4 °C

Последно решение: Спешният център да е на мястото на Спешна помощ

Център за спешна медицинска помощ предстои да бъде изграден на мястото на днешния филиал на Спешна медицинска помощ.

Общинските съветници на последното си заседание отмениха две свои предишни решения и дадоха „зелена светлина“ Министерство на здравеопазването през следващите 10 години да ползва помещенията – кабинети и коридор. Съществената промяна, която се очаква да настъпи е модернизиране на сградата и оборудването ѝ с по- нова и модерна техника.

През март на извънредна сесия местният парламент гласува учредяване на безвъзмездно право на строеж в югозападната част на двора на здравните заведения. Малко по- късно се наложи това решение да бъде променено. Сега е избрано друго мястото. Предоставя се готов сграден фонд. Въпреки, че по този начин болницата и Медицинският център се лишават от част от своята собственост, всички отчитат, че това е най-удачното решение. Така спешно приетите пациенти ще се намират под покрива на болницата и ще разполагат с лаборатории и кабинети без да се налага да бъдат пренасяни на ръка или с линейки.

Общинският съвет, в качеството си на собственик, предоставя 262,16 кв.м за нуждите за Спешен медицински център и още 170 кв.м за козирка, навес за линейки, дизелов генератор и паркинг.

Правото за ползване, което се дава на Министерство на здравеопазването е за 10 години. След това Центърът за спешна медицинска помощ ще остане на разположени на община Първомай.  

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Cu
  CuMo
  6 0
  11:21, 8 дек 2016
  Те по-добре да вземат да ги закрият тия от бърза помощ и да ги дадат до един на съд, щото тука пишете глупости, ама не казвате онзи ден как човек получил инсулт в дебър е чакал два часа линейка, нали?
 • 2
  Си
  Сиси
  0 0
  21:52, 8 дек 2016
  Бързата сега е едно недъгаво нещо което не работи както и каквото трябва.То институцията сама по себе си не е виновна, а хората назначени там!
 • 3
  Па
  пациент
  0 0
  15:01, 10 дек 2016
  Ужас на бърза помощ.Вечерта спът и са заключени няма отваряне........ужас.Пък за оказване на помощ те нямат нищо. Имам питане те таксиметрова служба ли се явяват, защото в Пловдив бързата помощ наистина помагат. В Първомай уж са фелдшери , или само ценза им е такъв , защото са кръгли нули назначените в ЦСМП. Не могат да измерят кръвно, защо ли можеби нямат апарат.Налага ми се да им ползвам услугите , защото родителите ми са възрастни,,но ги ползвам като таксита с носилка.Да благодаря на дежурните лекари на болницата, които се отзовават в ЦСМП и си носят лекарствата от отделенията да помогнат.Екипът на таксито се оттегля за почивка.ЕТО ТОВА Е НАШАТА бърза помощ/таксиметрова служба с носилка/.

Хороскоп за 29.11.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Вълнуват ви предимно семейни въпроси днес, а работата ви е възможно да остане на заден план. Не срещате сериозни затруднения, но за много въпроси ще ви се наложи да изчакате по-благоприятен момент. Просто периодът е неподходящ за активни действия от ваша страна. Не се притеснявайте да говорите открито да чувствата си с близките си хора, те ще ви разберат.
29 ное 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Вземете под внимание очакванията на близките си и работете за тяхното осъществяване. Така ще запазите мира в къщи и ще ви остане време за другите, не по-малко важни задачи днес. С интелигентното си присъствие печелите популярност и налагате идеи, чийто перспектива предстоят.
29 ное 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще намерите елегантно решение на въпрос, който ви притеснява и без да се губите в догадки, ще пристъпите към изпълнението му. Ще се ползвате с доверието на онези, които ви интересуват и чието мнение е важно за успеха ви. Носители сте на новото и много хора ще се съобразяват с вас.
29 ное 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Преминавате успешно през всички трудности, с които ви сблъсква днешният ден. Малко неща са в състояние да ви откажат от целите ви, преследвате ги твърдо и неотменно. Проявете обаче повече постоянство относно въпрос, който косвено ви засяга. Скоро ще оцените предимствата от подобно поведение. Предстои ви среща с човек, когото не сте виждали отдавна.
29 ное 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Най-сетне имате възможност да си отдъхнете. Резултатите от упоритата ви работа и проявеното постоянство ще надхвърлят очакванията ви. Цената на успеха ви е натрупалата се умора. Отдайте се на заслужена почивка. Отделете повече време на семейството си и любимите си занимания.
29 ное 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Време е да загърбите лошото настроение. Не се измъчвайте от черни мисли, а влезнете в откровен диалог, с човек, с когото имате нужда да се изясните. В служебен план не допускайте да ви припишат чужди пропуски. Нека поведението ви в семейството бъде изпълнено с уважение към по-възрастните. Чувствате се все по-добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Различни становища по общ въпрос ще ви накарат да заемете по-твърди позиции в защита на интересите си. Покажете се подготвени и с добро отношение към околните, това ще натежи везните във ваша полза. Ще възстановите силите си след здравословните си неразположения и няма да ви липсва енергия за всичко, което желаете.
29 ное 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Прекомерната сдържаност в отношения с желан от вас човек едва ли е верния път към сърцето му, за това опитайте да проявите инициативност и е много вероятно скоро да постигнете успех. Ще се изненадате от лекотата, с която успявате да въдворите ред у дома. Авторитетна намеса в подходящ момент ще ви донесе голямо предимство за в бъдеще, а и ще ви накара да се почувствате много добре.
29 ное 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
29 ное 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ще ви стигне за да свършите всичко, което предвиждате. Имате и свободата, и волята и желанието, проявете повече активност. Не пренебрегвайте хората, които са ви помагали да постигнете успеха си, отдайте им дължимото. Простете грешките на близък човек и продължете напред.
29 ное 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Използвайте деня, за да го прекарате сред близките си хора. Нуждаете се осезателно от почивка и разтоварване. Опитайте се да туширате в зародиш евентуален финансов проблем.
29 ное 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Намирате много сподвижници днес, така че няма да сте сами в начинанията си. Откривате нещо полезно, което ще ползвате и за в бъдеще. Ваш близък е на път да постъпи по неразумен начин в личен план, опитайте се да му въздействате. Бъдете по-внимателни в сърдечните си взаимоотношения.
29 ное 2020
Последни новини