11% от заразените с коронавирус в Първомайско са починали

36 са активните случаи на инфектирани с коронавирус към 1 юли в община Първомай.Четирима са хоспитализирани, а други 32-ма са на домашно лечение.

49 са под карантина като само 1 от тях е контактен със болен. Останалите са след пристигане от рискови зони.

До този момент регистрираните в системата вирусоносители в Първомайско са 796, като излекуваните са 670. Починалите – 90. Това е около 11% от заразените или всеки десети вирусоносител е починал.

На фона на тази статистика – драстично намалява интересът към поставянето на ваксини. Санитарният инспектор Георги Тенгулов алармира, че сме пред нова вълна от заразата. Малкият брой заразени накараха хората бързо да забравят случилото се края на миналата и началото на тази година. Тенгулов напомня, че миналата година по това време не е имало все още доказан случай на заразен в коронавирус в Първомай. Само година по-късно реалността е различна. Според него сега е моментът да бъде поставена ваксина, а крайният срок за първа игла е 25 август. 

 В същото време може да се отбележи, че изтекоха 6 месеца от поставянето на първите ваксини и няма нито един жител на общината с трайни увреждания в резултат от ваксинирането.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини