1 °C

Нани Тенева преодоля още едно стъпало в конкурса "Сезони"

Стъпка по стъпка Атанаска Тенева превзема сърцата на бургаската публика и журито на фестивала „Сезони“. След като миналата година Нани взе трета награда, тази тя се изкачи с едно стъпало нагоре. Председателят на журито Стефан Диомов призна, че решението е било изключително трудно и затова то беше обявено едва на гала-концерта, а не както е било предвидено по регламент – след приключване на конкурса.

Най много от всичко се радвам, че се видях с приятелите си, които също са лауреати – сподели щастливата Атанаска - Попяхме заедно като за последно, защото някои от тях заминават. За мен това е по-ценното от наградата.

Сладкогласата първомайка не е сигурна дали догодина ще успее да се яви отново на бургаския конкурс, защото ще ѝ предстоят кандидатстудентски изпити в съвсем друга област – графичен дизайн.

Друго е когато пея близо до морето – разказа още момичето. Всяко нейно участие на „Сезони“ е свързано с много емоции и любопитни истории.

По регламент тя се яви с две песни - "Don't rain on my parade", позната ни в изпълнение на Барбара Стейзънд и песента на Мина Пенкова - "До мен"

Самата Мина е от Бургас и пее в популярната вокална група „5 сезона“. Тя е предоставила на Нани оригиналния синбек на "До мен" с пожелание да ѝ донесе късмет. Водеща на конкурса е била майката на Мина. Тя е поискала да се запознае с момичето, което ще изпълнява песента на дъщеря ѝ, за да ѝ пожелае късмет. Оказало се, че двете са адашки – Атанаски.

Конкурсът“Сезони“, който се организира от читалище "Пробуда"- Бургас, се утвърди като арт фестивал. Тазгодишното му издание се проведе от 28-и до 30-и юни с подкрепата на Община - Бургас.

Фестивалната програма включваше различни конкурси,  множество творчески ателиета и съпътстващи прояви. Участие в  конкурсите взеха над 112 деца и младежи от цялата страна. Участниците в поп и рок направлението се изявиха на две култови сцени в Морската градина - Казиното и Охлюва.

За отличното си представяне Нани благодари както на семейството си, така и на нейната ръководителка – Миглена Стоева.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Пъ
  Първомай юг
  1 0
  08:45, 4 юли 2016
  Късмет на момичето. Пее хубаво,аз лично съм и фен!

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини