17 °C

3500 лева струва новата пропускателна система в Общинска администрация

Изображение 1 от 4

  3500 лева струва пропусквателната системата в сградата на общината – става ясно от писмо – отговор на наше запитване до ОбА по Закона за достъп до обществена информация. Към отговора са приложени копия на две фактури за доставката и монтирането на системата.

  До пускането на системата в действие сградата се охраняваше от един портиер, но имаше свободен режим на достъп. Коридорите на общинска администрация се ползваха за изложбени зали, посещавани от граждани. Сега това няма да бъде преустановено, но ще е безсмислено да се прави.

  И доставката, и монтажът на съоръжението, осигуряващо пропускателната система в сградата на Общинска администрация гр. Първомай са извършени от един субект – ЕТ „СЪНИ АНАЛИТИК”. Доставчикът е избран след предварително проучване сред фирми, предлагащи закупуване, доставка и монтаж на подобни съоръжения, на база икономически най-изгодната оферта, която бе представена, се казва още в отговора, подписан от секретаря на общината Ана Николова.

  Необходимостта от въвеждането на пропускателен режим в сградата на Общинска администрация гр. Първомай е обяснена със зачестилите противообществени прояви и с цел превенция на правонарушенията и предотвратяване на посегателства върху общинско имущество, както и за повишаване степента на сигурност. Има и предписания, дадени от РУ „Полиция” гр. Първомай към ОДМВР – Пловдив,с вх.№66-01-5 от 27,03,2013г.

  Въпреки въведената система, не е отпаднала необходимостта на входа на сградата да има пропускар, чиято задача е да информира и насочва гражданите. Същевременно е осигурен свободен достъп до канцелариите и касите на Звеното за местни приходи, както и до гишетата на гражданска регистрация и деловодството. Теодора Кирякова 

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   За
   Защо, бе?
   26 -2
   12:14, 15 юли 2016
   Поредната глупост! Противообществените прояви в общината се създават единствено от служителката на общината - строителната техничка Лилия Динкова. По евтино за данъкоплатците е да изхвърлите Динкова, вместо да поставяте тези заграждения. А може би нашите управляващи се боят от народната любов и затова ограничават достъпа в общината? По-далече от хората по-малко проблеми за решаване. Харно е хорото.
   • Пф
    пффф
    10 0
    13:16, 15 юли 2016
    Че то Лилия няма нищо общо с тези заграждения, тъй като е от другата страна., т.е. разградена овца!
  • 2
   Пъ
   първокласник
   4 0
   12:23, 15 юли 2016
   Как се пише "пропускам " или "ПропускВам"?
   • 22
    22222
    8 0
    13:19, 15 юли 2016
    Не така мойто момче ,много питаш първокласнико.Както сметне за добре ,леля ти Теди, така може да си пише.Ти си умно дете и не и се вързвай.
   • 12
    123
    1 0
    17:34, 19 юли 2016
    В първи клас дублетите учите ли ги?
  • 3
   12
   123456789_1468580244
   12 -1
   13:57, 15 юли 2016
   Е пак на другарят Митков да се крие от гражданите и от циганските си тартори.
  • 4
   Оч
   очевидец
   11 0
   14:04, 15 юли 2016
   И защо ви е тази система? Общини са на прага на финансов колапс, те тръгнали заграждения да правят. Или все още има европари за усвояване?
   • 15
    159А
    17 -2
    14:31, 15 юли 2016
    За да не пречукат кмета случайно хаха
  • 5
   За
   за Катя
   8 -2
   20:03, 15 юли 2016
   За да не вземе някой да пенсионира Катя Николова....огражденията да я пазят...
  • 6
   Ге
   Георги Стойчев
   7 0
   17:37, 16 юли 2016
   еди, информацията която са ти предоставили е непълна. От едната фактура за 2 000 лева става ясно, че е за плащане по предварителна/ проформа фактура. Тази проформа е съществена в случая, защото от нея бихме могли да разберем какво точно е доставено, монтирано и т.н. Другата фактура е потресаваща - "ремонт на врата". Нали говорим за нова охранителна система... какъв е тоя ремонт. Обръщам внимание, че проверих тази фирма и в търговския регистър - тя е доста умряла и от пререгистрацията си до момента по партидата й няма никакво движение. Нещо повече, тези две фактури са без ДДС или с други думи едноличния търговец няма и годишен оборот от над 50 000 лева. Какви са тия специалисти, които са наели. Също така, общината не е ли сключила някакъв договор с тези хора, няма ли някаква оферта поне. Излича, че те са се оставили онези да монтират каквото монтират и после да им пуснат една, две фактури и каквато е сумата да я платят.
   • Пъ
    Първомай юг
    2 0
    15:13, 17 юли 2016
    Само две думи ще кажа: умен човек!
  • 7
   Ля
   лястовица
   11 -1
   17:58, 16 юли 2016
   Първо да вземе кмета да почисти ама основно цялата сграда на общината, че е започнала да прилича повечена общински кенеф отколкото на административно учреждение
  • 8
   Пр
   пропсувателен режим
   12 -1
   18:57, 16 юли 2016
   Такъв измислен пропускателен режим за охрана на общината стана наложителен в момента в който кмета и дон Домат се разделят с гавазите-пъдари на Баръмов. След като изцедиха до капка персоналния му ресурс по време на изборите, сега констатираха че "дружбата" с него от към пари им е много скъпа и най-вече неефективна, а следователно и абсолютно ненужна.
   Да пази кмета и отзад и отпред , доверие е гласувано на мъжа на верния съветник от БСП д-р Симеонова.Следователно кадровото предложение е на самия Митков. Персоналната липса на потенциалния канадец от с.Брягово вече се чувствала осезаемо на ментора му - свинар др. Гергов.
   • Пи
    питанка
    8 0
    22:48, 16 юли 2016
    Тоя нов пишман охранител, сегашен на симеонова ,не беше ли №5 или 6 съпруг на една бивша телевизионна водеща?
  • 9
   Ка
   Как Сийка
   11 0
   21:46, 16 юли 2016
   А бе, некой виждал ли е кмета скоро? Да не се е споминал тоз човечец. Аз от нова година не съм го виждала. А преди изборите кат чи ли спеше между мене и мъжъ ми
  • 10
   Уй
   Уйку Ваню
   8 0
   19:32, 17 юли 2016
   Не ма как Сийке - маа крачоли из общината още и се чуди на кадровите назначения на Митков и Хубинов. Даже си е пуснал едновременно и трите зама в отпуска, кой в Канада, кой от свещения месец Рамазан не работи въобще, кой просто се е запилял от солидарност с другите двама и го кара по инерция - иначе и сам кмета е кмет.
  • 11
   99
   9999
   4 0
   13:47, 18 юли 2016
   защо Митков и Хубенов те са вече извън играта ХА ХА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Хороскоп за 27.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Готовността ви за действие е впечатляваща, предвид обстоятелствата покрай вас. Като начало се убедете, че е във вашите възможности. Не се ангажирайте с прекалено много задачи, това може да ви донесе повече напрежение. Отнесете се с внимание към човек от обкръжението ви, който е добър към вас, а вие му обръщате гръб.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Времето ще работи за вас и ще стигне за всичко, а задачите ви ще се реализират както ги предвиждате. Обърнете повече внимание на семейството си, напоследък сте твърде заети и пропускате важни моменти. Не бъдете прекалено недоверчиви към направена ви оферта. Откриват ви се възможности, за каквито сте мечтали.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изпълнени сте с ентусиазъм. Контактите с близките ви действат тонизиращо, а разбирането от страна на любимия човек ви кара да забравите проблемите. Действайте, впускайте се в рисковани начинания, успехът е на ваша страна.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Денят за много от вас ще премине в спокойна обстановка, сред близки или приятели. Други ще използват времето си за професионална подготовка, предстоящи изпити или делови срещи поддържат кондицията и вниманието им будни. Не допускайте дреболии да помрачат настроението ви, погледнете на тях от друг ъгъл и ще ги преодолеете по-лесно.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще се почувствате значително по-добре, ако не говорите за всичко онова, което ви тревожи. Не за друго, а защото е възможно да нараните без причинно някой до вас, без от това да спечелите. Вечерта ви ще бъде приятна, но заслуга ще е на някой, който ви обича. Бъдете откровени с него и не крийте отношението си, каквото и да е то.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Предпочитате да прекарате този ден сред хора, общувайки вместо да си седите у дома. Ще ви се отдаде такава възможност към средата на деня, когато приятен ангажимент ще ви срещне с интересни личности. Можете да научите много и да споделите част от своя опит, което пък ще бъде от полза за събеседниците ви. На някои от вас предстои пътуване по работа.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви интересен ден, изпълнен с положителни емоции. Независимо с какво предпочетете да се занимавате със сигурност ще откривате приятни неща във всяко нещо. Ново запознанство ще въодушеви необвързаните от вас. Личното ви обаяние няма да остане незабелязано от хората около вас. Възможно е да се запалите по нещо ново и вълнуващо.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Рутинните задачи ще запълват голяма част от деня ви, но и към тях ще подхождате с нужната отговорност и внимание. Добри перспективи както за вас, така и за близките ви. И с право ще получите дарове за това, което давате. Обадете се на приятели и разпуснете вечерта.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Съществуват проблеми, които понякога ви причиняват притеснения. Въпреки, че сте силни, чувствителността ви е изострена и ще приемете случващото се като особено сериозно. Можете да се справите и с по-малък разход на енергия. Бъдете практични и не се колебайте да направите компромис, ако трябва.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  В прекрасно настроение сте и с удоволствие и нетърпение пристъпвате към обичайните си занимания. Среща с интересна и привлекателна личност ще направи този ден незабравим. Не пропускайте добрата възможност, която ви се открива. Това може да е началото на стабилна и трайна връзка. Не всеки среща такъв човек, а и скоро едва ли ще ви се отдаде подобна възможност.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Избягвайте промените днес. Домашният уют е препоръчителен и доста здравословен. Вечерта прекарана в дружелюбна приятелска компания е най-удачният завършек на деня. Непредпазлив флирт може да ви създаде неприятности.
  27 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Няма да сгрешите, ако се вслушате в собствените си разсъждения и желания. С добрите си организаторски умения ще трансформирате работата в удоволствие. Някои от вас ще предприемат пътуване до нови и непознати за тях места. Това ще ги зареди с много енергия. Ще изживеете приятни мигове с любимите си хора.
  27 сеп 2020
  Последни новини