14 °C

Такса "Битов отпадък" да бъде в зависимост от образувания боклук предвижда новата Програма за управление на отпадъците

Определяне на така „Битов отпадък“ в зависимост от количествата образувани отпадъци на принципа „замърсителят плаща“ е една от мерките, които са предложени като подходящи за прилагане в община Първомай за успешното реализиране на Програмата за управление на отпадъците в периода 2016 -2017 година. Документът е изграден на основата на детайлен анализ на населението, състава на отпадъците, възможностите за рециклирането им и други.

Община Първомай осигурява обществен достъп до този проект. Желаещите могат да се запознаят с него на сайта на общината.

Той е разработен в съответствие със структурата, целите и предвижданията на Националния план за управление на отпадъците за периода 2015 - 2020 г. и включва необходимите мерки за изпълнение на задълженията на кмета на общината, регламентирани в Закона за управление на отпадъцитe.

Писмени предложения и становища по изготвения проект се приемат в срок до 03.11.2016г. /включително/, в деловодството на Община Първомай.

Освен промяна на плащането на такса „битов отпадък“, в проекта има предложения за създаване на публичен регистър с информация за предоставяните услуги за поправки и ремонт в населените места на общината, благотворителни кампании за даряване на дрехи и информиране на населението за начините и местата за изхвърляне или предаване на различни видовете отпадъци.

Законът за управление на отпадъците изисква до края на 2020 година общините да достигнат рециклиране до 50% от общото им тегло, като стратегическата цел е

Увеличаване на количествата рециклирани и оползотворени отпадъци и предотвратяване на риска от депонирането им ”. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Пр
  Простакът - смърт за града.
  3 0
  08:14, 31 окт 2016
  А бе хора. През почивните дни е невъзможно да се живее в Първомай. Сватбари, маанета, клаксони, двигатели, пиандури и какво ли още не.
  Въпреки че можем да ги преброим на пръстите на ръцете си, простак върху простак, съсипват средата в града.
  Простакът печели директно или си трае и толерира братята и сестри - простаци.
  Ще мине време, още много малко време, и ще разберете какво ви е коствало да търпите простака.
  Простакът лъже, мами, хитрува, ограбва (материални или нематериални блага), но нищо не осигурява, нищо не дава.
 • 2
  Пр
  Простакът - смърт за града.
  3 0
  08:17, 31 окт 2016
  Предлагам всеки от коментиращите във вредната медия - Първомай нет, да участва в широка дискусия - "Простакът - смърт за града".
  Във всяка тема, независимо каква е.
  Дискусия под надслов: Простакът - смърт за града.

Хороскоп за 24.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
24 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
24 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
24 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
24 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
24 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
24 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
24 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
24 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
24 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
24 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
24 яну 2021

Случаен виц

Последни новини