120 якета събраха в акция за зимни дрехи

Изображение 1 от 3

    Като „успешна“ бе  оценена акцията за събиране на дрехи за деца в нужда от здравния медиатор Павлина Костадинова и ръководителката на Клуба н радостта – Татяна Вълчева. Преди 10 дни те призоваха всеки, който може да дари топли дрехи. За краткото време бяха събрани над 200 панталона, 120 якета, 189 блузи с дълъг ръкав, 18 чифта обувки и ботуши. Дарени са още шапки, шалове, ръкавици, чорапогащи, одеяло, нови чорапи и други.

    Сред купищата с дрехи има и 91 фланелки с къс ръкав, които те се надяват да могат да се ползват под пуловерите през зимата. Здравният медиатор се надява през пролетта да организират още една акция, но за летния гардероб.

    На заден план е останало събирането на книжки. За сега в пункта са получени само 4 детски книжки и организторите обмислят възможността да бъде направена специална операция за попълване на библиотечния фонд на село Виница.

    Костадинова и Вълчева благодарят на всички отзовали се. Предстои в началото на следващата седмица да бъде подписан протокол с описание на събраните дрехи и да започне раздаването на нуждаещите се.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ад
      Адмирации
      2 0
      15:05, 28 окт 2016
      Впечатляващо. Оказва се, че в Първомай не всички и всичко е въздух и въздухари.
    Последни новини