6 °C

Община Първомай възнамерява да разкрие център за социална рехабилитация

Община Първомай е с намерение да разкрие Център за социална рехабилитация и интеграция. Това е дейност, която ще бъде делегирана от държавата, т.е. заетите в нея ще се финансират от републиканския бюджет.

Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) е комплекс от социални услуги, свързани с извършване на рехабилитация, социално-правни консултации, образователно и професионално ориентиране, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване. Основната цел на услугата е създаването на възможности за подобряване качеството на живот чрез включване в комплексни рехабилитационни услуги, подкрепа на всеки потребител за развитие на адаптивни, битови и социални умения и пълноценно включване в общността, насърчаване на потребителите за развитие на личностните качества и стимулиране на позитивно мислене качествено общуване, постоянна и качествена грижа на лица и деца и техните семейства.

То се налага както заради тенденцията към застаряване на населението, така и от големия брой хора, които остават извън обхвата на съществуващите социални програми. На територията на община Първомай има реална необходимост от социални услуги, свързани с превенция на изоставянето, превенция на насилието и отпадане от училище, деинституционализация и реинтеграция на деца, консултиране и подкрепа на семейства в риск, консултиране и подкрепа на деца с противообществени прояви.

Предложението ще влезе в дневния ред на редовната сесия на Общинския съвет в Първомай. Съветниците ще трябва да решат дали тази услуга трябва да допълни Годишния план за развитие на социалните услуги за 2021 г. 

Тодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Яя
  Яяяяяяяяя
  5 0
  11:50, 23 юни 2020
  Къде си, Питагор? Пуснаха коментарите.
 • 2
  Бо
  Бонус
  1 -1
  11:51, 23 юни 2020
  Не са ви пуснали коментарите, а БОНУС - за това , че от сутринта интернетът чезне и не можете да си свършите качествено работата!!!
 • 3
  На
  на Тенчев с любов
  2 0
  12:26, 23 юни 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ни
   Нищо
   2 -1
   16:59, 23 юни 2020
   Нищо такова нямаше , а и не се уточняваше кой Тенчев...Имаше просто едни глупости на болен мозък, но не и изброеното от вас...
 • 4
  Мо
  МонаЛиза
  2 -4
  13:32, 23 юни 2020
  Искам да знам как се спазват мерките за сигурност против COVID -19 в общината и в частност в града?! Като гледам как се разпуснахте доста ще страдате...
  • Мо
   Моньо
   5 0
   14:51, 23 юни 2020
   Никак,аз ще ти кажа!Разпусната работа!
 • 5
  12
  123
  8 0
  13:55, 23 юни 2020
  Кажете с две думи: на кое некъдърно лице се осигурява работно място?
  • Не
   НекАдърно
   3 -1
   17:02, 23 юни 2020
   Оправи правописа , но въпросът ти има смисъл. Дори и да е полезна в абсолютния си замисъл идеята, кой ли некадърник ще оглави мероприятието???!!!

   Така и не се огласи, освен Ангел Муратев, кого друг го напусна поста му???
 • 6
  Ка
  Кадърния
  1 -2
  20:48, 23 юни 2020
  Кого друг го напусна поста му? Стилни грешки , драги/а ! Да не говорим за безмислието на мисълта ти.
  Ясно е, че ще се намърда поредният нагаждач.
  • Ха
   Ха ха ха
   4 0
   05:01, 24 юни 2020
   Плоско мислене. Точно това означава, когато някого го напусне постът му - той е сложен на него, натиска се за него, ама постът някак си му се изплъзва, критикарююююю!!!
 • 7
  Ех
  Ех,
  2 -3
  13:37, 24 юни 2020
  От писаното значи ли, че въпросния паднал от стола , се гласи да седне в нов шезлонг...с това богатство на талията, по-добре да полегне...
  • 12
   123
   4 -1
   22:37, 24 юни 2020
   То стози некадърен кмет и антуража му какво да се случи.Ама ще търпим.Ние си го избрахме това Бряговско котило.И Дебърския Ценко ще търпим.Хубав лош те са.Още малко остана.
 • 8
  До
  До 123- фалшификатът
  3 -2
  05:28, 25 юни 2020
  Статията е за едно, а ти въртиш, сучеш, пак до кмета опря. Айде, сменяй грамфона, че ни омръзна да ревете още за Папаза.
  • До
   До до ДО
   4 0
   07:00, 25 юни 2020
   Друго си беше до Папаза.Ще дойде ще ни покани на това онова,ще ни каже какво работи,кой посреща и изпраща.А пък тоя мълчи като комунист.
 • 9
  Кк
  ККК
  1 0
  17:36, 25 юни 2020
  Рибата в морето те тиган слагат..А Ружди кво ще каже по въпроса.
  • На
   На Р.
   1 0
   11:33, 26 юни 2020
   Той е зает. Джамия ще издига.

Хороскоп за 22.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Въпреки натоварения работен ден, вие сте в цветущо настроение и с чувството си за хумор забавлявате себе си и хората около вас. Няма да усетите как е минал денят, още повече, че нещата, с които се занимавате ще ви донесат удовлетворение.
22 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Настроени сте оптимистично към развитието на ваш бизнес проект и това ви кара да се чувствате спокойни. Проверявайте обаче всяка информация, с която боравите, за да избегнете недоразумения. Изработете си стратегия за действие, тъй като в даден момент може да се окажете неподготвени за следващата си стъпка. Посветете свободното си време на човека до вас.
22 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Търсенията ви ще ви срещнат с хора, с които предстои да развиете общ бизнес или друга делова активност. Добре ще се справите в ситуация, изискваща адекватни решения, предвид знанията и опита, който имате. Ще бъдете привлечени от нещо красиво до себе си, изпълващо ви с ведрина и спокойствие.
22 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще се наслаждавате на спокоен ден на работното място. Работата ви ще ви върви точно както вие сте планирали и затова ще ви остане време за приятни неща. Финансовото ви състояние е добро, можете да направите малък подарък на любим човек.
22 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Отделете повече време за здравето си, ако се чувствате неразположени и с признаци за грип. Такива и други причини могат да нарушат ритъма ви на работа, но ще се постараете, за да свършите плануваните си задачи. Партньорът ще ви изненада приятно, отвърнете на жеста му. Промени у дома.
22 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
И днес ще продължите с темпото от последните дни, давайки предимство на срочните си задачи. Ще се въздържите от изкушения, като не им позволите да ви отклонят от намеренията ви. Денят е подходящ за начало на образователни програми и проекти, насочени към професионалното, физическо и творческо развитие.
22 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Възможен е професионален проблем с делови партньор. Не се доверявайте на някого, за когото е знайно, че не заслужава внимание. Ситуацията е такава, че не трябва да проявявате скромност, а сами да се изтъквате, но все пак умерено. Ще съчетаете почивката с работа и ще увеличите финансите си.
22 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Към съветите на приближен човек подхождайте по вашия си начин. Бъдете резервирани, има вероятност да ви насочат към погрешни действия. Ще намерите спокойствие от светския живот у дома сред семейството си. Близостта на любимите хора ще внесе топлина и чувство на сигурност в душата ви. Не се лишавайте от нея и ще се възстановите по-скоро.
22 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не разпилявайте енергията си в безмислени пререкания. Концентрирайте се върху преследваната от вас цел и с повече постоянство и упоритост съвсем скоро ще се радвате на значителен напредък, а защо не и на краен успех. Бъдете по-внимателни с харченете, не купувайте излишни вещи. Неочаквани пари.
22 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Смело ще пристъпите към действия, осигуряващи защита на интересите ви. Професионалните задачи ще заемат по-голямата част от деня ви. Добре преценете и организирайте времето си, за да ви стигне за всичко. Приемете една протегната към вас ръка, каквото и да означава това.
22 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете този ден на семейството си и се опитайте да си починете в семейна обстановка. Нищо не застрашава спокойствието ви и все пак се постарайте всички да са доволни. Подхождате с разбиране към всеки един човек, затова едва ли ще ви е трудно. Направете нещо и лично за себе си, имате нужда.
22 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Отделяте ненужно много внимание на най - близките си. Със своята отзивчивост вие сякаш им позволявате да ви се качват на главата. Внимавайте при работа с пари, особено, ако това влиза в професионалните ви задължения. Не давайте заеми, и не подписвайте каквито да било документи, без да имате гаранции за юридическата им обезпеченост.
22 яну 2021
Последни новини