18 °C

Първомайска община в челото на черната статистика на тежки пътни произшествия

Пловдивска област е на челно място в черната статистика по брой загинали и брой пътно транспортни произшествия в България от началото на годината до сега, а Първомайска община е третата по тези показатели в областта. Това стана ясно от изнесената статистика по време на пресконференция с Ботьо Гиргинов. Тя беше посветена както на първият учебен ден, така и на първия Европейски ден без загинали на пътя – 21 септември.

До 15 септември 2016 година в Първомайско са станали 14 тежки катастрофи. В тях са загинали 3-ма. Ранените са 15.

Водач в тази статистика е областният град, следван от Асеновград.

В Пловдивска област са възникнали общо 751 тежки пътнотранспортни произшествия, като при тях загиналите са 53, а ранените са 930 души. В сравнение със същия период на миналата година се отчита намаляване на тежките катастрофи и на загиналите с по 11, а на ранените - със 77.

По повод на Европейския ден без загинали на пътя, Гергинов каза, че

усилията ще бъдат насочени към превантивни мероприятия, свързани с най-малките участници в движението - децата и учениците, както на територията на Пловдив, така и на територията на цялата област. 

В обръщение  Ейдън Рийд, президент на инициатора на Деня без загинали на пътя -TISPOL ( Европейска мрежа на службите на пътна полиция) казва:

Без жертви на пътя трябва да е нашата цел всеки ден, не само на 21 септември. Убеден съм, че операцията може да има голям успех, независимо дали ще постигнем нулева смъртност в този ден, тъй като инициативата е достъпен начин да повишим вниманието по темата. 

Всеки ден около 70 човека загиват, други 370 са ранените по пътищата на Европа.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Cu
  CuMo
  2 -1
  14:38, 19 сеп 2016
  Инструкторите не ни ги бива...
 • 2
  На
  Наблюдател
  1 -1
  09:50, 21 сеп 2016
  Знаете ли защо Първомайска община е в първата тройка по тежки пътно транспортни проишествия?
  Публична тайна е, че:
  1. Всяка Божа вечер пият и карат полицаи, пожарникари, бизнесмени "спонсори", шуро-бажанаци, кметове и заместници и какви ли още не Богопомазани
  2. По селата масово се пие и се кара и в много случаи от хора без книжка
  3. Как се извършват годишните технически прегледи в Първомай, примерно до "фалконети" и т.н. и т.н.?
  Продължава ли така да има наши и ваши още повече ще се увеличава "черната статистика" по пътищата на общината.

Хороскоп за 02.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
В момента не виждате по-далече от носа си. Събудете се, огледайте се, животът не е само в ежедневните душевадни проблеми. За тези от вас, които работят над себе си, с други думи учат нещо, звездите вещаят пълен успех.
02 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес работата ще ви донесе удовлетворение, дори не е изключено да получите похвала от вашите работодатели. Определено имате нужда от повече контакти, не се ограничавайте единствено с добре познатия ви кръг от хора. Потърсете път към семейната хармония.
02 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Имате силното желание днес да се заловите здраво за работа, за да реализирате ново начинание. Това ще ви отнеме доста усърдност и енергия, но пък резултата си заслужава. Не се спирайте пред никакви трудности и ще успеете.
02 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Времето ви ще минава в работа и делови разговори, с които ще договаряте бъдещите си проекти. Ако не се разсейвате ще си спестите главоболия. Всичко може да мине и по-леко, от вас зависи, като пестите разумно силите си. Други от вас ще се занимават с неща, които ги карат да се чувстват спокойни и удовлетворени.
02 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Известно напрежение в отношенията ви с околните ще намали активността ви на работното място. Не, че отдавате голямо значение на това, но ще бъдете възпрени по други причини. Помислете дали не допускате грешка в подхода си към служебен проблем, защото тя може да ви струва повече.
02 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Днес ще ви се налага да се занимавате с много и различни дела и да сте в непрекъснато движение. В това обаче е стихията ви, затова се справяте блестящо със задълженията си. Колега ще бъде очарован от ваша постъпка, с която значително го улеснявате в работата му. Подходете с разбиране към вълненията на свой близък, дори да не сте съгласни с намеренията, които има.
02 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Част от представителите на знака ще прекарат този ден сред приятелско обкръжение, което ще ви даде възможност да се разтоварите от грижите си напоследък. Разработвате идея, в която има бъдеще, но избързвате твърде много и това рискува да я осуети. Отношенията ви с постоянни партньор се стабилизират, скоро ще се радвате на хармонична връзка.
02 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не пропускате да изтъкнете заслугите си за развитието на обща задача, но днес са възможни недоразумения. Замисляте ходове, които е добре да огледате от всичките им страни, има риск да бъдете отстранени или да ви атакуват от към слабото ви място. Включете се в подготовката на предстоящо мероприятие, в семейството или в службата.
02 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Добре е да оцените подкрепата, която ви се дава, бъдете благодарни на хората и им покажете това. Но не участвайте в собствените им битки, щом това е извън вашите интереси. Стресът може да бъде овладян, ако отделяте повече време за лични занимания, в това число да слушате музика и се наслаждавате на красиви неща.
02 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успешен ден за индивидуални изпълнения. Самостоятелната ви дейност ще даде резултати, както в творческата работа, така и в бизнеса. Не се претоварвайте. Щадете сърцето си, а също и крайниците. Много любов витае около вас и с романтичната си наг-ласа ще създадете настроение и радост в околните. Не забравяйте приятелите си.
02 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Заслугата ви за решаването на общ проблем и ще ви донесе популярност. Умората и грижите ще ви накарат да потърсите по-приятни занимания, с които да разнообразите деня си. Приятелска покана или друга интересна среща ще внесе настроение и подтикне към сближаване с цел печалба.
02 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Обърнете внимание на нещата, които имат пряко отношение към вас. Едни от тях са работата, партньорите, любимите ви хора и времето. Добрите отношения в семейството ще ви позволят заедно да планирате идващите дни. Опитайте се да внесете спокойствие там, където то липсва, като се погрижите и за собствените си удоволствия.
02 окт 2020
Последни новини