Пътят Виница-Милево ще става общински

Общински съвет- Първомай одобри предложението на Министъра на регионалното развитие и благоустройството да се допълни списъка на общинските пътища с пътя с. Милево - с. Виница.

На територията на община Първомай от пътя има разположени – 0,518 км,

Решението беше взето на извънредна сесия на Общинския съвет и беше единствена точка в дневния му ред по предложение на кмета на общината Николай Митков.

Пътят село Милево – село Виница  основно свързва двете населени места в две съседни  общини – Садово и Първомай. Състоянието на пътя е компрометирано. Съществуващата настилка е трошено каменна и е в незадоволително състояние. За да вложат общините средства в подобряването му, той трябва да е определен с решение на Министерски съвет като общински. За да бъде включен в списъка с общински пътища, Министърът на регионалното развитие и благоустройство трябва да направи предложение пред Министерски съвет за включването му в този списък. Решението на местния парламент е в подкрепа на това предложение и дава възможност двете общини да кандидатстват за финансиране по различни програми и проекти.

Решението беше взето от присъстващите 16 общински съветници.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини