24 °C

Атанаска Тенева: "Важно е всеки достоен гражданин да гласува"

 Атанаска Тенева – момичето с „големия“ глас, което всички познаваме най-вече от концерти и спектакли. Тя е един от 110-те младежи, които за пръв път тази година ще гласуват. Преди да отиде до урната, бъдещата абитуриентка се съгласи да отговори на въпроси, свързани с предстоящия вот.


 

 Т.К.: Имаш право да гласуваш за пръв път. Ще го упражниш ли? Защо?

А.Т.: Да, ще се възползвам от вече даденото ми право да гласувам, защото смятам че е важно всеки един достоен гражданин да го прави.


 

Т.К.: Какво е мнението ти за задължителното гласуване?

А.Т.: Съгласна съм с това, че трябва гласуването да е задължително, защото изборът трябва да е избор на колкото е възможно повече хора, в противен случай не е сигурен.


 

Т.К.: Какво очакваш от твоя кандидат (ако бъде избран) ?

А.Т.: Очаквам да се усети промяната от старото към новото. Мисля че трябва да се промени нещо в образованието и да не се прибягва към стари методи, а да се измисли нещо ново и може би да се премахнат някои ненужни неща в учебния план, също в здравеопазването, възрастните хора да не пилеят цялата си "голяма" пенсия по лекарства и доктори. Но това не са неща, които зависят пряко от президента. Според мен трябва президентът да е тактичен и отличен дипломат и щом е главнокомандващ на българската армия, да е някой който, ако няма опит като военен,  да има в екипа си човек, който е наясно с това.


 

Т.К.: Кое повлия на решението ти за кого да гласуваш?

А.Т.: Не мога да кажа кое точно повлия на решението ми , но някои от кандидатите са просто нелеп избор и не могат да се сравнят с другите.


 

Т.К.: Разбираеми ли са за теб въпросите от Националното допитване?

А.Т.: Да, наясно съм и мога да кажа, че ще отговоря с „да“ на почти всичките въпроси.


 

Т.К.: Кое е по-важно за теб – изборът на президент или решението от допитването?

А.Т.:За мен и 2-те са важни, но това което мисля че ще окаже по-голямо влияние е референдума. Все пак президент ще избираме отново само след 5 години.


 

Т.К.: Кой от въпросите може да повлияе най-силно за промяна на политическата система?

А.Т.:Отговорът на третия въпрос – за субсидиите на партиите, защото ще се взимат по-малко пари от държавата.


В дните преди Избори 2016 отговори на тези въпроси дадоха и други 18-годишни младежи. Очаквайте интервютата с тях.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  Хо
  Хосе Карерас
  10 -2
  15:38, 3 ное 2016
  Тедо кви са тия интервюта и прокламации да се гласува я ходи паси овцете. Това девойче не е наясно с обстановката а и с закона не заблуждавайте хората които така или иначе са отвратени от политиците. Гласуването е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО само на кинига няма никаква реално измерима санкция. Затова ходи тедо да пасеш оФцете и остай девойчето да пее а не да се изказва проникновенно не и отива на възрастта всичко е доста режисирано в стил комунистическо пионерче обяснява колко е светло бъдещето.
  • Св
   свободен
   5 0
   20:18, 3 ное 2016
   Засега гласуването е задължително без санкция, но ако мине номера с този референдум, ще стане невъзможно да не гласуваш, защото веднага ще въведат сериозни социални и материални щети за негласуващите.
  • Пи
   Пионерче
   1 -1
   05:07, 4 ное 2016
   Велчев, Велчев!Де да имах и аз физически качества за да взема лиценз!
 • 2
  Св
  свободен
  7 0
  20:14, 3 ное 2016
  Колко тъжно е да чете човек такива неща! Дано има и по-умни младежи!
  Задължителното гласуване е вид диктатура и подкрепянето му е пълна идиотщина. Целта на този референдум е именно узаконяване на тази отвратителна принуда за гласуване, като първия и третия въпрос са сложени, за да прикрият това. Нито мажоритарният избор ще е на практика мажоритарен, нито субсидиите имат кой знае какво значене на фона на голямото крадене. Гласуването за този референдум на практика въвежда диктатура за задължително гласуване в обществото по волята на самото общество. Това не би било възможно, ако народа е малко по-умен и отхвърли участието в референдум, съдържащ такъв въпрос.
  • Пъ
   Първомай юг
   0 -3
   22:52, 4 ное 2016
   Кви умни младежи бе,Пич? Ти на това момиче на малкия пръст не можеш да стъпиш! Когато я видях за първи път,не знаех нищо за нея. Пееше на една импровизирана сцена,но си и личеше,че е класа!
  • Из
   изкласил
   3 0
   09:07, 5 ное 2016
   След такова овче интервю в подкрепа.на задължителното гласуване, вече не е класа. Не може хем да си употребен, хем да си класа.
 • 3
  Ре
  Реалист
  4 -7
  21:29, 3 ное 2016
  Заради такива мрънкулници и търтеи като по-горе писащите сме на това положение! Прогонвате такива като това девойче и си оставате в скапаната държава, за което положение сте си виновни точно Вие мижитурките, които не сте рискували един лев в скапания си живот!
  • Св
   свободен
   4 -6
   21:42, 3 ное 2016
   Много си неадекватен с това изказване! Дано си трол, щото нормален човек не може да е толкова глупав.
  • Ре
   Реалист
   2 -5
   22:46, 3 ное 2016
   Неадекватен и глупав е бил баща ти че се е осмелил да те направи и в последствие да си харчи паричките да те изхрани! Винаги мрънкащите и нищо не правещите хора , като теб, са в основата на неуспеха на всичко! Факта че си анонимен в писането си тук е достатъчно доказателство за това, че трола си точно ТИ!

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
01 окт 2020
Последни новини