Математици от "Кирил и Методий" - Първомай комбинираха море и достойно представяне в международен конкурс

Изображение 1 от 3

    Отбор от трима третокласници от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Първомай защити името на училището и града ни във финалния етап на международното състезание „Математика без граници“, проведено в началото на месеца в град Несебър.

    В програмата „Лято 2016” на основното училище не бе включено обучение по математика и участие в международно състезание, но Ангел Колев, Димитър Попов и Неделина Димитрова с класен ръководител Венче Колева решаваха задачи по математика през целия месец юни 2016 година, подготвиха се и заеха 33-то място между 44 отбора от 6 държави и 18 града в България.

    Регламентът на състезанието не задължаваше отборите да са представители на едно училище или клас. Учениците се класираха индивидуално в предишните етапи, но там работата им беше екипна. А участваха отбори от математически гимназии,частни училища и школи.

    Тримата млади математици, преди да подхванат своя поход към Несебър, обраха призовите места за II клас и на Първото математическото състезание, проведено в общината.

    Най-добре представилият се отбор върху материала за ІІ клас в „Математика без граници“ е от частно училище „Света София” от София, където учениците са изучавали по 10 часа седмично математика, а някои от тях са посещавали допълнително и математическа школа.

    33-тото място на първомайските деца е едно добро постижение, особено предвид факта, че зад тях са отбори от няколко големи пловдивски училища и екипи, включващи най-добрите математици от няколко училища.

    Затова това директорът Елена Добрева е горда от представянето на отбора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” при такава силна конкуренция, в съвсем непозната обстановка и почти отсъстващ опит, с ръководител, който до този момент не се е занимавал извънкласно с математика.

    В свободните си часове младите математици изкараха приятни часове на морския плаж в Несебър, разгледаха исторически забележителности в района и посетиха град Бургас, където видяха пясъчните фигури, изживяха силни емоции в терариум и се разходиха в Морската градина. На церемонията по награждаването се насладиха на художествени изпълнения, запознавайки се с елементи от културата на участниците от чужбина.

    Може да се каже, че се получи една чудесна комбинация от лято, математика и море, доволно отбелязаха деца и ръководители.

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Го
      Госпожа
      5 -1
      08:33, 9 юли 2016
      Браво !! ОУ '' Св.Св.Кирил и Методий'' отново доказаха,че там има качество на обучението.Поклон пред учителите на това училище!
    Последни новини