0 °C

Първомайска община в челото на черната статистика на тежки пътни произшествия

Пловдивска област е на челно място в черната статистика по брой загинали и брой пътно транспортни произшествия в България от началото на годината до сега, а Първомайска община е третата по тези показатели в областта. Това стана ясно от изнесената статистика по време на пресконференция с Ботьо Гиргинов. Тя беше посветена както на първият учебен ден, така и на първия Европейски ден без загинали на пътя – 21 септември.

До 15 септември 2016 година в Първомайско са станали 14 тежки катастрофи. В тях са загинали 3-ма. Ранените са 15.

Водач в тази статистика е областният град, следван от Асеновград.

В Пловдивска област са възникнали общо 751 тежки пътнотранспортни произшествия, като при тях загиналите са 53, а ранените са 930 души. В сравнение със същия период на миналата година се отчита намаляване на тежките катастрофи и на загиналите с по 11, а на ранените - със 77.

По повод на Европейския ден без загинали на пътя, Гергинов каза, че

усилията ще бъдат насочени към превантивни мероприятия, свързани с най-малките участници в движението - децата и учениците, както на територията на Пловдив, така и на територията на цялата област. 

В обръщение  Ейдън Рийд, президент на инициатора на Деня без загинали на пътя -TISPOL ( Европейска мрежа на службите на пътна полиция) казва:

Без жертви на пътя трябва да е нашата цел всеки ден, не само на 21 септември. Убеден съм, че операцията може да има голям успех, независимо дали ще постигнем нулева смъртност в този ден, тъй като инициативата е достъпен начин да повишим вниманието по темата. 

Всеки ден около 70 човека загиват, други 370 са ранените по пътищата на Европа.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  Cu
  CuMo
  2 -1
  14:38, 19 сеп 2016
  Инструкторите не ни ги бива...
 • 2
  На
  Наблюдател
  1 -1
  09:50, 21 сеп 2016
  Знаете ли защо Първомайска община е в първата тройка по тежки пътно транспортни проишествия?
  Публична тайна е, че:
  1. Всяка Божа вечер пият и карат полицаи, пожарникари, бизнесмени "спонсори", шуро-бажанаци, кметове и заместници и какви ли още не Богопомазани
  2. По селата масово се пие и се кара и в много случаи от хора без книжка
  3. Как се извършват годишните технически прегледи в Първомай, примерно до "фалконети" и т.н. и т.н.?
  Продължава ли така да има наши и ваши още повече ще се увеличава "черната статистика" по пътищата на общината.

Хороскоп за 16.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
С адекватни и навременни действия ще спечелите добри позиции в една надпревара, освен, че ще постигнете и финансов успех. Всичко това ще ви подтикне по-смело да изразите претенциите си и да покажете, че е добре да се съобразяват с вас. Срещи с хора, които ви обичат трайно ще затвърдят усещането ви за значимост.
16 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Поради различия в гледните точки с подчинените или хората, с които работите са възможни недоразумения и изкривяване на информацията. Следвайте разума си и не се поддавайте на измамни обещания.Отговорни към задълженията си, бъдете внимателни и да не допускайте грешки. Постепенно затрудненията ще отстъпят място на по-успешния ви период, който предстои.
16 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Кратко пътуване извън града е като че ли най- доброто решение за днешния ден. Имате нужда да се откъснете от заобикалящата ви среда и да останете насаме със себе си. Възползвайте се от всяко предложение в тази насока.
16 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Работата ви ще бъде спокойна днес, което ви дава възможност да се захванете с нещо, което отдавна ви интересува. Разбирате се чудесно с хората около вас и нищо чудно заедно с близък колега да успеете да направите нещо наистина впечатляващо. В личен план ще ви се наложи да бъдете по-предпазливи, тъй като са възможни недоразумения.
16 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Добре е да прекарате повече време извън дома си, защото наистина имате нужда от разнообразие. Ако и хората около вас са на същата вълна, толкова по – добре. Това наистина може да ви помогне да си организирате истинско забавление. Отношенията ви с постоянния партньор са обтегнати, но можете да направите много за да промените ситуацията.
16 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наложете си да не мислите за трудностите около вас, споделеното време с близките ви е по-добрият вариант за деня. В личен план ще бъдете в изгодна позиция и осъзнавайки това, ще предприемате решителни стъпки, водещи към целта ви. Ако ви обхване желание да се освободите от излишните неща около себе си, не ги изхвърляйте. Част от тях може отново да ви заинтригуват.
16 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Везни Пътешествията, които предприемете днес може да дадат възможност за романтичен флирт, от който ще останат чудесни спомени. За други благополучно решаване на семейни проблеми. Възползвайте се от предложена услуга.
16 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Семейни задачи ще отнемат от времето и енергията ви днес. Навлизате във важен период от живота си и не си позволявайте отпускане, каквото и да ви струва това. Децата са неделима част от вас, дори и вече пораснали и съдбата им зависи в много отношения от действията, които ще предприемете в тяхна полза.
16 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С различни очаквания и нагласи ще започне деня за повечето от вас. Деловите Стрелци ще насочат вниманието си върху бизнес-задачите, чрез които ще подобрят финансите си. Не позволявайте работата да ви отдалечи от хората, които обичате. Все по-често ще ви се налага да балансирате между желанията и задълженията си.
16 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поставили сте си много задачи, но дали ще успеете сами да се справите. Бъдете деликатни към проблемите на близките си, не ги пресирайте в желанието си да наложите своето. Има факти, които ще ви изненадат, но трябва да ги приемете. Потърсете по-прагматични решения за въображаемите ви проблеми.
16 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не се отказвайте от амбициите си, дори да се струват нереални за някои. Ще изпъкнете с идеи и видими постижения. Ще останете привлечени от личност, която не е безразлична към вас. Това ще разнообрази чувствата ви, а за някои означава и нова, стабилна връзка. Доверието, което ще получите ще ви накара да помислите повече върху поведението си.
16 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Всяка отзивчивост се възнаграждава, дори и да не си давате сметка за това. Въпросите, които ще ви занимават днес ще ви накарат да се обърнете към някого за съдействие. Ако трябва, направете компромис, за да преодолеете непредвидена ситуация. Притесненията ви са излишни, ще се справите.
16 яну 2021
Последни новини