32 °C

Пръстовите отпечатъци не доведоха до намаляване на пациентите на болницата в Първомай

"Пръстовите отпечатъци" остават в сила за сега и приемът в "МБАЛ-Първомай" продължава да става според последните указания. Приемът на пациенти чрез УИН (уникален идентификационен номер) не създава особени проблеми, но за целта са ангажирани допълнително  медицински специалисти на смяна – оплакват се лекарите в болничното заведение.

Шест пръстови идентификатори са закупени и са въведени в местната болница от 1 октомври, а обслужващият ги персонал е подготвен още от месец септември. Затова работата на лекари и сестри не беше нарушена, но приемът чрез пръстови отпечатъци още повече натовари работещите там. Значително и излишно е увеличаването на ангажираността както на персонала, така и на пациентите – разказа и управителят на МБАЛ – д-р Румяна Бойлова. Натоварени са ДКБ-сестри, техническите секретари във всички отделения, налага се да има нови дежурства в почивните дни. Често се случва работата да е затруднена от софтуера. Има случаи, в които пациентите не могат да дадат отпечатък заради здравословното им състояние. Възрастните пациенти имат проблем и с пръстовите си отпечатъци, на някои от тях те са заличени. Това налага писането на допълнителни протоколи и още повече затруднява работата в болницата.

Вярно е, че през месец ноември има постъпили по-малко пациенти в сравнение с предходния октомври. Но ако направим сравнение с миналата година ще видим, че и тогава през октомври има пик на постъпилите за лечение, а през ноември те намаляват.

Оказа се, че в месеците октомври и ноември в "МБАЛ-Първомай", процентът, хоспитализирани пациенти е същият. Може да констатираме, че въвеждане на пръстовия отпечатък при прием на пациент не доведе до намаляване броя на хоспитализираните в "МБАЛ-Първомай и до ''икономии" на бюджета на НЗОК. Ние сме категорично „за“ контрол на медицинската дейност, но не можем да твърдим, че резултатът от работата с пръстовите идентификатори е задоволителна, коментира д-р Бойлова.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  Ба
  бай Спиридон
  6 -2
  14:45, 30 ное 2016
  Да са ни живи и здрави докторите и сестрите от болницата, че без тях за никъде. Ако няма болница и град няма да има.
 • 2
  Бо
  Болен
  7 -4
  15:09, 30 ное 2016
  Не са намаляли щото пак лъжат.
 • 3
  12
  123
  4 -9
  18:47, 30 ное 2016
  Лъжат на баба ти хвърчилото. Докторите не само ви... Виж коментара
  • 32
   321
   4 -1
   21:54, 30 ное 2016
   Не си прав, лъжите пак си продължават с приема на болни.С тези пръстови машинки някой нагоре забърса бая парици,а що се отнася до парите за заплати докторите(средно 3000) вземат, ама сестрите(не повече от 600) -не! Това е така защото има една приказка ''у мене е сиренето и ножа и колкото ти отрежа толкова ще ядеш''!Каквито и пречки да се въведат при приемането на болните все ще е тая,който си взема повечко пари няма да иска те да намалеят. Оставям те да разсъждаваш по темата,
 • 4
  Ги
  Гина
  2 0
  22:41, 30 ное 2016
  Че кой има сметка болните да намаляват? Никой!
 • 5
  Ба
  бай Спиридон
  0 -1
  09:55, 1 дек 2016
  Тук има много оперени, но като опре до болежка, тичат към болницата за спасение. Всеки да си гледа канчето, иначе няма кой да помага като започне да бере душа.
  • Ба
   Бай ви ГруЮ
   3 0
   11:22, 1 дек 2016
   Бай Спиридоне ти с бедната си душичка тичаш към болницата само когато си настинал щото си страхливец. Нека работата да стане по дебела да те питам ще тичаш ли към нашата болница или ще си първи в Пловдив или София. Аман от пишман болни и пишман разбирачи. Ясно е че нашата болница е един стационар за лекуване на настинки и побутване от тук от там на някакви хронични заболявания и не на последно място портал към по добрия свят.

Хороскоп за 25.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Търпеливо и без излишни емоции ще работите по задачите си, така, че в края на деня да останете доволни от свършеното. На своя страна ще имате подкрепата на хора, чиято дума се чува. Интересите ви ще бъдат защитени, но не очаквайте друг да мисли за тях, остават си изцяло ваша грижа.
25 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес е възможно да имате леки неприятности на работното място, които лесно можете да пренебрегнете с присъщото си спокойствие и положително настроение. Обърнете повече внимание на семейството си, което е вашата опора.
25 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Бъдете добронамерени и не търсете реванш от човек, отнесъл се пренебрежително към вас. Споделете от времето си с любимия ви човек. Настроението ви ще се подобри и ще се заредите позитивно. Явяващите се на изпити ще отбележат успехи, което ще ги накара да се почувстват доволни от себе си.
25 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
На работното място ще се отличавате с високата си компетентност и това ще ви издигне в йерархията. Притесненията ви, свързани с присъствието или отсъствието на определена тема в днешните преговори ще ви мобилизират да сте подготвени за всякаква развръзка, и с това ще спечелите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите по приключване на конкретни задачи и в тази връзка ще проявите по-голяма активност в работата си. Делово сътрудничество ще се задълбочи и превърне в ново приятелство. Каквото и настроение да ви носи това, не пренебрегвайте други хора, на които дължите много. Целите се в десятката, но има още какво да свършите.
25 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
С рисковани действия се опитвате да постигнете нещо, което ви се изплъзва по друг начин. За предпочитане е обаче да бъдете по-търпеливи и по-склонни на отстъпки, когато става дума за сътрудничество. От това ще зависят успехите ви в близко бъдеще, затова не ги пренебрегвайте. Отношенията ви с привлекателна за вас личност може да прераснат в трайна връзка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Помислете за всичко, с което се ангажирате днес, за да си спестите главоболия и време. Безспорно ще се натоварите допълнително, но бързо ще свършите и ще останете доволни от постигнатото. Новото идва и ще промени нещата, които сами не сте осъзнали за грешни. Подгответе се.
25 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Самите вие днес ще се учудвате на невероятния късмет, които ви преследва. Ще се осъществи ваше отдавнашно желание, което косвено е свързано с работата ви. Финансовото ви състояние се стабилизира, не без помощта на близък човек. Удовлетворение ще ви донесе и факта, че съвет който сте дали на колега се оказва безпогрешно точен. Атмосферата у дома е приятна и благоприятства всякакви начинания от ваша страна.
25 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес са възможни конфликти с околните, така че овладейте агресивното си настроение и проявете повече търпение. Здравето няма да ви създава проблеми, и ще бъде добре, ако не приемате всяко неразположение за признак на болест. Съветите ви ще бъдат много полезни за ваш близък. Не го разочаровайте.
25 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
25 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще бъдете много заети както със служебни така и с лични дела, от които ще възникнат усложнения. Налага се да правите компромиси. Бъдете умерени в харченето, но вечерта може да си позволите по-комфортна обстановка.
25 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Амбицирани сте да покажете възможностите си на хората около вас. С лекота ще постигнете споразумение, от което впоследствие ще черпите дивиденти. Обърнете повече внимание на взаимоотношенията си в семейството и с приятелите си. Чувствате неудовлетворение от нечие поведение и това ви създава напрежение.
25 сеп 2020
Последни новини