Два дни Дълбок извор ще е столица на народната музика

Иван Милев и Оркестър „Славяни“ ще отбележат свои юбилеи на XVI Национална творческа среща на оркестрите за народна музика в село Дълбок извор, която се открива само след ден, на 17 юни.

Петъчният ден е отреден за концерти на оркестрите „Орионбенд“, „Брестовица“, „Бисери“ и „Орфей“. Началото ще бъде поставено в 18 часа.

Надсвирването и надпяването в събота ще започне от обяд. Млад оркестър от Дълбок извор ще събере хората още в 13 часа. От 14 часа програма ще изнесат самодейни колективи от общината. След 15 часа сцената ще принадлежи на млади изпълнители, които ще засвирят музиката на Петко Радев, Иван Милев и старите майстори на кларинета.Сред тях са Формация „Академика“, Йосиф Орешков – акордеон и Ирена Лесова – барабани; оркестър „Динамика“ воден от сина на Иван Милев – Янко Милев. Гайдарят Божидар Милев и съпровождащият го оркестър. Вечерната програма ще бъде открита с македонски песни – оркестър „Благоевград“. А след това микрофоните ще бъдат за юбилярите. С кратки церемонии и рецитали ще бъдат отбелязани 60-годишнината на Иван Милев и 30 години оркестър „Славяни.

Водещ на празника ще бъде журналистът от радио „Пловдив“ - Николай Чапански.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пи
    питанка
    2 0
    20:50, 18 юни 2016
    А бе нещо не прочетах къде се паркира кметя-поздрави речи тва онва ша има ли?
Последни новини