27 °C

Промените в Наредбата за обществения ред могат да са факт след 2 седмици

 Промените в общинската наредба за чистотата и обществения ред могат да станат факт до две седмици. Това е законовият срок, в който се изготвя протокол от сесията и областният управител трябва да приеме или върне решението на Общинския съвет.

Преди два дни, на редовната си сесия съветниците приеха предложените промени. Те бяха подкрепени от всички политически групи, като Димчо Велев от ГЕРБ и Петър Ганев от Колаиция „Възраждане“ направиха и други предложения.

Велев поиска с допълнителен параграф да се забрани строежа на жилищни сгради и магазини върху общински терени. Той визираше случващото се в махалата до стадиона, където непрекъснато никнат паянтови сгради, неузаконени и ползващи нерегламентирано електричество и вода. Предложението му беше отхвърлено, защото същият проблем се третира в Наредбата за Принудително изпълнение на заповеди за премахване, поправяне или събаряне на строежи или части от тях на територията на община Първомай. Другото предложение на Велев за забрана за разпростарняване на религиозна литература и пропаганда на религии, които не са регистрирани от Българския съд, колегите му решиха първо да проучат въпроса и ако не противоречи на Закона да бъде записано с допълнителен акт.

Петър Ганев направи предложение на нарушители, които изплатят наложен акт в рамките на седмица, да им се опрощават 50% от сумата. След обещанието на председателя на правната комисия Светозар Славчев идеята да бъде подробно разгледана, обсъдена и ако не противоречи на Закона да бъде приета с допълнителен акт, Петър Ганев оттегли предложението си.

Всеобщо мнение на съветниците беше, че направените промени са полезни и са в полза на гражданите, но акцентът трябва да падне на прилагането на наредбата. Защото записаното в нея би останало само добро пожелание, ако никой не следи за спазването ѝ.

С влизането в сила на промените в Наредбата за чистотата и обществения ред на територията на община Първомай трябва да бъдат решени проблемите с провеждането на семейни тържества на открито, използването на озвучителни уредби, употребата на пиротехнически изделия, движението на стада по територията на града и селата, брането на липов цвят и билки, редът за удължаване на работното време на търговски обекти и заведения, уличната търговия, движението на всякакви превозни средства по пешеходната зона.

За спазването на наредбата трябва да следят както организте на МВР, така и на фирмата, отговаряща за общинската охрана. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (11)

 • 1
  Ам
  Амин
  3 -9
  11:44, 2 сеп 2016
  Общественият ред и съвестта трябва да се пречупят... Виж коментара
  • От
   отвратена
   6 -1
   23:28, 3 сеп 2016
   Амин, защо не се концентрираш върху земните си дела с миряните, ами си се впуснал в медийни изяви. Да не се притесняваш, че наредбата за обществения ред ще те засегне. Ти не си по-стока от сватбарите, които ни заливат с маанета.
 • 2
  Въ
  Въпрос
  7 -1
  21:09, 3 сеп 2016
  След като се третира в Наредбата за Принудително изпълнение на заповеди...., кое длъжностно лице в общината със своето действие или бездействие е причината до момента да няма нито една съборена незаконна постройка на общинския терен с адрес Извън регулацията 1. Или на БСП им е много мил електората от махалата?
 • 3
  От
  отвратена
  9 0
  23:46, 3 сеп 2016
  Мозъчният тръст на града проумя най-сетне, че докато едни играят кючеци или кършат снага на мегдана, други опитват да си почиват. Докато едни имат нужда да разпуснат сред шумна компания, други опитват да приспят малки деца. Какъв възход. Аз си мислех, че всичко се свежда до власт, пари и кьорфишеци, а тук чета едва ли не за грижа за хората. Похвално, похвално. Но не е ли редно някой от вас, вместо да се правят на много хрисими, да си подадат оставките. По-честно е, струва ми се.
 • 4
  Ме
  Менчо
  6 -5
  14:01, 4 сеп 2016
  До колкото си спомняме Димчо Велев и бездарния адвокат Христю Вълчев бяха доста често в циганската махала. И циганите доволно се хвалеха че 50 лв. Добра агитация за да гласуват за Герб.
 • 5
  Х3
  Х3
  6 0
  08:02, 5 сеп 2016
  Циганите са Папазовия електорат и общото бреме на града.Социалните помощи,тока водата ,липсата на данъци и каквата и да е законност в махалата са я превърнали в свободна икономическа зона , още по зле в една друга свободна зона на която заедно с безхаберието на управляващите ще берем плода всички заедно. И не се хабете с циганските и турските гласове си имаме кмет отново и така до грая на света .
 • 6
  Ба
  Бай Асан
  4 -3
  11:27, 5 сеп 2016
  Той Пунето винаги е викал дръжте крадеца. Пуненце ми кой ти маза къщата бе джанъм та сега си ревнал срещу нас? Седи си на задника и си дръж езика зад зъбите, че идва времето когато пак ще лижеш и мажеш да ходатайстваме за теб и да ти помагаме да те избират некадърник такъв. Храни куче да те лае това си ти
  • Ба
   Бай Бай
   6 0
   10:34, 6 сеп 2016
   Сиганин българин не храни.Народна мътрост е това другарю Асан.
  • Фу
   Фурко
   1 0
   23:16, 6 сеп 2016
   Съединението прави Силата
 • 7
  39
  39067
  6 0
  08:37, 6 сеп 2016
  Кой плаща водата в махлата?Вярно ли е че идва от кооперацията на Игнат? Кой върти кранчето и прибира парсата тогава? Кой не прилага Наредбата за принудително изпълнение на заповеди...?Кой има интерес вНаредбата за чистотата и обществения ред да няма допълнителен лостов механизъм който да регулира негативните процеси ?
 • 8
  Фу
  Фурко
  4 0
  22:16, 6 сеп 2016
  Бай Асане ний в махалата колко незаконни магазина имаме ? Колко фирми сме открили за това ,колко данъци сме платили ?
  Бай Асане досега кой трябваше да приложи " Наредбата за Принудително изпълнение на заповеди за премахване, поправяне или събаряне на строежи или части от тях на територията на община Първомай" ? Щото много ми хареса в махалата да сме като свободна икономическа зона !

Хороскоп за 20.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Очаква ви ден, който ви предлага разнообразни възможности. Най вече от вас зависи как ще предпочетете да го прекарате, но със сигурност не трябва да спирате да се усмихвате и да забавлявате околните, защото настроението ви е страхотно.
20 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Използвайте даденостите и бъдете полезни с уменията си. Повярвайте, ще бъдете оценени, а и вие самите ще се почувствате по-добре. Хобито ще ви достави удоволствие, а превърнете ли го в основно занимание, ще спечелите повече. Други ще обмислят промени, свързани с работата или пътуванията.
20 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
В каквото и настроение да сте днес, не създавайте напрежение около себе си. Нещата ще се подреждат и без да влагате много нерви, бъдете по-спокойни и усмихнати. Нечия близост ви прави щастливи и внася сигурност в живота ви. Оценете го и се усмихнете, светът е по-добър, когато и вие сте добри към него.
20 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Чуждите неволи ви причиняват страдания и това ви прави раздразнителни. Помогнете, но не изпадайте в крайности. Животът ви ще стане по-спокоен, а вие по-сговорчиви, ако изправите собствените си грешки. Среща с приятел ще ви помогне да се отпуснете. Други ще посветят от времето си в овладяване на нови знания или изучаване на чужд език.
20 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Имате желание за почивка, но и няма да пренебрегнете задачите си днес. Стремежът ви за победа ще ви държи в будно състояние, като наред с това ще показвате и правилното отношение към събитията около вас. Ще се почувствате горди от себе си, запазвайки и уважението на околните.
20 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви дълго мечтан ден в домашна обстановка, където атмосферата едва ли ще бъде нарушавана от разноречия и други неприятни неща. Наслаждавайте се на спокойствието си и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица.
20 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Без излишни вълнения ще разпределите задачите си и ще намерите време за всичко, което предвиждате за днес. Във възможностите ви е да задоволите и желанията на близките си. Това ще ги зарадва и ще подобри настроението и бита им. Предстоят ви незабравими мигове заедно. При водене на преговори бъдете максимално ясни и не изпадайте в излишни монолози.
20 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Имате нужда от почивка, за да възстановите силите си. Заемете се с нещо, което ви е приятно и не се занимавайте с чужди проблеми. Поспортувайте, за да възвърнете добрата си физическа форма и да повишите тонуса си. Денят е създаден точно за това.
20 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес обърнете по-голямо внимание на сърдечния си партньор. Ако напоследък сте пренебрегвали желанията му, сега е момента да поправите грешката си. Опитайте се да прекарате приятно този ден и най - вече да си починете. Имате богато въображение и бихте могли да измислите нещо еднакво интригуващо за всички.
20 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Разнообразие от възможности и добро настроение за представителите на знака. С каквото и да решите да се занимавате, едва ли ще ви е скучно дори за момент. Получавате интересно предложение, на което няма да откажете. Ще ви се наложи да се съгласите със свой близък по важен въпрос.
20 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не идеализирайте прекалено партньора си за да не останете разочаровани от него в един момент. Стремежът ви към независимост ще ви отдалечи от всеки, дръзнал да се доближи до вас. Сами си създавате предпоставки да страдате, като прехвърляте вината върху чуждото несъвършенства.
20 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Имате известни колебания днес относно по-нататъшните си действия на работното място. Изправени сте през труден избор, затова не избързвайте с решението си. Посъветвайте се с хората около вас и се опитайте да разберете и тяхната гледна точка, което ще ви бъде от огромна полза. В личен план си очаква временно разминаване с любимия човек.
20 сеп 2020

Случаен виц

Последни новини