15 °C

Тази година градският басейн няма да отвори врати

От наш източник получихме сведение, че тази година градският басейн няма да отвори врати. На проведения на 21 юни търг е имало фирма-желаеща да стопанисва съоръжението през следващите 5 години.

Дни по-късно стана ясно, че са пуснати ток и вода и наемателят започва да го подготвя с желанието в най-скоро време басейнът да заработи.

Вчера решихме да проверим как вървят подготвителните дейности, но за наше учудване мястото седеше тъжно-самотно и не забелязахме никакво раздвижване. 

Разбрахме, че наемателят се еотказал след като разбира, че за да тръгнат нещата са нужни много средства, които не могат да бъдат покрити от приходите през летния сезон.

Запознати с този вид дейност коментират, че проблемите не са свързани само с поддръжката на съоръжението. Все по-трудно се намира персонал, включително и спасители.

Единственият басейн, който тази година ще работи остава на Комплекс „Парка“ и вблизките общини, извън пределите на Първомай.

Теоора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (10)

 • 1
  :)
  :)
  11 0
  11:38, 29 юни 2016
  Скука, братя! Скука! Само прахоляк! Магарешки фашкии тръни и бутрак!
  • Пе
   петя
   1 -1
   13:26, 29 юни 2016
   Направете нещо за децата ни!Кога,как и с какво да обикаляме из другите съседни на нас градове???Никъде няма къде да отидат горките ни деца!9
 • 2
  Та
  Таня
  0 0
  11:46, 29 юни 2016
  А този на Стремона няма ли да работи, че единствен на Парка пише в статията????
  • 91
   9133
   0 0
   12:38, 29 юни 2016
   не ,няма да работи
 • 3
  Св
  св
  0 0
  13:07, 29 юни 2016
  Няма да работят, с тези високи цени и политика !
 • 4
  Ми
  мислещ
  9 -2
  15:02, 29 юни 2016
  Не са достатъчно само финанси , а и разум и нюх за да развиваш печеливш бизнес. Конкретно за градския - не може с вход 5-6 лв , счупени шезлонги , един дядо за спасител , който по цял ден си чеше макарите и едно барче с безобразно обслужване и много слаба кухня да искаш много посетители . Сложете едно усмихнато момиче зад бара , променете менюти (стига само си тия скари и картофи), някои и друг атракцион за децата , по-евтин входи и ще видите няма ли смисъл. Просто не трябва само да се гледа да се лапа , дайте и ще получите.
  • Че
   четящ и разбиращ
   1 0
   21:21, 30 юни 2016
   "Все по-трудно се намира персонал, включително и спасители." са ти написали, а ти съвети даваш, дай хора за работа. Причината Стремон да не работи е абсолютно същата - няма кой да работи!
 • 5
  Бе
  безприсрастен
  1 0
  20:33, 29 юни 2016
  басейна е пробит и губи много вода!Трябва да се пълни всеки ден!Кога ще се стопли та и да се къпем!
 • 6
  Пл
  Плсмен
  2 -1
  11:34, 30 юни 2016
  Безобразие аз на този басейн съм пораснал.Срамота и позор думи нямам
 • 7
  Го
  Гочо
  2 0
  21:58, 30 юни 2016
  Как да има персонал, като качествения такъв се изнесе от града.Не може да се плащат заплати от рода на 500 лв за 12-часови смени на 45 градуса.Персонал може да се намери, ама трябва да се отвори кесията.А това, както знаем, драги читатели, не е характерна черта на бизнесмените в ПърУмай. До 10 години очаквам да са затворили болницата, стадиона и пожарната.Хора, мислете...

Хороскоп за 01.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
01 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
01 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
01 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
01 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
01 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
01 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
01 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
01 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
01 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
01 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
01 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
01 окт 2020
Последни новини