Пръстовите отпечатъци не доведоха до намаляване на пациентите на болницата в Първомай

"Пръстовите отпечатъци" остават в сила за сега и приемът в "МБАЛ-Първомай" продължава да става според последните указания. Приемът на пациенти чрез УИН (уникален идентификационен номер) не създава особени проблеми, но за целта са ангажирани допълнително  медицински специалисти на смяна – оплакват се лекарите в болничното заведение.

Шест пръстови идентификатори са закупени и са въведени в местната болница от 1 октомври, а обслужващият ги персонал е подготвен още от месец септември. Затова работата на лекари и сестри не беше нарушена, но приемът чрез пръстови отпечатъци още повече натовари работещите там. Значително и излишно е увеличаването на ангажираността както на персонала, така и на пациентите – разказа и управителят на МБАЛ – д-р Румяна Бойлова. Натоварени са ДКБ-сестри, техническите секретари във всички отделения, налага се да има нови дежурства в почивните дни. Често се случва работата да е затруднена от софтуера. Има случаи, в които пациентите не могат да дадат отпечатък заради здравословното им състояние. Възрастните пациенти имат проблем и с пръстовите си отпечатъци, на някои от тях те са заличени. Това налага писането на допълнителни протоколи и още повече затруднява работата в болницата.

Вярно е, че през месец ноември има постъпили по-малко пациенти в сравнение с предходния октомври. Но ако направим сравнение с миналата година ще видим, че и тогава през октомври има пик на постъпилите за лечение, а през ноември те намаляват.

Оказа се, че в месеците октомври и ноември в "МБАЛ-Първомай", процентът, хоспитализирани пациенти е същият. Може да констатираме, че въвеждане на пръстовия отпечатък при прием на пациент не доведе до намаляване броя на хоспитализираните в "МБАЛ-Първомай и до ''икономии" на бюджета на НЗОК. Ние сме категорично „за“ контрол на медицинската дейност, но не можем да твърдим, че резултатът от работата с пръстовите идентификатори е задоволителна, коментира д-р Бойлова.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Ба
    бай Спиридон
    6 -2
    14:45, 30 ное 2016
    Да са ни живи и здрави докторите и сестрите от болницата, че без тях за никъде. Ако няма болница и град няма да има.
  • 2
    Бо
    Болен
    7 -4
    15:09, 30 ное 2016
    Не са намаляли щото пак лъжат.
  • 3
    12
    123
    4 -9
    18:47, 30 ное 2016
    Лъжат на баба ти хвърчилото. Докторите не само ви... Виж коментара
    • 32
      321
      4 -1
      21:54, 30 ное 2016
      Не си прав, лъжите пак си продължават с приема на болни.С тези пръстови машинки някой нагоре забърса бая парици,а що се отнася до парите за заплати докторите(средно 3000) вземат, ама сестрите(не повече от 600) -не! Това е така защото има една приказка ''у мене е сиренето и ножа и колкото ти отрежа толкова ще ядеш''!Каквито и пречки да се въведат при приемането на болните все ще е тая,който си взема повечко пари няма да иска те да намалеят. Оставям те да разсъждаваш по темата,
  • 4
    Ги
    Гина
    2 0
    22:41, 30 ное 2016
    Че кой има сметка болните да намаляват? Никой!
  • 5
    Ба
    бай Спиридон
    0 -1
    09:55, 1 дек 2016
    Тук има много оперени, но като опре до болежка, тичат към болницата за спасение. Всеки да си гледа канчето, иначе няма кой да помага като започне да бере душа.
    • Ба
      Бай ви ГруЮ
      3 0
      11:22, 1 дек 2016
      Бай Спиридоне ти с бедната си душичка тичаш към болницата само когато си настинал щото си страхливец. Нека работата да стане по дебела да те питам ще тичаш ли към нашата болница или ще си първи в Пловдив или София. Аман от пишман болни и пишман разбирачи. Ясно е че нашата болница е един стационар за лекуване на настинки и побутване от тук от там на някакви хронични заболявания и не на последно място портал към по добрия свят.
Последни новини