24 °C

Община Първомай възнамерява да разкрие център за социална рехабилитация

Община Първомай е с намерение да разкрие Център за социална рехабилитация и интеграция. Това е дейност, която ще бъде делегирана от държавата, т.е. заетите в нея ще се финансират от републиканския бюджет.

Център за социална рехабилитация и интеграция (ЦСРИ) е комплекс от социални услуги, свързани с извършване на рехабилитация, социално-правни консултации, образователно и професионално ориентиране, изготвяне и осъществяване на индивидуални програми за социално включване. Основната цел на услугата е създаването на възможности за подобряване качеството на живот чрез включване в комплексни рехабилитационни услуги, подкрепа на всеки потребител за развитие на адаптивни, битови и социални умения и пълноценно включване в общността, насърчаване на потребителите за развитие на личностните качества и стимулиране на позитивно мислене качествено общуване, постоянна и качествена грижа на лица и деца и техните семейства.

То се налага както заради тенденцията към застаряване на населението, така и от големия брой хора, които остават извън обхвата на съществуващите социални програми. На територията на община Първомай има реална необходимост от социални услуги, свързани с превенция на изоставянето, превенция на насилието и отпадане от училище, деинституционализация и реинтеграция на деца, консултиране и подкрепа на семейства в риск, консултиране и подкрепа на деца с противообществени прояви.

Предложението ще влезе в дневния ред на редовната сесия на Общинския съвет в Първомай. Съветниците ще трябва да решат дали тази услуга трябва да допълни Годишния план за развитие на социалните услуги за 2021 г. 

Тодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (16)

 • 1
  Яя
  Яяяяяяяяя
  5 0
  11:50, 23 юни 2020
  Къде си, Питагор? Пуснаха коментарите.
 • 2
  Бо
  Бонус
  1 -1
  11:51, 23 юни 2020
  Не са ви пуснали коментарите, а БОНУС - за това , че от сутринта интернетът чезне и не можете да си свършите качествено работата!!!
 • 3
  На
  на Тенчев с любов
  2 0
  12:26, 23 юни 2020
  Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • Ни
   Нищо
   2 -1
   16:59, 23 юни 2020
   Нищо такова нямаше , а и не се уточняваше кой Тенчев...Имаше просто едни глупости на болен мозък, но не и изброеното от вас...
 • 4
  Мо
  МонаЛиза
  2 -3
  13:32, 23 юни 2020
  Искам да знам как се спазват мерките за сигурност против COVID -19 в общината и в частност в града?! Като гледам как се разпуснахте доста ще страдате...
  • Мо
   Моньо
   4 0
   14:51, 23 юни 2020
   Никак,аз ще ти кажа!Разпусната работа!
 • 5
  12
  123
  7 0
  13:55, 23 юни 2020
  Кажете с две думи: на кое некъдърно лице се осигурява работно място?
  • Не
   НекАдърно
   3 -1
   17:02, 23 юни 2020
   Оправи правописа , но въпросът ти има смисъл. Дори и да е полезна в абсолютния си замисъл идеята, кой ли некадърник ще оглави мероприятието???!!!

   Така и не се огласи, освен Ангел Муратев, кого друг го напусна поста му???
 • 6
  Ка
  Кадърния
  1 -2
  20:48, 23 юни 2020
  Кого друг го напусна поста му? Стилни грешки , драги/а ! Да не говорим за безмислието на мисълта ти.
  Ясно е, че ще се намърда поредният нагаждач.
  • Ха
   Ха ха ха
   4 0
   05:01, 24 юни 2020
   Плоско мислене. Точно това означава, когато някого го напусне постът му - той е сложен на него, натиска се за него, ама постът някак си му се изплъзва, критикарююююю!!!
 • 7
  Ех
  Ех,
  2 -3
  13:37, 24 юни 2020
  От писаното значи ли, че въпросния паднал от стола , се гласи да седне в нов шезлонг...с това богатство на талията, по-добре да полегне...
  • 12
   123
   4 -1
   22:37, 24 юни 2020
   То стози некадърен кмет и антуража му какво да се случи.Ама ще търпим.Ние си го избрахме това Бряговско котило.И Дебърския Ценко ще търпим.Хубав лош те са.Още малко остана.
 • 8
  До
  До 123- фалшификатът
  3 -2
  05:28, 25 юни 2020
  Статията е за едно, а ти въртиш, сучеш, пак до кмета опря. Айде, сменяй грамфона, че ни омръзна да ревете още за Папаза.
  • До
   До до ДО
   4 0
   07:00, 25 юни 2020
   Друго си беше до Папаза.Ще дойде ще ни покани на това онова,ще ни каже какво работи,кой посреща и изпраща.А пък тоя мълчи като комунист.
 • 9
  Кк
  ККК
  1 0
  17:36, 25 юни 2020
  Рибата в морето те тиган слагат..А Ружди кво ще каже по въпроса.
  • На
   На Р.
   1 0
   11:33, 26 юни 2020
   Той е зает. Джамия ще издига.

Хороскоп за 14.07.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Проявете повече гъвкавост и разбиране в отношенията с партньора ви и ще ви бъде по-лесно да осъществите намеренията си. Правете по-често компромиси, за да запазите атмосферата приятна за всички. На работното място делата ви ще се развиват според очакванията и изненади не се предвиждат. Предстои ви пътуване, погрижете се за подробностите.
14 юли 2020

Хороскоп за Телец

Телец
По финансови или по други причини може да се осуети желано пътуване, но то няма да промени отношението ви към околните. В замяна на това късметът ви ще проработи в друга посока и ще получите придобивки, които ще повишат духа ви. Добрите ви идеи се нуждаят от подходящ екип, с който да ги реализирате.
14 юли 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Потърсете причините за безпорядъка наоколо и в самите себе си. Поведението ви не винаги съответства на високите ви изисквания, не мислите ли. Подобрете организацията си на работа и потърсете нови форми за изява на уменията си, промяна ще се отрази благотворно върху финансите ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Днес ще бъдете в стихията си. Чувствате се свежи и изпълнени с енергия за работа. Това ще подейства заразително и на околните, те ще черпят от вашето слънчево настроение. В края на деня помислете как да зарадвате семейството си.
14 юли 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Направете необходимото странични занимания да не ви отдалечават от работата ви и да ви отнемат от времето. Ще останете удовлетворени от своя постъпка, която ще бъде в интерес и на ваши колеги. Очаквате прекалено много от определено събитие, но е възможно да останете разочаровани.
14 юли 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте със собствените си възможности и нищо не може да ви изненада. Увереността ви помага да се справите по-леко с възникващите затруднения и да постигате намеренията си. Радостни вести ще повишат настроението ви, ще ви потопят в атмосфера на сбъднати мечти и желания.
14 юли 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Делова среща ще ви помогне да стигнете бързо до решения, свързани с бизнеса ви. Ще получите подкрепа и ще дадете ход на смелите си идеи. Няма да съжалявате, но трябва да покажете активност и умение да поемате рискове. Перспективите са добри, действайте. Вечерта се съберете с приятели и разпускайте.
14 юли 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Възможни са технически пречки или зле организирани действия да възпрепятстват работата ви днес. Но ще се справите с трудностите и ще продължите, подготвени сте за всякакви ситуации. Вълнения, породени от нечие специално отношение към вас ще ви направят по-добри и ще повишат активността ви.
14 юли 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
14 юли 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Приятел ще ви предложи помощта си. Приемете я, за ваше добро е. Не бъдете високомерни и в случай на нужда потърсете компетентна оценка. Ще бъдете обзети от силни чувства към човек, който нехае за тях. А в същото време не забелязвате интереса на друг, истински влюбен във вас човек.
14 юли 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Желанията ви днес ще се сбъдват. Паричните ви нужди ще бъдат задоволени, а романтични вълнения ще ви накарат да полетите. Въпроси, имащи отношение към бъдещето ви, ще ви се прояснят, и уверени в него, ще направите деня си красив. Позитивизма ви ще обгърне и други, трасирайки пътя на доброто.
14 юли 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Готовността ви да се включите в обща задача ще ви изправи пред трудности, които ще се отразят по различен начин на ентусиазма ви. Добре помислете, най-вече за себе си и чак след това вземете решение. Оставащите дни до началото на очаквано събитие използвайте за подготовка и достойно представяне, защото няма съмнение, че ще бъде такова.
14 юли 2020
Последни новини