Последно решение: Спешният център да е на мястото на Спешна помощ

Център за спешна медицинска помощ предстои да бъде изграден на мястото на днешния филиал на Спешна медицинска помощ.

Общинските съветници на последното си заседание отмениха две свои предишни решения и дадоха „зелена светлина“ Министерство на здравеопазването през следващите 10 години да ползва помещенията – кабинети и коридор. Съществената промяна, която се очаква да настъпи е модернизиране на сградата и оборудването ѝ с по- нова и модерна техника.

През март на извънредна сесия местният парламент гласува учредяване на безвъзмездно право на строеж в югозападната част на двора на здравните заведения. Малко по- късно се наложи това решение да бъде променено. Сега е избрано друго мястото. Предоставя се готов сграден фонд. Въпреки, че по този начин болницата и Медицинският център се лишават от част от своята собственост, всички отчитат, че това е най-удачното решение. Така спешно приетите пациенти ще се намират под покрива на болницата и ще разполагат с лаборатории и кабинети без да се налага да бъдат пренасяни на ръка или с линейки.

Общинският съвет, в качеството си на собственик, предоставя 262,16 кв.м за нуждите за Спешен медицински център и още 170 кв.м за козирка, навес за линейки, дизелов генератор и паркинг.

Правото за ползване, което се дава на Министерство на здравеопазването е за 10 години. След това Центърът за спешна медицинска помощ ще остане на разположени на община Първомай.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Cu
    CuMo
    6 0
    11:21, 8 дек 2016
    Те по-добре да вземат да ги закрият тия от бърза помощ и да ги дадат до един на съд, щото тука пишете глупости, ама не казвате онзи ден как човек получил инсулт в дебър е чакал два часа линейка, нали?
  • 2
    Си
    Сиси
    0 0
    21:52, 8 дек 2016
    Бързата сега е едно недъгаво нещо което не работи както и каквото трябва.То институцията сама по себе си не е виновна, а хората назначени там!
  • 3
    Па
    пациент
    0 0
    15:01, 10 дек 2016
    Ужас на бърза помощ.Вечерта спът и са заключени няма отваряне........ужас.Пък за оказване на помощ те нямат нищо. Имам питане те таксиметрова служба ли се явяват, защото в Пловдив бързата помощ наистина помагат. В Първомай уж са фелдшери , или само ценза им е такъв , защото са кръгли нули назначените в ЦСМП. Не могат да измерят кръвно, защо ли можеби нямат апарат.Налага ми се да им ползвам услугите , защото родителите ми са възрастни,,но ги ползвам като таксита с носилка.Да благодаря на дежурните лекари на болницата, които се отзовават в ЦСМП и си носят лекарствата от отделенията да помогнат.Екипът на таксито се оттегля за почивка.ЕТО ТОВА Е НАШАТА бърза помощ/таксиметрова служба с носилка/.
Последни новини