни източници за приходи и 
поддържане на връзките с големите транснационални компании като ИКЕА,ОТТО,КЛИНГЕЛ ,които осигуряват по-голям процент от поръчките ,за да има предвидимост и планиране на производсвото.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Пъ
  Първомаец
  14 -1
  21:52, 22 дек 2016
  Ако се смени властта др. Шапатов, и има истинска съдебна система-ще бъдеш ликвидиран до девето коляно... Едно време помниш ли когато ходеше с два различни чорапа и лъжеше хората? Бил си чух и член на масонската ложа? Вие комунистите мислите че ще векувате ли??? Категорично не! И в момента има истински българи...
 • 2
  Те
  теди
  2 -1
  10:46, 23 дек 2016
  Бля-бля -бля................
 • 3
  ИО
  и още
  3 -1
  10:02, 25 дек 2016
  надебеляване, остаряване, ояване...има ситуации , в които е по-добре да се тихува и да не се дразнят излишно останалите хора, които в малкия градец много добре ни познават...

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят ви ще премине по-леко, наситен с приятни емоции и срещи. Ще ви се отдава без затруднения да решавате въпроси от професионален, обществен и личен характер. С колегите си бъде коректни, както и с всеки друг, ако искате да приключите навреме и без нежелани последствия общите ви задачи.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Несвойствени за вас занимания ще отнемат част от времето ви, но няма да съжалявате. Добри попадения в сферата на недвижимите имоти, както и в рекламата и бизнеса, като цяло. Нищо не е случайно, за успеха си сте работили много, днес ще берете плодовете от този труд. Движете се повече и общувайте с приятни хора.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Денят ви ще е успешен и наситен с преживявания. Преуморявате се с работа, но има защо. Ще получите добра оценка и предложение за промяна на работното място. Финансовите придобивки ще ви радват, а също и доверието на хората към вас. Ще получите нови възможности за реализация и социален възход.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Отнасяйте се с разбиране към градивната критика по ваш адрес. Със сигурност има какво да научите за себе си, въпреки опита и квалификацията ви. Истина е, че имате повече разходи през тези дни, но по-важно е, че ги правите с желание – за подаръци и други удоволствия. Настроението ви в никакъв случай няма да пострада.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате върху какво да се съсредоточите, за това ще си спестите излишните приказки. Отдадени на работата си, ще се вглеждате в променящите се бързо събития и ще търсите своето място в тях. Няма да ви бъде трудно, с логичното си мислене и действия бързо ще си осигурите добри позиции.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Активността ви ще ускори развоя на делата, насочвайки събитията в благоприятна за вас посока. В общуванията си бъдете търпеливи и не създавайте напрежение на хората, които не се отличават с вашите качества. По-възрастен човек ще ви заяви намеренията си относно предстоящо събитие.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Днес сте особено привлекателни за околните, чувството ви за хумор и младежкото ви излъчване до голяма степен ще ви помогнат в деловите ви срещи. Дори по време на напрегнати преговори успявате деликатно да разведрите обстановката.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Готовността ви да сте полезни и добрата ви подготовка, ще направят възможно постигането на всичко, с което се захванете днес. Ще получите потвърждение на казаното много скоро. Смелите ви ходове и вниманието на което се радвате, ще доведат до положителни развития в живота ви.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Динамичен ден, който в края си може да стане и уморителен. Ще се поздравите с постигнато разбирателство с хора от обкръжението ви. Други от вас ще засилят общуването си с колеги и познати, помагайки им да подобрят душевното си равновесие. Силни сте и внушавате доверие и надежда, когато го желаете.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Възползвайте се от собствената си изобретателност. Можете да бъдете доволни от себе си по отношение на деловите си ангажименти и това няма да е случайно. Стремете се към повече прозрачност във взаимоотношенията си с хората около вас. Забравете миналото и се съсредоточете върху настоящето.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Поставяте си постижими цели, които няма да ви затруднят. Успявайки в намеренията си, ще подобрите вярата в собствените си сили, а с нея и мотивацията си да продължите напред. За награда ще изживеете вълнуващи мигове с човек, когото харесвате. Също така ще се ползвате от услугите на тези, които ви обичат.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Здравословното и физическото ви състояние е отлично. Започвате добре новата работна седмица, имате много нови планове, върху които съсредоточавате усилията си. Напрежение е възможно да се появи от страна на интимния ви партньор, затова бъдете внимателни. Вие сте решаваща страна в случая.
16 яну 2021
Последни новини