7 °C

Пръстовите отпечатъци не доведоха до намаляване на пациентите на болницата в Първомай

"Пръстовите отпечатъци" остават в сила за сега и приемът в "МБАЛ-Първомай" продължава да става според последните указания. Приемът на пациенти чрез УИН (уникален идентификационен номер) не създава особени проблеми, но за целта са ангажирани допълнително  медицински специалисти на смяна – оплакват се лекарите в болничното заведение.

Шест пръстови идентификатори са закупени и са въведени в местната болница от 1 октомври, а обслужващият ги персонал е подготвен още от месец септември. Затова работата на лекари и сестри не беше нарушена, но приемът чрез пръстови отпечатъци още повече натовари работещите там. Значително и излишно е увеличаването на ангажираността както на персонала, така и на пациентите – разказа и управителят на МБАЛ – д-р Румяна Бойлова. Натоварени са ДКБ-сестри, техническите секретари във всички отделения, налага се да има нови дежурства в почивните дни. Често се случва работата да е затруднена от софтуера. Има случаи, в които пациентите не могат да дадат отпечатък заради здравословното им състояние. Възрастните пациенти имат проблем и с пръстовите си отпечатъци, на някои от тях те са заличени. Това налага писането на допълнителни протоколи и още повече затруднява работата в болницата.

Вярно е, че през месец ноември има постъпили по-малко пациенти в сравнение с предходния октомври. Но ако направим сравнение с миналата година ще видим, че и тогава през октомври има пик на постъпилите за лечение, а през ноември те намаляват.

Оказа се, че в месеците октомври и ноември в "МБАЛ-Първомай", процентът, хоспитализирани пациенти е същият. Може да констатираме, че въвеждане на пръстовия отпечатък при прием на пациент не доведе до намаляване броя на хоспитализираните в "МБАЛ-Първомай и до ''икономии" на бюджета на НЗОК. Ние сме категорично „за“ контрол на медицинската дейност, но не можем да твърдим, че резултатът от работата с пръстовите идентификатори е задоволителна, коментира д-р Бойлова.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ба
  бай Спиридон
  6 -2
  14:45, 30 ное 2016
  Да са ни живи и здрави докторите и сестрите от болницата, че без тях за никъде. Ако няма болница и град няма да има.
 • 2
  Бо
  Болен
  7 -4
  15:09, 30 ное 2016
  Не са намаляли щото пак лъжат.
 • 3
  12
  123
  4 -9
  18:47, 30 ное 2016
  Лъжат на баба ти хвърчилото. Докторите не само ви... Виж коментара
  • 32
   321
   4 -1
   21:54, 30 ное 2016
   Не си прав, лъжите пак си продължават с приема на болни.С тези пръстови машинки някой нагоре забърса бая парици,а що се отнася до парите за заплати докторите(средно 3000) вземат, ама сестрите(не повече от 600) -не! Това е така защото има една приказка ''у мене е сиренето и ножа и колкото ти отрежа толкова ще ядеш''!Каквито и пречки да се въведат при приемането на болните все ще е тая,който си взема повечко пари няма да иска те да намалеят. Оставям те да разсъждаваш по темата,
 • 4
  Ги
  Гина
  2 0
  22:41, 30 ное 2016
  Че кой има сметка болните да намаляват? Никой!
 • 5
  Ба
  бай Спиридон
  0 -1
  09:55, 1 дек 2016
  Тук има много оперени, но като опре до болежка, тичат към болницата за спасение. Всеки да си гледа канчето, иначе няма кой да помага като започне да бере душа.
  • Ба
   Бай ви ГруЮ
   3 0
   11:22, 1 дек 2016
   Бай Спиридоне ти с бедната си душичка тичаш към болницата само когато си настинал щото си страхливец. Нека работата да стане по дебела да те питам ще тичаш ли към нашата болница или ще си първи в Пловдив или София. Аман от пишман болни и пишман разбирачи. Ясно е че нашата болница е един стационар за лекуване на настинки и побутване от тук от там на някакви хронични заболявания и не на последно място портал към по добрия свят.

Хороскоп за 20.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Бъдете дружелюбни към околните, защото присъствието ви е важно за тях. Покажете ангажираност към проблемите им и се съобразете и с тяхното мнение. Ще се нуждаете от подкрепата им и вие за в бъдеще. Очаквате прекалено много от връзката си с човек, който е несериозен и стоящ в страни от вас.
20 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Интересно съчетание на полезното с приятното, което ще ви помогне да се разведрите. Любимите ви хора също ще вземат участие. Ще се погрижите за физическата си форма, имате нужда от повече движение и чист въздух. Добро стечение на обстоятелствата ще ви срещне с човек, когото обичате и това ще ви направи щастливи.
20 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отдава ви се възможност да разширите дейността си и да завоювате нови територии. Възползвайте се от съветите на специалисти в дадената област. Инвестициите, които направите за компетентна консултация ще се възвърнат многократно. Не залагайте на нищо случайно, подсигурете се добре във всяка своя стъпка.
20 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви е отговорна и не може да си позволите отпускане. Но ще постигнете голяма част от заплануваното и това ще повиши самочувствието ви, а също така ще ви даде увереност да продължите. Очаква ви финансово стабилизиране. В личен план сте доста по изнервени, отпуснете се, но не за сметка на другите.
20 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отворени сте за предложения и чужди идеи, и с енергия ще се посветите в реализацията на печеливша задача. Търсещите от вас ще получат предложение за нова работа. Качествата и подготовката ви са предимство, но не подценявайте и конкуренцията. Не се щадете, щом от вас се очаква повече, вероятно има още какво да дадете.
20 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
В подем сте и това се забелязва във всяка ваша постъпка. Ако се колебаете дали да предприемете рисковано начинание, което би ви донесло бърз и значителен успех, знайте че шансът ви е много добър. Вслушването в съветите на ваш близък няма да ви е излишно.
20 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Успехът ви днес в най-голяма степен се дължи на проявената в подходящия момент дипломатичност. Уважението, с което се ползвате на работното място днес многократно ще нарасне. Точните ви и навременни действия ще спестят много средства на организацията, в която работите.
20 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изяснете си деловите или технологични детайли, които могат да ви противопоставят на някого, за да си спестите излишни главоболия. Заложете на открития диалог и се вслушайте в мнението на опонентите си. Това е във възможностите ви, както и други полезни неща, които очакват вниманието ви днес.
20 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Водени от творчески амбиции, ще работите вдъхновено и с желание. Постигнатото ще ви радва и зарежда с добра енергия. Ако изпитвате затруднения, има с кого да ги споделите, за да потръгнат делата ви. Любовта ви е силна и ви мотивира да гледате на предизвикателствата без излишен стрес.
20 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не се предоверявайте днес за да избегнете финансови загуби. Бъдете по-резервирани към хора, които искат заем. Предпазливостта обаче е излишна при интимните авантюри, които предприемате. Бъдете дръзки, успехът е ваш.
20 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако искаш да спечелиш повече приятели, покажи им, че искрено се интересуваш от тях, но ако искаш да не ги загубиш не се опитвай да ги караш да се интересуват от теб. Човек, който не се интересува от ближния си среща най-много трудности в живота и най-много наранява другите. Ще пътувате по служебни дела и в перспектива се очертават добри шансове за печелене на пари.
20 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Увлечени сте от нестандартни неща и това може да стане причина да изпуснете благоприятни възможности на работното си място. Преценете кое е най-важно за вас, като не пренебрегвайте и съветите на хората около себе си, които искат само най-доброто за вас. Грешна преценка може да ви донесе неприятности, затова когато взимате решения, обмислете ги добре.
20 яну 2021
Последни новини