3 °C

3500 лева струва новата пропускателна система в Общинска администрация

Изображение 1 от 4

  3500 лева струва пропусквателната системата в сградата на общината – става ясно от писмо – отговор на наше запитване до ОбА по Закона за достъп до обществена информация. Към отговора са приложени копия на две фактури за доставката и монтирането на системата.

  До пускането на системата в действие сградата се охраняваше от един портиер, но имаше свободен режим на достъп. Коридорите на общинска администрация се ползваха за изложбени зали, посещавани от граждани. Сега това няма да бъде преустановено, но ще е безсмислено да се прави.

  И доставката, и монтажът на съоръжението, осигуряващо пропускателната система в сградата на Общинска администрация гр. Първомай са извършени от един субект – ЕТ „СЪНИ АНАЛИТИК”. Доставчикът е избран след предварително проучване сред фирми, предлагащи закупуване, доставка и монтаж на подобни съоръжения, на база икономически най-изгодната оферта, която бе представена, се казва още в отговора, подписан от секретаря на общината Ана Николова.

  Необходимостта от въвеждането на пропускателен режим в сградата на Общинска администрация гр. Първомай е обяснена със зачестилите противообществени прояви и с цел превенция на правонарушенията и предотвратяване на посегателства върху общинско имущество, както и за повишаване степента на сигурност. Има и предписания, дадени от РУ „Полиция” гр. Първомай към ОДМВР – Пловдив,с вх.№66-01-5 от 27,03,2013г.

  Въпреки въведената система, не е отпаднала необходимостта на входа на сградата да има пропускар, чиято задача е да информира и насочва гражданите. Същевременно е осигурен свободен достъп до канцелариите и касите на Звеното за местни приходи, както и до гишетата на гражданска регистрация и деловодството. Теодора Кирякова 

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   За
   Защо, бе?
   26 -2
   12:14, 15 юли 2016
   Поредната глупост! Противообществените прояви в общината се създават единствено от служителката на общината - строителната техничка Лилия Динкова. По евтино за данъкоплатците е да изхвърлите Динкова, вместо да поставяте тези заграждения. А може би нашите управляващи се боят от народната любов и затова ограничават достъпа в общината? По-далече от хората по-малко проблеми за решаване. Харно е хорото.
   • Пф
    пффф
    10 0
    13:16, 15 юли 2016
    Че то Лилия няма нищо общо с тези заграждения, тъй като е от другата страна., т.е. разградена овца!
  • 2
   Пъ
   първокласник
   4 0
   12:23, 15 юли 2016
   Как се пише "пропускам " или "ПропускВам"?
   • 22
    22222
    8 0
    13:19, 15 юли 2016
    Не така мойто момче ,много питаш първокласнико.Както сметне за добре ,леля ти Теди, така може да си пише.Ти си умно дете и не и се вързвай.
   • 12
    123
    1 0
    17:34, 19 юли 2016
    В първи клас дублетите учите ли ги?
  • 3
   12
   123456789_1468580244
   12 -1
   13:57, 15 юли 2016
   Е пак на другарят Митков да се крие от гражданите и от циганските си тартори.
  • 4
   Оч
   очевидец
   11 0
   14:04, 15 юли 2016
   И защо ви е тази система? Общини са на прага на финансов колапс, те тръгнали заграждения да правят. Или все още има европари за усвояване?
   • 15
    159А
    17 -2
    14:31, 15 юли 2016
    За да не пречукат кмета случайно хаха
  • 5
   За
   за Катя
   8 -2
   20:03, 15 юли 2016
   За да не вземе някой да пенсионира Катя Николова....огражденията да я пазят...
  • 6
   Ге
   Георги Стойчев
   7 0
   17:37, 16 юли 2016
   еди, информацията която са ти предоставили е непълна. От едната фактура за 2 000 лева става ясно, че е за плащане по предварителна/ проформа фактура. Тази проформа е съществена в случая, защото от нея бихме могли да разберем какво точно е доставено, монтирано и т.н. Другата фактура е потресаваща - "ремонт на врата". Нали говорим за нова охранителна система... какъв е тоя ремонт. Обръщам внимание, че проверих тази фирма и в търговския регистър - тя е доста умряла и от пререгистрацията си до момента по партидата й няма никакво движение. Нещо повече, тези две фактури са без ДДС или с други думи едноличния търговец няма и годишен оборот от над 50 000 лева. Какви са тия специалисти, които са наели. Също така, общината не е ли сключила някакъв договор с тези хора, няма ли някаква оферта поне. Излича, че те са се оставили онези да монтират каквото монтират и после да им пуснат една, две фактури и каквато е сумата да я платят.
   • Пъ
    Първомай юг
    2 0
    15:13, 17 юли 2016
    Само две думи ще кажа: умен човек!
  • 7
   Ля
   лястовица
   11 -1
   17:58, 16 юли 2016
   Първо да вземе кмета да почисти ама основно цялата сграда на общината, че е започнала да прилича повечена общински кенеф отколкото на административно учреждение
  • 8
   Пр
   пропсувателен режим
   12 -1
   18:57, 16 юли 2016
   Такъв измислен пропускателен режим за охрана на общината стана наложителен в момента в който кмета и дон Домат се разделят с гавазите-пъдари на Баръмов. След като изцедиха до капка персоналния му ресурс по време на изборите, сега констатираха че "дружбата" с него от към пари им е много скъпа и най-вече неефективна, а следователно и абсолютно ненужна.
   Да пази кмета и отзад и отпред , доверие е гласувано на мъжа на верния съветник от БСП д-р Симеонова.Следователно кадровото предложение е на самия Митков. Персоналната липса на потенциалния канадец от с.Брягово вече се чувствала осезаемо на ментора му - свинар др. Гергов.
   • Пи
    питанка
    8 0
    22:48, 16 юли 2016
    Тоя нов пишман охранител, сегашен на симеонова ,не беше ли №5 или 6 съпруг на една бивша телевизионна водеща?
  • 9
   Ка
   Как Сийка
   11 0
   21:46, 16 юли 2016
   А бе, некой виждал ли е кмета скоро? Да не се е споминал тоз човечец. Аз от нова година не съм го виждала. А преди изборите кат чи ли спеше между мене и мъжъ ми
  • 10
   Уй
   Уйку Ваню
   8 0
   19:32, 17 юли 2016
   Не ма как Сийке - маа крачоли из общината още и се чуди на кадровите назначения на Митков и Хубинов. Даже си е пуснал едновременно и трите зама в отпуска, кой в Канада, кой от свещения месец Рамазан не работи въобще, кой просто се е запилял от солидарност с другите двама и го кара по инерция - иначе и сам кмета е кмет.
  • 11
   99
   9999
   4 0
   13:47, 18 юли 2016
   защо Митков и Хубенов те са вече извън играта ХА ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Хороскоп за 26.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят е прекрасен за вас, но поради дреболиите, в които сте се заровили има опасност да не го усетите. Отърсете се за миг от неприятностите и се огледайте. Имате чудесни възможности да направите деня си приятен. Семейството ви с готовност ще се отзове на предложението ви за излет в планината.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Работата ви днес ви предлага много възможности. От вас зависи как ще предпочетете да работите, затова се спрете на най-доброто за момента. Сътрудничеството на работното място днес е особено ползотворно, благодарение на него ще постигнете неща, които не сте и очаквали. Имате време да обмислите отношенията си с любимия човек и може би да преосмислите поведението си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Убедени сте, че вървите по своя си път и трудно ще се поддадете на внушения, въпреки желанието на някои да ви разколебае. Бъдете последователни в действията си и планирайте дългосрочната си програма, като не пренебрегвате и маловажните детайли в нея. Предстояща визита ще ви направи по-активни в организацията й.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Решавайте възникващите въпроси своевременно, не ги оставяйте да се натрупват. Последователност в работата и дипломатични отношения, това са част от условията да имате повече свобода в действията. Изберете подходящ момент, за да съобщите своето решение на партньора си, с което да го зарадвате.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Почти не съществуват неща, които да са в състояние да ви откажат от намеренията в. И резултатите ще са налице. Амбицията ви по отношение на един проект е особено голяма и сте склонни да действате рисковано. Помислете сериозно какво да направите, за да задържите вниманието на някой, който вече губи търпение.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Днес някои от вас отделят прекалено много време за дреболии. Незначителни спречквания с близките ви в къщи може да развалят настроението ви. Добре е да прекарате деня извън дома, далеч от всякакви проблеми. Възможности в тази насока няма да ви липсват и остава само да проявите нужната решимост. Не се поддавайте на инерцията.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Сега е момента да осигурите финансово бъдещето си. Изключителният успех на проект, който завършвате ще ви позволи да инвестирате средства в много доходоносен бизнес. Интуицията и трезвата ви преценка ще ви подскажат на кого да се доверите.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще успеете да свършите по-голяма част от планираното. При добра организация и реална преценка на възможностите ви, няма да ви притесни нищо. Оставяте на втори план сърдечния си партньор и това може да доведе до нежелани последици. Поговорете и обяснете добре намеренията си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще са ви необходими немалко усилия днес, за да осъществите набелязаните цели. Вие обаче сте твърдо решени да постигнете намеренията си и едва ли нещо ще е в състояние да ви откаже. На моменти обаче сте твърде напористи и това може да остави грешно впечатление у околните, така че опитайте се да контролирате емоциите си. Не действайте прибързано.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Личните предпочитания и деловите задачи ще се превърнат в приоритетни за вас, но те ще ви носят добро настроение и печалби. Желанията ви днес ще се сбъдват и без да си давате много труд.. Едно пътуване ще ви срещне с интересни хора. У дома ще научите новини, свързани с по-младите представители на семейството.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ако се освободите от натоварващи мисли имате предпоставки денят ви да е приятен. Не се лишавайте от нещата, които ви карат да се чувствате свободни и да живеете пълноценно, търсете ги, ако ви липсват. Не пренебрегвайте почивката и мислете за бъдещето си, ще си помогнете от сега, ако подредите добре програмата си.
  26 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С желание и готовност сте да свършите всичко, което планирате. Въпреки съботния ден програмата ви е натоварена, но ще се справите. Нещо приятно и очаквано ще внесе много светлина и радост в живота ви. До вас ще има някой, който ще ви помогне по-добре да се организирате и да осъзнаете значимостта си за другите.
  26 яну 2021
  Последни новини