Нани Тенева преодоля още едно стъпало в конкурса "Сезони"

Стъпка по стъпка Атанаска Тенева превзема сърцата на бургаската публика и журито на фестивала „Сезони“. След като миналата година Нани взе трета награда, тази тя се изкачи с едно стъпало нагоре. Председателят на журито Стефан Диомов призна, че решението е било изключително трудно и затова то беше обявено едва на гала-концерта, а не както е било предвидено по регламент – след приключване на конкурса.

Най много от всичко се радвам, че се видях с приятелите си, които също са лауреати – сподели щастливата Атанаска - Попяхме заедно като за последно, защото някои от тях заминават. За мен това е по-ценното от наградата.

Сладкогласата първомайка не е сигурна дали догодина ще успее да се яви отново на бургаския конкурс, защото ще ѝ предстоят кандидатстудентски изпити в съвсем друга област – графичен дизайн.

Друго е когато пея близо до морето – разказа още момичето. Всяко нейно участие на „Сезони“ е свързано с много емоции и любопитни истории.

По регламент тя се яви с две песни - "Don't rain on my parade", позната ни в изпълнение на Барбара Стейзънд и песента на Мина Пенкова - "До мен"

Самата Мина е от Бургас и пее в популярната вокална група „5 сезона“. Тя е предоставила на Нани оригиналния синбек на "До мен" с пожелание да ѝ донесе късмет. Водеща на конкурса е била майката на Мина. Тя е поискала да се запознае с момичето, което ще изпълнява песента на дъщеря ѝ, за да ѝ пожелае късмет. Оказало се, че двете са адашки – Атанаски.

Конкурсът“Сезони“, който се организира от читалище "Пробуда"- Бургас, се утвърди като арт фестивал. Тазгодишното му издание се проведе от 28-и до 30-и юни с подкрепата на Община - Бургас.

Фестивалната програма включваше различни конкурси,  множество творчески ателиета и съпътстващи прояви. Участие в  конкурсите взеха над 112 деца и младежи от цялата страна. Участниците в поп и рок направлението се изявиха на две култови сцени в Морската градина - Казиното и Охлюва.

За отличното си представяне Нани благодари както на семейството си, така и на нейната ръководителка – Миглена Стоева.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пъ
    Първомай юг
    1 0
    08:45, 4 юли 2016
    Късмет на момичето. Пее хубаво,аз лично съм и фен!
Последни новини