Проследяват Дядо Коледа в интернет

Санта Клаус, известен повече като Дядо Коледа, тази година на Коледа ще започне да раздава подаръци с два часа по-късно, съобщиха от Обединеното командване на аерокосмическата отбрана на Северна Америка (НОРАД), което следи денонощно не само за полетите на самолети и ракети, но и за всичко, което става в околоземното пространство, предаде ИТАР-ТАСС.

Санта Клаус ще се отправи на път от Северния полюс с шейната си, впрегната с елени, на 24 декември в 6 часа сутринта по времето на източното крайбрежие на САЩ (13 часа българско време - бел.ред.).

Причината за по-късното тръгване може би е, че тази година на добрия старец няма да му се налага да да губи много време за повторни посещения в домовете, в които децата не са заспали през нощта с надеждата да го дочакат , разказва представителката на НОРАД майор Стейшия Редиш.

Редиш уверява, че в НОРАД внимателно ще следят движението на Санта Клаус.

Над 1000 доброволци ще отговарят на позвънявания на децата по телефона, ще ги информират за движението на добрия старец.

Миналата година на Коледа е имало около 95 000 обаждания и 10 300 електронни послания.

А хората с интернет могат сами да проследят движението на Санта Клаус.

Информацията се предава на английски, немски, испански, италиански, френски, японски и китайски.

Сайтът е бил активиран на 1 декември и вече е бил посетен от над 1 млн. души от 200 страни. В НОРАД традицията да се следи движението на Санта Клаус датира от 1955 г.

Кликни тук, за да видиш сайта

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини