16 °C

Ружди Салим оттегли наредбата за паркиране и се съгласи на обществено обсъждане

Изображение 1 от 3

   Ружди Салим оттегли Проекта на Наредба за условията и реда за паркиране на пътни превозни средства на територията на община Първомай. Това стана след съвместното заседание на ПК по младежта, трудовата заетост, спорт и туризъм и ПК по земеделие, горско стопанство и екология. На него присъства Георги Начев, който внесе своите и на съседите си възражения и направи конкретни предложения по Проекта. Час по късно, на съвместното заседание на ПК по правни въпроси и ПК по образование, култура, вероизповедания и етнически въпроси присъстваха и други граждани, дошли в подкрепа на Начев. Преди да се пристъпи към обсъждане, Ружди Салим взе думата и съобщи, че оттегля точката, съгласявайки се, че има пропуски и недоглеждане в така предложения текст. Той поиска Наредбата да бъде разгледана от широк кръг хора и да бъде преработена с участието на председателя на правната Комисия.

  Въпреки отпадането на това проекторешение, имаше няколко изказвания. Кметът Папазов сподели, че организацията на движение в центъра на Първомай е дала добър резултат и има време да се обмисли и начина на паркиране и да се вземат под внимание направените предложения. Петър Ганев защити необходимостта от платени парко места.

  Дадена беше и думата на присъстващите граждани, които се съгласиха, че има резон да бъде формирана такава зона – за всеки, който бърза и има нужда да спре за кратко в близост до институции каквито са съда, РУП, банки, Общинска администрация и др. Основните възражения бяха, че част от предвидената зона се намира твърде далече от тези офиси и притесненията, че спазването на наредбата ще е само за сметка на живеещите на отдалечените от центъра улици. Към тези притеснения беше прибавен и фактът, че липсва икономическа обосновка на проекта.

  Председателят на Общинският съвет Дечко Петков прекъсна дебатите с аргумента, че точката е оттеглена и че обсъждането на проекта за Наредба ще се проведе на друго място. 

  Гражданите напуснаха заседанието удовлетворени от развоя на събитията.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Ка
   КАТ
   11 0
   12:35, 29 май 2018
   Правилен ход с оттеглянето на проекта. Кому ли е нужен?
   1) да видим какви ще са разходите и приходите. Анализ някой правил ли е? (заплати, наши-ваши и др)
   2) платеното паркиране ще подгони клиентите на бизнеса по центъра. нали се сещате- психологическия момент с платеното паркиране.
   3) дайте ми права и ще докарам на обшината минимум 300лв на ден без платено паркиране.Но ще искам комисионно от печалбата за помощ на възрастни и нуждаещи се. Има си знаци които трябва да се спазват. Само от глоби за неправилно паркиране и неправилно спиране ( това си е вид платено паркиране/спиране извън закона).
   4) Строги санкции и на паркиращите по тротоари без да е спазено правилото за 2м от прилежащите сгради, входове,гаражи,подстъпи и пр.

   Може да се обособи зона без право на паркиране или спиране за да се освободи центъра от ненужно количество автомобили. За тези които работят по центъра има по здравословни начини да се доберат до работата си. малко гимнастика пеш или с велосипед. Според сезона.
  • 2
   До
   Докога ще ги търпим
   8 0
   15:57, 29 май 2018
   Този номер с оттеглянето на наредбата беше ясен.Има малка съпротива и материала е оттеглен!!!.Но има и други ,много смущаващи неща които се случват в общината а не им се дава гласност.Защо един ред не се е написал за резила на ФК"Борислав" и кой, ще носи отговорност за множеството продадени мачове и за анархията която властва там?Така както унищожиха" Борислав" ежедневно опустошават общината.Та.. гениалният план за още малко народна пара в опоскания общински бюджет за сега не мина.А има решение на проблема и той е в ограничението необузданите харчове на администрацията и най- вече на кмета Папазов.
   • Мъ
    Мързелград
    9 0
    17:13, 29 май 2018
    Ще търпим за жалост. Алтернатива няма. Опозицията (герб) на разпад. Останалите я е мръднал някой накриво - шамар зад врата от Коменданте на очна ставка. Все едно бай Тошово време. Репресии и смачкване на опозицията. Сега му казват политика на това. Ама не виждам един свестен който може да замени сегашните или да се опълчи на Коменданте.
  • 3
   Мъ
   Мързелград
   8 -1
   17:00, 29 май 2018
   Е разходите ми са споделени (казал кмета) с персонала и служителки от администрацията. да няма хън-мън. Водя ги с мен навсякъде по чужбините , командировам ги насам натам..., подаръци... какво толкова. Общинска пара. Поне докато съм кмет да е като мед. да ме помнят. Ама шът...тихо... някой да не чуе че ще трябва да се оправдавам....
  • 4
   12
   123
   6 -4
   20:22, 29 май 2018
   Ружди глади мустак и чеше т. Шак. Що ли не
   Е в Пандиза за претрепване на жена си.
  • 5
   Св
   Светлина в тунела
   2 -3
   10:21, 30 май 2018
   Ружди е безгласна буква. Всички го знаем. За жалост колегите му го използват така че да бере срам. Даци груп си управлява града и те стоят зад наредбите. Ружди е най малкото зло узовало се по политически изгоди на този пост. Чак го съжалих на сесията. Той е добър човек на нова служба и си го манипулират старите кадри
   • Чо
    Чочо
    4 -1
    13:35, 30 май 2018
    Грешиш и то много .

  Хороскоп за 05.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Освободете се от напрежението, загърбете минали неприятности и гледайте с надежда напред. Очакват ви успехи, основите на които дълго са поставяни от вас. Благоприятни перспективи се очертават за работещите в областта на търговията и предприемачите. Бъдете внимателни при работа с документи. Добри новини.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес ще успявате. Ще реализирате плановете си дори по-добре от предвиденото. Близък човек ще ви ангажира с проблем, по който едва ли ще можете да сте му полезни. Не позволявайте хорските приказки да променят отношението ви към определена личност, защото тя заслужава повече внимание и уважение.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Обзети сте от творчески идеи, които горите от желание да споделите и осъществите. Предлага ви се чудесна възможност за изява. Ще се радвате на вниманието и обичта както на близките си, така и от страна на колеги и на хора, на които ще бъдете представени. Нова сърдечна тръпка ще ви разтърси и само вие знаете колко далеч искате да стигнете.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес ще отделите повече време на работата си, служебна, делова, лична или обществена. Довеждате до край започната задача и това ви кара да прецизирате детайлите, в очакване на добри резултати. Благоприятно развитие на делови въпрос, касаещ и близките ви, свързан с имоти, дела или други начинания.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще отбележите ново начало за бизнеса си или друга, обвързваща ви с перспективите си активност. Измежду нещата, които определяте за важни са професионалното ви утвърждаване и личния ви живот. За последното ще се погрижите повече, предвид растящите ви желания. Поява на нов човек в живота ви или подновяване на връзка с вече познат ще придобие по-дълбок смисъл за вас.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Разнообразната работа днес, която ви налага общуването с много хора, може да ви изнерви. Старанието ви да сте изрядни във всичко, с което се заемете, често ще бъде проблемно, и то не по ваша вина. Можете да разчитате на помощта на близък приятел, който няма да ви подведе. Независимо от всичко бъдете усмихнати и сърдечни с другите.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Не всичко днес ще се подрежда според очакванията ви. Възможно де възникнат проблеми, чието решаване ще наложи компромиси от ваша страна. За да имате по-малко разочарования, ограничете контактите си до минимум. Бъдете уравновесени и резервирани към непознатите. Не парадирайте с успехите си. Ако го сторите може скоро горчиво да съжалявате.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Привличат ви непознати неща и затова едва ли днес ще се задоволите с обичайните си занимания. Опитвате нещо нестандартно, което ще помните дълго. Едва ли е трудно да ви привлече човек на своя страна, тъй като сте в настроение и лесно се съгласявате с привлекателни идеи. Ако започвате нещо днес, непременно го довършете, защото иначе ще си създадете двойна работа.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Радвате се на един полезен ден. Независимо от заниманията си ще запазите доброто си настроение и ще успеете да го предадете и на околните. Разбирате се чудесно с човек, който отдавна ви привлича и нищо чудно скоро отношенията ви да се задълбочат.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Разтоварващи занимания ще ви помогнат да се освободите от натрупаното напрежение и ще подобрят настроението ви. Заобиколете се с обичани хора, с които чувствата ви са взаимни. Неочаквани новини ще ви зарадват. Решението ви да помогнете на някого е похвално и ви прави чест.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако трябва наложете усилия за да намалите темпото и да не сте все заети и активни просто по навик. Важно е да проявите благоразумие. Днес не всичко, което ви е доставяло удоволствие или ви е носело придобивки, ще ви въздейства по същия начин. Отделете от времето си и помогнете на близките си, но в никакъв случай не чакайте отплата.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Характерни за този ден са спокойствието и доброто настроение. Подхождате положително към всяко нещо, с което се сблъскате и това до голяма степен определя и добрите резултати, които постигате. Отпадат съмненията ви относно човек, когото сте считали за прегрешил спрямо вас. Имате чудесната възможност да се отпуснете и забавлявате вечерта.
  05 юни 2020
  Последни новини