Полиция черпи клошари с черен хайвер за Коледа

Италианските бездомници ще опитат тази Коледа черен хайвер, след като полицията реши да предаде на благотворителни организации конфискуваната тази година контрабандна стока, съобщи Асошиейтед прес.

По време на традиционните предколедни полицейски акции е конфискуван 40 кг руски хайвер от белуга, чийто внос е забранен в Италия, както и в други европейски страни.

Скъпият деликатес от рядката есетрова риба на стойност около 550 000 долара, предназначен за черния пазар в Милано, Венеция и Монте Карло, бил открит в хладилник в жилище в Милано.

По подозрение в контрабанда са задържани жена, чиято националност не се уточнява, и двама поляци.

"Решихме да раздадем хайвера на бедните, защото при подобна операция миналата година се наложи всичко конфискувано да бъде унищожено", заяви представител на полицията.

Хайверът ще бъде разпределен между Червения кръст, католическите дружества и други благотворителни организации, които организират безплатни кухни за нуждаещите се в Милано и околностите му.

Той ще бъде добавен към традиционното празнично меню - леща, спагети и коледен кейк. Порциите обещават да бъдат щедри. БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини