20 °C

Математици от "Кирил и Методий" - Първомай комбинираха море и достойно представяне в международен конкурс

Изображение 1 от 3

  Отбор от трима третокласници от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ - Първомай защити името на училището и града ни във финалния етап на международното състезание „Математика без граници“, проведено в началото на месеца в град Несебър.

  В програмата „Лято 2016” на основното училище не бе включено обучение по математика и участие в международно състезание, но Ангел Колев, Димитър Попов и Неделина Димитрова с класен ръководител Венче Колева решаваха задачи по математика през целия месец юни 2016 година, подготвиха се и заеха 33-то място между 44 отбора от 6 държави и 18 града в България.

  Регламентът на състезанието не задължаваше отборите да са представители на едно училище или клас. Учениците се класираха индивидуално в предишните етапи, но там работата им беше екипна. А участваха отбори от математически гимназии,частни училища и школи.

  Тримата млади математици, преди да подхванат своя поход към Несебър, обраха призовите места за II клас и на Първото математическото състезание, проведено в общината.

  Най-добре представилият се отбор върху материала за ІІ клас в „Математика без граници“ е от частно училище „Света София” от София, където учениците са изучавали по 10 часа седмично математика, а някои от тях са посещавали допълнително и математическа школа.

  33-тото място на първомайските деца е едно добро постижение, особено предвид факта, че зад тях са отбори от няколко големи пловдивски училища и екипи, включващи най-добрите математици от няколко училища.

  Затова това директорът Елена Добрева е горда от представянето на отбора на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” при такава силна конкуренция, в съвсем непозната обстановка и почти отсъстващ опит, с ръководител, който до този момент не се е занимавал извънкласно с математика.

  В свободните си часове младите математици изкараха приятни часове на морския плаж в Несебър, разгледаха исторически забележителности в района и посетиха град Бургас, където видяха пясъчните фигури, изживяха силни емоции в терариум и се разходиха в Морската градина. На церемонията по награждаването се насладиха на художествени изпълнения, запознавайки се с елементи от културата на участниците от чужбина.

  Може да се каже, че се получи една чудесна комбинация от лято, математика и море, доволно отбелязаха деца и ръководители.

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (1)

  • 1
   Го
   Госпожа
   5 -1
   08:33, 9 юли 2016
   Браво !! ОУ '' Св.Св.Кирил и Методий'' отново доказаха,че там има качество на обучението.Поклон пред учителите на това училище!

  Хороскоп за 29.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
  29 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
  29 сеп 2020
  Последни новини