Атанаска Тенева: "Важно е всеки достоен гражданин да гласува"

 Атанаска Тенева – момичето с „големия“ глас, което всички познаваме най-вече от концерти и спектакли. Тя е един от 110-те младежи, които за пръв път тази година ще гласуват. Преди да отиде до урната, бъдещата абитуриентка се съгласи да отговори на въпроси, свързани с предстоящия вот.


 

 Т.К.: Имаш право да гласуваш за пръв път. Ще го упражниш ли? Защо?

А.Т.: Да, ще се възползвам от вече даденото ми право да гласувам, защото смятам че е важно всеки един достоен гражданин да го прави.


 

Т.К.: Какво е мнението ти за задължителното гласуване?

А.Т.: Съгласна съм с това, че трябва гласуването да е задължително, защото изборът трябва да е избор на колкото е възможно повече хора, в противен случай не е сигурен.


 

Т.К.: Какво очакваш от твоя кандидат (ако бъде избран) ?

А.Т.: Очаквам да се усети промяната от старото към новото. Мисля че трябва да се промени нещо в образованието и да не се прибягва към стари методи, а да се измисли нещо ново и може би да се премахнат някои ненужни неща в учебния план, също в здравеопазването, възрастните хора да не пилеят цялата си "голяма" пенсия по лекарства и доктори. Но това не са неща, които зависят пряко от президента. Според мен трябва президентът да е тактичен и отличен дипломат и щом е главнокомандващ на българската армия, да е някой който, ако няма опит като военен,  да има в екипа си човек, който е наясно с това.


 

Т.К.: Кое повлия на решението ти за кого да гласуваш?

А.Т.: Не мога да кажа кое точно повлия на решението ми , но някои от кандидатите са просто нелеп избор и не могат да се сравнят с другите.


 

Т.К.: Разбираеми ли са за теб въпросите от Националното допитване?

А.Т.: Да, наясно съм и мога да кажа, че ще отговоря с „да“ на почти всичките въпроси.


 

Т.К.: Кое е по-важно за теб – изборът на президент или решението от допитването?

А.Т.:За мен и 2-те са важни, но това което мисля че ще окаже по-голямо влияние е референдума. Все пак президент ще избираме отново само след 5 години.


 

Т.К.: Кой от въпросите може да повлияе най-силно за промяна на политическата система?

А.Т.:Отговорът на третия въпрос – за субсидиите на партиите, защото ще се взимат по-малко пари от държавата.


В дните преди Избори 2016 отговори на тези въпроси дадоха и други 18-годишни младежи. Очаквайте интервютата с тях.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    Хо
    Хосе Карерас
    10 -2
    15:38, 3 ное 2016
    Тедо кви са тия интервюта и прокламации да се гласува я ходи паси овцете. Това девойче не е наясно с обстановката а и с закона не заблуждавайте хората които така или иначе са отвратени от политиците. Гласуването е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО само на кинига няма никаква реално измерима санкция. Затова ходи тедо да пасеш оФцете и остай девойчето да пее а не да се изказва проникновенно не и отива на възрастта всичко е доста режисирано в стил комунистическо пионерче обяснява колко е светло бъдещето.
    • Св
      свободен
      5 0
      20:18, 3 ное 2016
      Засега гласуването е задължително без санкция, но ако мине номера с този референдум, ще стане невъзможно да не гласуваш, защото веднага ще въведат сериозни социални и материални щети за негласуващите.
    • Пи
      Пионерче
      1 -1
      05:07, 4 ное 2016
      Велчев, Велчев!Де да имах и аз физически качества за да взема лиценз!
  • 2
    Св
    свободен
    7 0
    20:14, 3 ное 2016
    Колко тъжно е да чете човек такива неща! Дано има и по-умни младежи!
    Задължителното гласуване е вид диктатура и подкрепянето му е пълна идиотщина. Целта на този референдум е именно узаконяване на тази отвратителна принуда за гласуване, като първия и третия въпрос са сложени, за да прикрият това. Нито мажоритарният избор ще е на практика мажоритарен, нито субсидиите имат кой знае какво значене на фона на голямото крадене. Гласуването за този референдум на практика въвежда диктатура за задължително гласуване в обществото по волята на самото общество. Това не би било възможно, ако народа е малко по-умен и отхвърли участието в референдум, съдържащ такъв въпрос.
    • Пъ
      Първомай юг
      0 -3
      22:52, 4 ное 2016
      Кви умни младежи бе,Пич? Ти на това момиче на малкия пръст не можеш да стъпиш! Когато я видях за първи път,не знаех нищо за нея. Пееше на една импровизирана сцена,но си и личеше,че е класа!
    • Из
      изкласил
      3 0
      09:07, 5 ное 2016
      След такова овче интервю в подкрепа.на задължителното гласуване, вече не е класа. Не може хем да си употребен, хем да си класа.
  • 3
    Ре
    Реалист
    4 -7
    21:29, 3 ное 2016
    Заради такива мрънкулници и търтеи като по-горе писащите сме на това положение! Прогонвате такива като това девойче и си оставате в скапаната държава, за което положение сте си виновни точно Вие мижитурките, които не сте рискували един лев в скапания си живот!
    • Св
      свободен
      4 -6
      21:42, 3 ное 2016
      Много си неадекватен с това изказване! Дано си трол, щото нормален човек не може да е толкова глупав.
    • Ре
      Реалист
      2 -5
      22:46, 3 ное 2016
      Неадекватен и глупав е бил баща ти че се е осмелил да те направи и в последствие да си харчи паричките да те изхрани! Винаги мрънкащите и нищо не правещите хора , като теб, са в основата на неуспеха на всичко! Факта че си анонимен в писането си тук е достатъчно доказателство за това, че трола си точно ТИ!
Последни новини