Задържаха първомаец, избягал от затворническо общежитие в Смолян

На 22.06.2020г. в РУ-Смолян е започнато Бързо производство срещу лишения от свобода А.Б. от Първомай, изтърпяващ наказание „Лишаване от свобода“ за извършени кражби. 35-годишният мъж лежал в затворническото общежитие в Смолян, който е към затвора в Пловдив.

Около 14:00 часа вчера в ОДМВР – Смолян е получен сигнал, че по-рано през деня лишения от свобода А.Б. е избягал от местоработата си на водоем, намиращ се в района до затворническото общежитие, където е копаел канал.

Незабавно след получаване на сигнала е организирана и проведена СПО за установяване и задържане на избягалия лишен от свобода. При проведената спецполицейска операция са предприети заградителни мероприятия на територията на цялата област и издирвателни действия, включващи и претърсване на района със служебни кучета.

В акцията са взели участие около 40 служители от РУ-Смолян, ОДМВР-Смолян, РДГП-Смолян и ЗООТ – Смолян. В резултат на своевременно организираните и проведени издирвателни мероприятия и доброто взаимодействие между участващите в издирването служители, около 24 часа 35-годишният беглец е заловен в покрайнините на гр.Смолян. Работата по случая продължава.

СмолянБГвести

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Сс
    ССС
    4 0
    14:24, 23 юни 2020
    Какво ги чишкате и галите тези затворници ?
Последни новини