16 °C

Община Първомай възнамерява да разкрие център за социална рехабилитация

Община Първомай е с намерение да разкрие Център за социална рехабилитация и интеграция. Това е дейност, която ще бъде делегирана от държавата, т.е. заетите в нея ще се финансират от републиканския бюджет.

Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) е комплекс от социални услуги, свързани с извършване на рехабилитация, социално-правни консултации, образователно и професионално ориентиране, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване. Основната цел на услугата е създаването на възможности за подобряване качеството на живот чрез включване в комплексни рехабилитационни услуги, подкрепа на всеки потребител за развитие на адаптивни, битови и социални умения и пълноценно включване в общността, насърчаване на потребителите за развитие на личностните качества и стимулиране на позитивно мислене качествено общуване, постоянна и качествена грижа на лица и деца и техните семейства.

То се налага както заради тенденцията към застаряване на населението, така и от големия брой хора, които остават извън обхвата на съществуващите социални програми. На територията на община Първомай има реална необходимост от социални услуги, свързани с превенция на изоставянето, превенция на насилието и отпадане от училище, деинституционализация и реинтеграция на деца, консултиране и подкрепа на семейства в риск, консултиране и подкрепа на деца с противообществени прояви.

Предложението ще влезе в дневния ред на редовната сесия на Общинския съвет в Първомай. Съветниците ще трябва да решат дали тази услуга трябва да допълни Годишния план за развитие на социалните услуги за 2021 г. 

Тодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Яя
  Яяяяяяяяя
  5 0
  11:50, 23 юни 2020
  Къде си, Питагор? Пуснаха коментарите.
 • 2
  Бо
  Бонус
  1 -1
  11:51, 23 юни 2020
  Не са ви пуснали коментарите, а БОНУС - за това , че от сутринта интернетът чезне и не можете да си свършите качествено работата!!!
 • 3
  На
  на Тенчев с любов
  2 0
  12:26, 23 юни 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ни
   Нищо
   2 -1
   16:59, 23 юни 2020
   Нищо такова нямаше , а и не се уточняваше кой Тенчев...Имаше просто едни глупости на болен мозък, но не и изброеното от вас...
 • 4
  Мо
  МонаЛиза
  2 -4
  13:32, 23 юни 2020
  Искам да знам как се спазват мерките за сигурност против COVID -19 в общината и в частност в града?! Като гледам как се разпуснахте доста ще страдате...
  • Мо
   Моньо
   5 0
   14:51, 23 юни 2020
   Никак,аз ще ти кажа!Разпусната работа!
 • 5
  12
  123
  8 0
  13:55, 23 юни 2020
  Кажете с две думи: на кое некъдърно лице се осигурява работно място?
  • Не
   НекАдърно
   3 -1
   17:02, 23 юни 2020
   Оправи правописа , но въпросът ти има смисъл. Дори и да е полезна в абсолютния си замисъл идеята, кой ли некадърник ще оглави мероприятието???!!!

   Така и не се огласи, освен Ангел Муратев, кого друг го напусна поста му???
 • 6
  Ка
  Кадърния
  1 -2
  20:48, 23 юни 2020
  Кого друг го напусна поста му? Стилни грешки , драги/а ! Да не говорим за безмислието на мисълта ти.
  Ясно е, че ще се намърда поредният нагаждач.
  • Ха
   Ха ха ха
   4 0
   05:01, 24 юни 2020
   Плоско мислене. Точно това означава, когато някого го напусне постът му - той е сложен на него, натиска се за него, ама постът някак си му се изплъзва, критикарююююю!!!
 • 7
  Ех
  Ех,
  2 -3
  13:37, 24 юни 2020
  От писаното значи ли, че въпросния паднал от стола , се гласи да седне в нов шезлонг...с това богатство на талията, по-добре да полегне...
  • 12
   123
   4 -1
   22:37, 24 юни 2020
   То стози некадърен кмет и антуража му какво да се случи.Ама ще търпим.Ние си го избрахме това Бряговско котило.И Дебърския Ценко ще търпим.Хубав лош те са.Още малко остана.
 • 8
  До
  До 123- фалшификатът
  3 -2
  05:28, 25 юни 2020
  Статията е за едно, а ти въртиш, сучеш, пак до кмета опря. Айде, сменяй грамфона, че ни омръзна да ревете още за Папаза.
  • До
   До до ДО
   4 0
   07:00, 25 юни 2020
   Друго си беше до Папаза.Ще дойде ще ни покани на това онова,ще ни каже какво работи,кой посреща и изпраща.А пък тоя мълчи като комунист.
 • 9
  Кк
  ККК
  1 0
  17:36, 25 юни 2020
  Рибата в морето те тиган слагат..А Ружди кво ще каже по въпроса.
  • На
   На Р.
   1 0
   11:33, 26 юни 2020
   Той е зает. Джамия ще издига.

Хороскоп за 31.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Нуждаете се от глътка въздух и спокойствие, за това не се колебайте да оставите работата и да си починете днес. Близостта на природата ще ви зареди с енергия, както и да се забавлявате според нуждите си. Предстои да вземете решение по въпроси, касаещи и други хора. Финансовото ви състояние ще се подобри.
31 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
През днешния ден неколкократно ще благодарите на късмета си. Наистина пред вас се откриват прекрасни шансове, които ще бъдат умело използвани от комбинативната ви мисъл. Отделете част от времето си за вашите близки, те имат нужда от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Пренебрегвате нещо планирано днес, за да успеете да изпълните друг свой ангажименти и това ще внесе объркване в предварителните ви планове. Въпреки това ще съумеете да се ориентирате навреме кое е най-добре за вас и как трябва да го свършите. Добре ще е ако не пренебрегвайте съветите на околните, защото и другата гледна точка може да се окаже ценна за вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Променете виждането си по въпросите, които ви тревожат и ще откриете решение на проблемите. Не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед. С радост ще приемете подкрепата на някого, тя е важна и по други причини. Присъствието му ще ви окуражи и вдъхнови до степен да отключите скрити у себе си качества.
31 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Времето няма да ви стигне за всичко, което предвиждате да свършите днес. Живейте спокойно, скоро ще получите това, за което се борите. Дайте си отговор на въпроса, защо постигате едно, а друго не, при положение, че сте еднакво отговорни. Може би още не е дошъл момента, не мислите ли?
31 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Пътуванията са добра възможност да изчистите мислите и се заредите с нови впечатления. За удоволствие или работа, но във всички случаи с желание. Не сте застрашени от разочарования, за това добре обмислете детайлите и не избързвайте в решенията си. Оставете се усещанията да ви отведат на подходящото за случая място.
31 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
В чудесна форма сте. Няма причини да се отказвате от кратко пътуване или някаква друга промяна. Афинитетът ви към авантюри на работното място днес ще ви въвлече в забавна ситуация. Не подценявайте човека срещу вас. Не можете да сте сигурни какво се крие зад красивата външност.
31 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Днес като че ли ще обръщате внимание единствено на грешките и на недостатъците на околните. Помислете, че и собствения ви характер не е лек и се опитайте да улесните близките си. Необходима ви е почивка, натрупало ви се е прекалено много раздразнение.
31 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
За повечето от вас стоенето в къщи днес би било чиста загуба на време. Навън ви очакват интересни събития и разнообразие, за което отдавна копнеете. Не пренебрегвайте случайността, която ви е приготвила вълнуващи преживявания. Прекарвате ценни мигове със своя сърдечен партньор. Радвате се на споделени чувства.
31 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Мнозина от вас ще се занимават с интересна дейност. Въпросите, които не са ви ясни оставете за идващите дни. Посветете времето си на дома и близките ви. Направете деня им спокоен и весел. Спазете традицията и се докоснете до християнските символи на вярата.
31 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Денят едва ли ще се различава с нещо особено, освен ако вие не се постараете да го направите интересен. Направете промени в дома си, които ще освежат обстановката така, както и настроението ви. Вечерта поканете приятели на вечеря, сготвена от вас.
31 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Душата ви жадува за разнообразие и днес може би ще го откриете извън сферата на професионалните си ангажименти. Не прибързвайте с критичните си преценки за непознати. Ще ви потърсят за компетентен съвет и резултатът му може да повлияе положително на банковата ви сметка. Очакват ви вълнуващи предложения от хора, за чието съществуване вие отдавна сте забравили.
31 окт 2020
Последни новини