Женското сърце се разболява от любов, мъжкото - заради трафика и работата

Враговете на сърцето са различни, в зависимост от това, дали „жертвата" е мъж или жена. Така твърди проучване сред кардиолозите, събрали се на 69-ия Конгрес на Италианското кардиологично дружество в Рим.

Според експертите главните причинители на стреса за сърдечния мускул са трафикът и проблемите в работата, когато става въпрос за мъжете. Семейството и проблемите в любовта са причина номер едно за сърдечния стрес при жените, твърдят италианските кардиолози.

Изключително големият стрес е главният враг на здравето на сърцето, убедени са кардиолозите. Според тях близо 44 на сто от италианските мъже се тревожат и стресират, когато не им върви в работата, а 22 на сто се стресират заради трафика. 40 на сто от италианките страдат най-вече заради проблеми в семейството, а 24 на сто - заради любовни неволи.

Една трета от италианските кардиолози смятат, че днес смъртните случаи заради инфаркт са много по-редки, отколкото по-рано, но те са по-многобройни, когато става въпрос за втори инфаркт.

Причина за това е пренебрегването на опасностите от страна на пациентите (30%) или заради липса на добри медицински услуги, свързани с лекуването на болестите на сърцето (12%).
Източник: prontosofia.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини