Български мафиоти контролират заведенията в Мадрид

Български престъпни групи контролират заведенията в Мадрид, пише в последния си брой испанският вестник ABC. Изданието разказва истината, която испанците отдавна знаят.

10 май 1999 година една жестокост беляза нощта на Мадрид. Престрелка на входа на една от известните дискотеки - "Амнесия" остава един убит и трима ранени. Куршумите отнемат живота на Виктор Мануел Позо Патон - жертва на не по-малко известната банда на иранците, която се бореше за контрола над каналите за наркотици. Куршумът, пронизал Патон всъщност бе първият сигнал, който привлече вниманието на мадридчани към мафията на портиерите в дискотеките в града.

От убийството на Патон минаха десет години. Бандата на иранците не потъна в забрава, макар и вече да е част от историята. Вече знаем: престъпността не изчезва, просто се трансформира в нови форми. И точно такава трансформация преживяват този тип мафии. Вече пета година българите са тези, които контролират заведенията. И не е хубаво да им се противопоставяш.

Най-известната българска мафиотска група е тази на Иво, както е известен на тълпата тридесет и петгодишният тартор. Става въпрос за един истински господар на нощта, който има своята армия от портиери, разположени по мадридските дискотеки. Начинът му на действие и като на повечето други мафиотски кланове - поставянето на портиер на клана е известно в престъпните среди като "трошене на кости".

Според полицейските източници мафиотските групи принуждават дискотеките да назначават точно определени портиери и съответно вземат 20 на сто от заработката им. Така, ако един портиер изкара 100 евро на нощ, шефът на бандата прибира 20.

Групата на българина Иво е съставена преди всичко от украинци, въпреки че в редиците й има и румънци - всичко около 100 души.
Според полицията основният проблем се крие в липсата на регламент. В Каталуня например, за да работиш като портиер, трябва да имаш специално разрешение. Това изискване ще бъде въведено и в Мадрид. Засега обаче портиерите са такива, каквито ги знаем - горили, които всяват страх. "Изваяни" във фитнесите, непризнаващи никакви правила.

Освен всичко друго, те вземат участие и в трафика на наркотици. Те контролират заведенията и казват какво да се случва в тях. Това е техният живот и те определят правилата. Пред септември, миналата година, един източноевропеец се добра, с изпочупени кости, до една бензиностанция в Толедо, преследван от мъчителите си. Единствено намесата на присъстващите хора го спаси от сигурна смърт. Зад всичко това отново седеше Иво.
Източник: bgvesti.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини